Saker som borde göra comeback;

- Clownglassen (den med tuggumminäsa, ni vet..?)
- Gul ketchup
- 4-kronorspiggelin
- 10-kronorsedeln
- Sommaren
- The O.C (!!!!!111!!!ettettett!!11)


Saker som aldrig någonsin borde ha sett dagens ljus;
-Salt- och vinägerchips
- Fästingar


Frontier(s)

Jag gillar film. Jag gillar zombies på film och jag gillar filmer som får mig att må dåligt. Men det ska ju vara rätt sorts dåligt. Jag har svårt för romantiska komedier även om jag ser en och annan. (Pretty Women räknas inte för det är ju, som bekant, världens bästa film) Man tror ju att man blir ganska luttrad av att se filmer som Saw och Hostel, och tillslut så blir tarmar och blod ganska långrandigt det också. Jag har kanske inte sett alla äckliga filmer som finns, men den senaste som fick mig att må dåligt på det där bradåliga sättet var ändå Frontier(s). Den blandar mina favoritämnen, blod, nazister, muterade barn(?) och ond bråd död. Det är skitigt och äckligt och i en scen kryper två personer genom en trång tunnel, jag gillar inte trånga utrymmen. Jag gillar inte tanken på trånga utrymmen, tanken på att fastna och mosas. Uäck.

På omslaget står det "Filmen innehåller flera våldsamt brutala och provokativa scener". Om något är "våldsamt brutalt" så måste det ju vara...tja, väldigt, väldigt brutalt. Vad som var provokativt vet jag inte riktigt. Kanske den lilla nazisttwisten? (jag väntar fortfarande på den där Död Snö som jag skrev om för att tag sen. Nazister OCH zombies!)

Trubbel i trafiken.

Jag parkerade nästan helt själv igår! O maj gad liksom! Eller det kanske inte var så sensationellt nu när jag tänker efter. jag bara backade lite och körde lite framåt. Äsch, jag som var så uppspelt. I tisdags på körlektionen höll jag på att köra på en buss. Det var i Abiskorondellen, jag kom nerifrån stan och bussen kom från Vallahållet, i mitt huvud så finns det inga bussar som kommer från Vallahållet och som går rakt fram mot Gottfridsberg eller Skäggetorp, jallafall inga stadsbussar. Jag tänkte att bussar som kommer från Valla åker ner mot station, alltså det håll som jag kom ifrån. Och fast att bussen inte blinkade var mitt huvud helt säker på att bussen skulle svänga. Det gjorde den inte. Tur att det är dubbelkommando i bilarna. Trots att jag tänkte allt det där på mindre än en sekund så hann jag ju ändå bestämma mig för att åka.

Extra pinsamt var det ju att innan jag började köra så sa körläraren "idag ska du få köra självständigt, jag kommer bara säga var vi ska åka så får du lösa det själv. Jag kommer bara bryta in om det blir farligt". Jo tjena. Vad är det första jag gör? Nästan-kör-på en buss. Känns bra det här. Men jag är kvinna, jag kan inte köra bil.

Kunglig glans.

Jag tycker om min mormor. Hon är ganska rolig. Hon har en hund som heter Klara och tre katter, Hasse, Kajsa och Stina. Ja, vi säger att Hasse är hennes katt nu, för han kommer ändå aldrig vilja flytta därifrån. Han är lantkatt nu. Men anyways, idag slogs världen med häpnad när kronprinsessan Victorias förlovning trillade ner. Mormor sitter i skrivandets stund klistrad framför tv:n här och tittar på extrasändningen på SVT2. Vad är det med pensionärer och kungafamiljen? Hon sitter och kommenterar och mumlar för sig själv. Hon har säkert en hel drös med åsikter som jag med all säkerhet kommer att få ta del av när vi åker in mot stan. Ibland räcker det med att ställa den förlösande frågan. Ibland pratar hon på ändå. Det är så kul. Hoppas att man kan köpa hela kungabröloppet på DVD sen, för det skulle ju vara en alldeles förträffligt bra julklapp eller födelsedagspresent något år.

Kiss my name.

Det är mindre än en månad kvar till 19 mars nu. Jippie säger jag. Nya skivan är fin. Men jag hoppas att det bli lite oldies också. Och kanske en ny Crazy in love. Åh, det här kommer bli så bra.


The great escape.

Igår skulle jag egentligen varit på en liten social sammankomst med kompisar från gymnasiet. Mitt gäng, liksom. Men så var det något med graviditet och flytt så vi sköt fram vår kompisdejt på obestämd framtid. Eller ja, en månad eller så. Det här gjorde att jag istället kunde åka på 60års-fest i Lapplands Kräksby. (Upplands-Väsby). Jag rymde dit helt enkelt, för egentligen måste jag ju berätta för någon sjukhusmänniska att jag försvinner norrut. In case of lungsamtal från Lund. Men jag smet ändå. Jag var lite wild and crazy. Oh, så spännande.

Nu tycker jag ju egentligen inte om större sociala tillställningar. Jag har liksom aldrig förstått grejen med att diskutera framtidsplaner med någon som jag med största sannolikhet aldrig mer kommer att träffa. Småprat ligger inte för mig, så att säga. Jag är inte socially skilled, om man säger så. Jag är ganska bra på öh, ehm och att prata om mig själv. Eller att vara fyllefeminist. Oh, det är jag så bra på att det är skrämmande.

Det var öppen bar igår så jag blandade GT till mig själv och serverade öl till folk. Bara för att jag råkade stå bakom bardisken precis då så fick jag vara stand-in. I ungefär fem minuter, sen gick jag. Läskigt.

Nu ska jag göra popcorn och sen se på lite greys anatomy. Eller kanske nip/tuck.

Ponnykärlek.

Ni vet.. Brink och Briar är fantastiska. Just nu bejakar jag hästmänniskan inom mig. Den som så gärna vill komma ut igen. Sen som vill hoppa, galoppera och rida öppna. Varför befinner jag mig inte i Göteborg nu? Jävla lungkö.

Fan vad jag saknar hästar i mitt liv.

Tjips.

När mamma köpte tjips åt mig igår så råkade hon av misstag ta Sourcreme/Onion Less Fat, fast att jag hade bett om Creme Cheese. Jag kan leva med att hon, i brist på ostchips, tog en annan smak. Men att hon tog less fat. Det kommer jag nog aldrig komma över. Såhär står det om less fat-chipsen på OLW's hemsida;

"Sourcream & Onion Less Fat är en lättare variant av OLWs klassiker. De är lika goda som originalet men innehåller 35% mindre fett. Den milda syrligheten av gräddfil har vi förstärkt med lök och rundat av med persilja. Prova en lika god, men mycket lättare variant av våra chips. Njut med gott samvete!"

Om dom nu smakar likadant, fast med färre onyttiga fetter, varför gör man inte alla chips på samma sätt?

Nu ska jag se finalen i På Spåret. Woho.

Sara loves HMHome.

Jag satt nyss och läste igenom Aftonbladets granskning av SD, för att komma lite up to date liksom. Nu är det ju visserligen inget kreddigt att läsa Aftonbladet, men det var det jag hade att tillgå just nu. Sen kom jag på att idag öppnade H&M upp sin inredningsavdelning. Jag ska aldrig med shoppa på IKEA. Jag har dött och kommit till himlen. Det enda som saknas nu är lite cash. Fan, varför ska jag jämt handla upp mina pengar för tidigt för? Varför är det alltid för mycket månad kvar i slutet av pengarna? Så dumt, så dumt.

Åh nej, dom har påslakanset också. Det här kommer att ruinera mig.

Teatime, darling.

Förut blev jag så himla sugen på te med socker och mjölk. Fast att det är så jag absolut inte dricker te. Te ska drickas som te. Ibland händer det att jag har lite honung i, eller en skiva citron. Men mjölk och socker, oj, det var evigheter sen. Men det är gott och lättdrucket. Slinker ner som ingenting. Och varm blir man också. Vilket är trevligt, för ute är det ju kallt. Funderar på om jag ska ta en tårtbit till frukost eller om jag ska vänta till lunchen. Oavsett vad jag gör så ska jag jallafall sparka liv i min bror. Jag har ju faktiskt gjort kaffe åt honom. Han får se till att masa sig upp nu.

Hallå eller!

I Hallå P3 i förmiddags diskuterades det om vilken kunskap som ska vara tillåten och vem som ska bestämma det. Detta efter att Mamlö Högskola har erbjudit en kurs i Marxistisk teori. Man kan ju tycka vad man vill om marxism, men för att kunna bekämpa saker måste man ju ha kunskap om dem, eller hur? Sen spelar det stor roll hur man väljer att använda kunskapen. Skulle jag hitta en kurs om nationalsocialism skulle jag vara intresserad av att gå den, inte för att jag skulle vilja bli sån, utan för att det är roligare att krossa folk med deras egna argument. Booyah!

Jag menar, var skulle folk vara utan kunskap? Kolla på USA, där vill hallelujahfolk förbjuda skolor att lära ut evolutionsteorin. Det är ju helt galet. Vill de på allvar bara låta kidsen tro att de är designade av gud? Eller ja, det är ju klart att dom vill. Ursäkta en dum fråga. Men ändå, kunskapsinput, tack. USA är skrämmande konservativt som det är. Må hända att evolutionsteorin bara kallas teori än så länge. Men kom igen, den är väl ändå ganska hållbar?

Hobbyrasist.

Holy shit. Jag är rasist! Jag har ju faktisk både hängslen och kängor. Shit, shit, shit. Här har jag gått omkring och trott att jag befann mig till vänster i åtminstone den frågan. Men ajaj. Jag är rasist. Kanske kan jag botas om jag slänger ut mina hängslen..? Fast, fan. Jag köpte ju precis en ny kjol med hängslen. Jag är jätterasistisk. Noooooo! (<-- avgrungdsvrål)

Fritidsgården har uppenbarligen inte tänk på att skinhead inte är synonymt med rasist. Jag tycker att vi ska förbjuda linnen med såna smala axelband, för det är kränkande mot mig för jag kan inte ha såna linnen. Då sticker mina nyckelben ut så mycket. FÖRBJUD! Nu! Och sen tycker jag att vi ska förbjuda tjocka människor att ha tights. Varför? Det säger ju sig självt..

Dagens scoop.

När jag var och handlade på den relativt lokala ICA-butiken idag fick jag för mig att jag skulle köpa öl. Bara för att den råkade vara ekologisk. (Man kan sälja vad som helst till mig, bara det är ekologisk, fair trade eller märkt med något annat miljösnällt) Nåväl, sagt och gjort, jag plockade öl från hyllan och begav mig till kassan där ingen frågade efter legimitation. Jag vet inte vad som är mest upprörande, ICA-butikens bristande moral eller det faktum att jag uppenbarligen ser gammal nog ut för att få köpa öl utan att bevisa mig värdig. Jag vill inte se gammal ut! Jefla ICA. Hoppas att ölen smakar bra, för jag behöver plåster på såren. Buhu.

Inte nog med att jag ska behöva fylla 24 år nästa månad. Jag kan dessutom passera som ölvärdig på ICA. Jag vill dö. eller nej, nu skojar jag ju. jag fyller inte alls 24 år. jag blir ju bara fagra 22 år. Givetvis. Ha, där fick jag er allt. Men ändock, jag behövde inte visa leg vid ölköp. Dumt.

När fan blir gammal blir han religiös.

I den här artikeln säger kristdemokraten Else-Marie Lindgren bland annat att hon tycker att Fredrik Reinfeldt ska avsluta tal och dyligt med "Gud välsigna Sverige". Som om det inte vore jobbigt nog att det är blått styre. Men hon får också frågan om man inte borde skilja på politik och religion. Och hon svarar, citat; "Jo, men det här skulle inte påverka några politiska beslut.". Man ska alltså skilja på religion och politik. Det är ju ett ganska intressant uttalande med tanke på att hon är KRISTDEMOKRAT. Ni vet, som i Jesus Kristusdemokrat. Hallelujah och hela köret.

Coraline


Coraline

Premiär i Sverige om typ hundra år eller nått. Jag vet inte, men den verkar ju helt klart sevärd. Eller faktiskt så har den
preimiär 15 maj, så det är ju inte om hundra år. Bara nästan.

Fågel.

Jag kan inte låta bli att tänka på hela den här duniga grejen. Trodde folk på allvar att fåglarna var döda när man tog dunet? Fattar inte folk att det skulle gå åt typ jättemånga pippafåglar då? Vari ligger vinsten då liksom? Och varför ska Aftonbladets läsare alltid rasa? Har konsumenten inget ansvar what so ever? Nej, man ska matas med säkra saker och slippa bry sig, förens något hemskt uppdagas för då tar det hus i helvete. Det ska whineas och gnällas, rasas och skrivas på protestlistor. Man ska gå med i minst tre facebookgrupper och man ska kasta ALLT som innehåller dun. FÖR DET GÖR JU SÅ STOR SKILLNAD. Nu.

Trött på att folk aldrig tar ansvar. Trött på att folk är så dumma.

Aftonbladet does it again.



Rolig. FNISS FNISS.
Stenarna anfaller! Aah!

Mjusik.

Jo, men det är ju såhär. Det är Melodifestivaltider. Igen. Härligt! Kan visserligen inte säga så mycket om första deltävlingen, ganska slätstruket, eller hur? Jag har aldrig riktigt tyckt om Carolina af Ugglas, hon känns liksom skum och konstig på ett udda sätt. Om ni fattar. Men herregud, jag diggade låten och jag vet inte varför. Vet inte om det var musiken, för jag är ju verkligen ingen textmänniska. Dessutom låter hon som en kvinnlig Peter LeMarc. Vad är upp med det liksom? När allt kommer till kritan vill jag ju jallafall att BWO ska få vinna. För en gångs skull liksom. Världen behöver lite mer Alexander Bard. Och defenitivt lite mer Martin Rolinski. Yeah.

Nu ska jag äta ostbågar.

Edit: En liten sak till bara. Ikväll var det melodifestival. Ikväll var det ingen kö på
QX. Jag har absolut inga fördomar. Nej.

Spritlucka.

Jag funderade på en sak under lunchen. Jag och Bob var på Ikano och åt lunchbuffé på Chili. Där är maten så god (och dyr) att jag äter så mycket så att jag inte orkar röra mig efteråt. Det är ju egentligen ganska dumt, för har man tänkt ha en heldag med shopping så blir ju det jobbigt. Nu skulle vi inte shoppa men vi skulle in på Systembolaget. Vilket fick mig att fundera. Varför kan man inte ha drive-in på systemet? Det kanske inte är direkt förenligt, bilar och sprit. Men ändå. Om man vet vad man ska ha och om man ätit lunch så man nästan spyr så tycker jag absolut att drive-in-sprithandlig är en bra sak. Man glider upp till spritluckan i sin shyssta kärra, beställer in en låda billigt rödtjut (fast jag föredrar ju faktiskt vitt, men vi handlade åt mamma idag) och och sen åker hem. Utan att behöva kliva ur bilen. Jag är så lat.

Anka.

Hade jag varit hemma nu hade jag kunnat förlusta mig med att läsa alla Don Rosa's serier om Kalle Anka & Co. Don Rosa's serier är dom bästa! Men nu är jag ju tyvärr inte hemma utan på sjukhuset så jag får väl vänta till jag kommer hem. Tills jag har en skön datastol att sjunka ner i. Då ska jag förlusta mig med Kalla Anka och Knattarna. Tills vidare läser jag en rolig forumtråd om släktskap i Ankeborg. Otroligt vad mycket som fastnar på hjärnan egentligen.

Borde inte von Anka (vön anka) egentligen hete McAnka på svenska, med tanke på hans härkomst från Skottland? Och jag har precis för mig att jag har läst om Knattarnas pappa i en serie och att dom kunde se honom på håll eller nått sånt. Det var en Don Rosa-serie om jag inte minns helt fel. Fast att han vill ta avstånd från sina tre bråkstakar till söner är kanske inte så konstigt. De sprängde ju honom i luften. (och har ni förresten tänkt på att typ ingen av Disneys alla figurer har två päron närvarande?)


Benvärmare.

Jag har kommit på en jättesmart sak. Eller ja, ganska praktisk och trevlig jallafall. Om man vindar igenom sina kalla jeans med hårfönen innan man tar på sig dom så blir det en mycket trevligare och varmare upplevelse att sticka ner benen i byxorna. Hur bra som helst ju! Detta ska jag börja praktisera varje morgon. Om jag orkar.

Tjejgnäll.

Nu är det februari. Snart är det mars och då fyller jag år fast det är sånt man talar tyst om för jag vill inte bli 24 år. Det är ju nästa pension. Åldersnoja? Jag? Jotack. Men det var inte det jag skulle komma till, utan jag skulle berätta att jag ska på...tjejkväll. Jag hatar ordet tjejkväll för allt jag kan se framför mig är fulla väninnor som antastar precis-fyllt-18-pojkar. Väldigt fulla, väldigt högljudda och bara jobbiga. Jag föredrar en "social sammankomst med gamla klasskamrater". Eller egentligen vad som helst förutom just "tjejkväll". Men hursom så är det väl det jag ska på, och jag tror att det kommer att bli kul. Kanske till och med väldigt kul. Men you know me, jag är inte den som skruvar upp förväntningarna. Det är ju så mycket roligare att bli positivt överraskad.

Tjejkväll, för mig är det synonymt med fulla tjejer, fyllebilder, halka runt på för höga skor, dom säger saker som "Guuud, gumman, vad du är snygg!" eller "Oooh, jag är så fuuull!" eller "Fan vad vi ägde i gymnasiet!". Åh, snälla skjut mig och mina accosiationsbanor. Vissa ord är liksom inte menade för min värld.


Epilepsy is dancing. Muy bien låt. I LAJK! Liksom, åh, bara wow!

Vårrus.

Idag känns det nästan lite vårigt ute. Det gör mig happy happy! Eller jag tror jallafall det. Jag inbillar mig ju gärna saker, men man ska ju aldrig förkasta en placeboeffekt. Kan man förresten säga att det finns riktiga placeboeffekter? Placebo är ju liksom inte på riktigt.. Anyways, det känns vårigt och jag känner mig frisk. Woho. Eller ja, nåja, så frisk som jag kan liksom. Jag har ju faktiskt inte en aning om hur det är att vara friskfrisk. Precis som dom flesta andra inte har en aning om hur det är att doppa tårna i syra. På radion är det Christer, det är mitt favoritradioprogram of all times. Christer is the best. Idag är det "Apropå det..", det är skoj.

Ha, jag hittade precis en forumtråd om Cystisk Fibros och cannabis. Fruktansvärt intressant. Jag ska nog baka brownies...

text

All denna väntan för något så trivilat som ett par nya lungor. Jo tjena. Man säger att man ska skriva utan att tänka. Och det ska jag göra nu. Så ha överseendende med vissa stavfel. Jag ska försöka att korrekturläsa det sen. Vilket ju är med än de flesta dagstidningar gör. Men anyways. Det känns som att jag förlorar så mycket tid på att bara sitta och vänta och någonstans känner jag att jag redan har tagit upp det här. Jag skulle vilja göra något med mitt liv också. Inte bara sitta och vänta som ett annat fån. Jag vill plugga och bli smart. Jag vill håva in akademiska poäng. Jag skulle vilja kunna titulera mig som något annat än sjuk. (med andra ord, jag vill ha något att trycka upp i folks ansikten när de frågar vad jag har gjort med mitt liv) Men det är så svårt att bli något mellan alla dessa penicillinkurer och sjukhusbesök. Inte kan jag resa heller. Inte för att jag skulle ha någon vidare behållning av att resa i mitt tillstånd, men ändå. Jag vill besöka amerikat och gå på bio där. Jag vet inte varför med det är en såndär fix idé som jag har. Jag har en hel bunt med såna. Jag tycker om mina ideer. De kanske inte alltid är så praktiska eller ens logiska, men jag tycker om dem ändå. De gör mig till mig liksom. Man kan inte ha ketchup på ris. Potatis, fläsk och vit sås är INTE en maträtt. Man kan inte laga mat i micron. (Färdigrätter räknas inte till mat, det är bara en sörja). Nu blev det kanske väldigt matrelaterat men tro mig när jag  säger (skriver) att jag har andra fina fix ideér också. Faktiskt. Det blev kanske också en klump med text. Men det är så jag gör det bäst. Och det är inte ens bra för allt blir ett virr varr och nu är Jude Law på tv och han är så snygg. Damn you Cameron Diaz som får vara så nära. Fast helt ärligt så tycker jag inte om håriga bringor, så det gör kanske inte så mycket när jag tänker efter. Igår kunde jag inte sova. Somnade inte förens halv sex på morgonen. Inte skönt någonstans. Ikväll ska jag somna tidigare. Sen ska jag upp klockan sex för att ge mig själv penicillin. Det är bråda dagar, min sköna. Imorrn ska jag köpa godis också, för det har jag förtjänat efter ännu en helt colafri helg. Hell yeah.

Säng!