Vilse i pannkakan.

Det är 19 dagar kvar till valet och jag är helt vilse i partidjungeln.
Det enda jag vet är att jag helst inte vill ge högeralliansen min röst. Och med högeralliansen menar jag Moderaterna. "Det nya arbetarpariet", jo tjena. Jag kan inte mer än skratta.

Jag skulle vilja att det fanns en bok om att gå till val. Typ "Val for dummies".  Hm, jag kanske ska ta och skriva en sån! Vilken underbar idé. Så kan man ta upp lite olika saker man bör tänka på. Det borde vara en bok som täcker mer än ett val. Man skulle ta upp saker som är aktuellt inteför alla val. Alltså inte såna saker som de olika partierna vill genomföra, utan saker som altid finns med liksom. Vad nu det kan tänkas vara...

Alla val är ju ganska personliga. Vad är bra för just mig? Vad gillar jag? Vill jag att "feministiskt självförsvar" ska ingå i undervisningen i skolan? Ska barn få betyg från åk 6? Bör man sänka a-kassan för att de som redan har det knapert ska få det ännu värre? Ska homosexuella få adoptera? Blir inte barnen hemskt mobbade då?

Vänsterpartiet vill införa "feministiskt självförsvar" på schemat i skolan. Ännu en gång läggs ansvaret för killars problem på tjejernas axlar. När ska det sluta? När ska man ta tag i killarna och faktiskt förstå att det är där problemet ligger? Det är inte för att tjejerna inte kan försvara sig som saker händer. Det är för att killarna saknar respekt och inte vet att ta ett "nej". Nej, något självförsvar på schemat behövs inte.

Ja, homosexuella ska få adoptera. Nej, det är inte alla adoptionsbyråer som är villiga att förmedla barn (heter det ens så?) till ett homosexuellt par. Men det beror oftast på att barnhemmet, föräldrarna eller vart nu barnet kommer ifrån inte vill att barnet ska få homosexuella föräldrar. Även om Sverige ligger långt fram på den delen av jämställdhetsarbetet så betyder ju inte det att alla andra hänger med.
Och. Att skylla hela karusellen på att "men barnen kommer ju bli mobbade" känns så jävla förlegat. Jag menar, kom med något nytt och bättre. Då betyder det ju bara att du är villig att tillåta mobbning. Vilket enligt mig är helt sjukt.

Nej, jag vet inte vad jag ska rösta på. Jag har faktiskt inte en enda jävla aning. Jag är så kluven som man kan vara. Fast jag håller fast vid mitt förslag till alla som inte vet. Om du inte har en aning om vad du ska rösta på så lägg din röst på Socialdemokraterna, för att inte Moderaterna ska vinna. För dem vill vi ju inte ha där uppe, eller hur? ;)

Nu ska jag läsa på lite, så jag får lite koll. (jag kan inte garantera den där faktan som står däruppe och jag är faktiskt för lat för att kolla upp det nu)

Klart slut.

Komplex.

Bekräftelse.
Jag har massor komplex, men det är inte så att jag går omkring och påpekar dom hela tiden för folk runt omkring. Okej, jag kanske har påpekat lite försiktigt (läs; ganska brutalt) att jag "faktiskt minsann bara har 1½ lunga!" Men det är petiesser..*host* Det kan faktiskat vara bra för folk att veta, ifall de undrar varför jag inte orkar springa 700 trappor upp till lektionssalen jag ska ha svenska i. Till exempel.
Men jag menar mer såna här så skitsaker som, "Uh, jag är tjock", när människan i själva verket bara har tjocka lår. Eller; "Euu, jag är så ful", när personen ifråga faktiskte ser ut som alla andra, som är precis lika snygga dom också.
Jag klarar inte riktigt av folk som behöver bekräftelse hela tiden. Att alltid behöva peppa med "Neej, du är inte tjock eller ful eller har stor fötter." Det blir ganska tröttsamt och tillslut vill man bara skrika ut "Jamen se dig i spegeln jävla kossa, du är ASFET!" eller "Ja, du ligger faktiskt ganska mycket under medel, utseendemässigt."

Man blir bara så trött. Så för att liksom ge igen, borde ni egentligen få plåga er igenom en lista på alla mina hemska komplex och ojämnheter. Men ni kommer inte att få göra det. För jag KLAGAR inte. (på komplex alltså...) Fattar inte folk att det är jobbigt att höra klagovisor om petitesser vareviga dag? Det finna faktiskt värre saker att oroa sig för. Allvarligt.
Du klagar på att dina läppar är så smala och "ofylliga". Var glad att du har läppar. Hört talas om gomspalt?
Du klagar på att du inte har stora tuttar. Hört talas om bröstcancer? (inte för att cancerrisken ökar med storleken, men ni fattar grejen)
And so on, in all eternity. Gaah, man kan ju bli trött för mindre.

Sluta klaga och ta tag i dig själv och fatta att du är bra som du är. Utan att jag ska behöva bekräfta det vareviga dag. (för det är my mission...eh.)

Nu ska jag äta lasagne.

Vem minns inte...

Adam Brody.

Den reklamkampanjen tyckte jag om. Mer sånt!

( i ärlighetens namn ville jag bara få bort det där deprimerande inlägget under...)

För långt bort för att kännas verkligt, men ändå för nära.



Det slog mig just att jag faktiskt kan dö i väntan på nya lungor.


Jag vill absolut inte göra någon upprörd eller orolig, men sanningen är det den är. Jag kan inte bara bortse från det.


Gilmore Girls.

Gilmore Girls  Ikväll börjar en ny säsong av den underbara serien Gilmore Girls. Jag kan sammanfattade händelsen med ett ord; Underbart!
Serien är så himlans underhållande på något sätt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men den är så klyftig och rolig. Helt min typ av humor. Nästan bäst i hela serien är Lorelais mamma. Hon är så grymt bitsk och underbart bestämd. Och när hon vill, jävligt snabb i käften.

Rory är lite som hon är. Men kan bli enormt irriterad på henne för att hon är blåögd (och med det menar jag naiv) men samtidigt  är hon så himla härlig och rolig. För att inte tala om snygg (bitch) Dessutom får hon pussa på Logan Huntzberger och det är fan inte illa. Hon får förresten pusssa på en hel del snygga killar... Skulle ju inte direkt ha något emot att byta med henne. Men iallafall, hon är lite väl målinriktad och borde..."loosen up a little bit."


Annars finns det skruvade karaktärer så det räcker och blir över. Men det blir aldrig liksom för mycket. Utan det är lagom hela tiden. Trevlans! Gulligast är nog ändå Paul Anka, Lorelais hund. Bara det att hon har döpt honom till Paul Anka. Haha. Lorelai är kul! Sättet hon kan prata på om absolut ingenting! Hon är ta mig tusan värre än min syster. (Jag tror att min syster har henne som förebild när det gäller att prata nonsens) Snyggast hittils är Logan. Damn alltså. Inte nog med att han är snygg, han är rik också. Som ett troll. Men sen är han iofs ganska hårt styrd av sin pappa. Fast han trotsar, eller något. Men han är lika snygg för det. Och Jag anser att han är helt rätt karl för Rory. Slut på diskussionen.

Nu är det bara 20 minuter kvar. Ojoj, spännande!

Klart slut.

Bara något litet...

Den här har jag snott från min syster.

Favoritcafé:
Steves eller Yngves, jag vet inte riktigt. Men liksom, hur ofta fikar jag?
Favorittidning: National Geographic
Bästa saken som händer i höst: Panic! At the Disco i oktober, ridkursens start.
Favoritplagg i garderoben just nu: Mina svarta stuprörsjeans, som passar!
Längd: 160 kort.
Vanligaste färgen på mina kläder: Svart, onekligen.
I höst kommer jag att gå klädd i: Kläder?
Men absolut inte i: Sommarklänningen
Jag tränar: Ja, jag rider.
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött, men glad :)
Är det något du absolut inte äter: Skaldjur, finns det något äckligare? >_<
Kläder just nu: Grönt linne och grå fleecemysbrallor.
Vad sa du senast: Nää, men vi hörs. Hej då!
Fisk eller badkruka: Badkruka
Spelar du nåt instrument: Jag kan vissla...
Morgon- eller nattmänniska: Både och, ibland.
Sparare eller slösare: Herregud, slösa!
Bästa film: House on haunted hill, Pretty Women, Borta med vinden...mf.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Nej.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Absolut inga!
Vad ska barnet/barnen heta? I’m gonna name my kids after people I hate. So i can beat them up and feel good about it.
Bio eller promenad: Beror på sällskapet.
Är du kittlig: Ja.
Stjärntecken? Fisk
Bästa bok? Svårt att välja, och mina böcker kan man inte direkt säga "Guuud, vilken bra bok" om.
Chips, morötter eller godis? Godis, lätt!
Pizza eller hamburgare? Pizza!
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Ja, båda, gärna nu!
Stökigt eller välstädat? Städat, var sak på sin plats. Självklart.
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger.
Gillar du att sjunga? Ja, hellre än bra.
Anser du att du är stark? Inte ett dugg.
Använder du knark? Ja, i medicinskt syfte o_O
Kaffe, te eller inget? Te.
Har du en besatthet? Killar i tighta jeans ;)
Civilstånd: Singel
Gillar du någon? Johnny Depp? :D

Porly Educated Teen Activists.

Jag skulle vilja göra ett litet tillägg till det jag skrev om PETA.  I en av alla deras kampenjer likställer de djurens behandling med hur Hitler behandlade judar under Andra världeskriget.
Det är som att sparka förintelseoffren i skrevet.
Att likställa likvideringen av miljoner judar, handikappade och psykiskt sjuka med slakt av djur är helt befängt. Jag kan inte finna ord för hur jävla illa jag tycker att det är. Jag kan verkligen inte finna ord.
Jag menar, hur jävla dum kan man vara? Det är som att dra judarna i skiten. Inte visste jag att PETA var nazister.
Fast, det är klart, Hitler var en stor djurvän...

Dagens i-landproblem.

Jag stör mig på många saker, oftast helt i onödan. Jag blir bara så lätt provocerad när folk inte tycker som jag. Jag är en svag människa. Bah!
Men iallafall. Just nu stör jag mig på att folk säger/skriver "Pirates of the caribbean2". Den HETER inte det! Den heter faktiskt "Pirates of the caribbean - Dead mans chest". Hur SVÅRT kan det vara?
Jag blir galen.

Men det var bara det jag ville framföra. Kom ihåg; Pirates of tha caribbean - Dead mans chest.

Klart slut.

Major problem!

Världen har drabbats av ett nytt stort problem. Störra än alla svältkatastrofer. Större än Andra världskriget. Större än George W Bush.
Ni förstår...
När man skriver sms använder många funktionen T9, som ju finns i många av de telefoner som finns på marknaden. Iallafall, någon har då påpekat att vissa "kvinnliga ord" inte finns med i ordlistan. Till exempel, om jag vill skriva till någon att de måste köpa tamponger, så finns inte det ordet med. Katastrof! Hur ska jag då kunna förmedla det jag vill? Hur? Hur? Hur?
Bara det att de ens tog med det på P3's nyheter tyder ju på total nyhetstorka. Eller är det kanske engagemanget som tryter?
Jag menar hallå. Det finns väl ändå värre saker här i världen?
Att man sen kan skriva vissa "manliga ord", som tex prostata, gör ju att det bara måååste ligga något kvinnoförtryckande bakom. Självklart.

Jag undrar vad F! ska göra åt det här?

People for the ethical treatment of animals. (PETA)

Or ; Poorly Educated Teen Activists.

Om jag säger PETA, vad tänker ni då? För jag gissar att ni iallafall har sett någon av alla de filmer som PETA
har lagt upp på sin hemsida. Okej, vissa är onekligen ganska äckliga, men jag måste faktiskt säga att PETA som organisation verkligen är överarbetad. De vill bland annat förbjuda folk att ha husdjur, sätta stopp för alla djurförsök och släppa alla djur fria.
Jo tjena.
Och exakt var ska alla dessa djur bo? Man ska alltså inte få hålla kor, grisar, hästar eller andra djur.(ja, förutom hundar och katter, eftersom de är beroende av oss för att klara sig, bla bla blaa..) Dessa ska släppas fria så att de kan få leva i sin naturliga miljö. Ska vi skeppa alla djur till deras naturliga miljö då eller? Och vad ska vi äta liksom? För att äta djur, nej nej, det går INTE! Det är ju mord. Herregud. På PETA's hemsida kan man få ett gratis "Vegetarian start kit". Töntigt, man får liksom bara papper. Jag trodde att man skulle få lite linser och bönor. Då hade de ju vart lönt att utnyttja.

Men iaf, jag undrara vad man skulle göra med alla dessa djur man skulle släppa fria. Ska de bara vandra omkring hur som helst? Ska vi släppa ut Kolmårdens alla Tigrar och Lejon på stadens gator?  Jag har iofs alltid drömt om att få gosa med en söt liten tigelitiiigel!

De vill ju självklart också förbjuda alla former av djurtester. Även om det kan rädda miljoner liv. Verkar himla klyftigt! Är det etiskt försvarbart att offra cancersjuka barn, för att rädda tio labbråttor? (min favoritfråga!) Vad ska alla stackars diabetiker göra då? Deras insulin är, såvitt jag vet, framställt med hjälp av diverse djur. Eller nått. Och vad ska jag göra? Jag behöver grisenzymer för att ens kunna ta upp näringen i den mat jag äter. Dvs, jag behöver det för att överleva.
Det de vill uppnå är inte inom några gränser rimliga.

Och nej, jag har absolut inte sett på Penn & Tellers Bullshit. Nej nej, hur kan ni tro något sånt? (hihihihihihi)

Klart slut - havstrut!

Panic! at the disco.

http://www.youtube.com/watch?v=smi50QwUoB4

http://www.youtube.com/watch?v=E2JvxS6m40I


 Jag vill ha en emopojke!
Damn!

Real men wear tight pants.
Hot.






nip/tuck

Jag kan erkänna, jag har inte sett alla avsnitt men ändå, I'm loving it!
Denna fantastiska serie om två plastikkirurgers öden och äventyr är mer än jag kan önska. Det är en fulländad serie om du frågar mig. O.c må vara bra, men inte ens i närheten av den smarthet som omger nip/tuck. Jag tror att jag är lite smygkär i Christian Troy (Julian McMahon), han är fan het! Även om hans moral är helt åt pipsvängen fel. Men vem tusan har sagt att man måste vara politiskt korrekt jämt och ständigt?

Serien har nått kultstatus i USA och har kammat hem en drös Golden Globes och Emmys. Jag vet inte vad det är som får mig att fastna, men den känns så jävla...clever på något sätt. Bara det att kirurgerna börjar med att fråga varje ny kund "What is it you don't like about yourself?" gör att det känns..jag vet inte, men bara så bra. Det känns äkta även om allt i serien knappast skulle kunna hända en enda familj. Om man nu inte hade enorm otur. Jag älskar det sättet människorna helt plötsligt kan ändra sig och bli ödmjuka, bara sådär. Jag menar, hur många skulle gå med på att operera den som brutalt misshandlade och förödmjukade ens son? Och alla de spännade vändningarna som det tar, utan att sluta sådär irriterande som O.C kan göra. Med världens största cliffhanger. Här handlar det mest om små detaljer som gör att man bli så himla nyfiken och vill se nästa avsnitt. Nu gick ju iofs sista avsnittet i söndags, men det återkommer med en ny säsong snart.
Och jag kommer vara serien trogen, var så säker.

Tills dess får jag köpa en nip/tuckbox.

Snip snip sweetheart.

From now on, you're no longer my friend ^^

Ansökan.

Yeah!



www.tjuvlyssnat.se

62.an, Dramaten

Tuggummituggande tjej #1: Har du hört att dom snott 63 kg sånt man har i lussebullar?
(tystnad)
Tuggummituggande tjej #2: Vem fan snor 63 kg russin?!


Det där har jag snott från www.tjuvlyssnat.se

Jag skrattade nästan så jag höll på att kissa på mig. Hur kul som helst!


Todays quiz.

You scored as Captain Jack Sparrow. Roguish,quick-witted,
 and incredibly lucky, Jack Sparrow is a pirate who
sometimes ends up being a hero, against his better
 judgement. Captain Jack looks out for #1, but he can
 be counted on (usually) to do the right thing. He has
an incredibly persuasive tongue, a mind that borders
on genius or insanity, and an incredible talent for
getting into trouble and getting out of it. Maybe its
brains, maybe its genius, or maybe its just plain luck.
Or maybe a mixture of all three.

Captain Jack Sparrow

67%

Lara Croft

63%

El Zorro

54%

Batman, the Dark Knight

50%

William Wallace

50%

Indiana Jones

46%

James Bond, Agent 007

46%

Maximus

33%

The Terminator

25%

The Amazing Spider-Man

25%

Neo, the "One"

25%

Which Action Hero Would You Be? v. 2.0
created with QuizFarm.com

Pure Evil.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,866806,00.html

Det finns inte ord för den ilska jag känner. Om ni känner till den där känslan av total maktlöshet så vet ni exakt hur jag känner.
Flickan var ju för sjutton bara 17 år! Vad fan tänker skinnskallarna med?! Nej, jag vet. De har inget att tänka med. Det är just det.
Ursäkta om jag drar alla över en kam, men jag kan sätta min högra fot på att de där skinnskallarna tillhör en högerextrem grupp. Jag har precis för mig att just högerextrema grupper är väldigt mycket emot just våld.
Hm, ja, tänker du samma som jag nu? Det är något som inte riktigt går ihop. Det är nått fel på det hela liksom. Ja, nu ser jag, det är emot våld men ändå utnyttjar de våld på ett sätt som får mig att undra om folk ens ska våga sig utanför dörren.
Fan, de är ju så jävla korkade.
Det finns inte heller ord för vad jag skulle vilja att de skyldiga straffas med. Men eftersom jag har en hjärna och faktikst också kan använda den så tänker jag inte sätta mina planer i verket. (även om det kliar något fruktansvärt i fingrarna)

Pridefestivalen ska vara fylld av kärlek och glädje. Man ska inte vara rädd för att gå dit.

Vad är det för värld vi lever i?


It's not like it's never crossed my mind...


Jag har fått höra, otaliga gånger, att jag är någon att se upp till. Jag kan inte förstå varför. Jag sköter inte mina mediciner riktigt så bra som jag skulle behöva, jag är alldeles för optimistisk för mitt eget bästa, jag är osocial på alla plan, förutom när jag är full, jag är lat och jag kan inte inse allvaret i saker jag borde. Men ändå får jag höra såna saker. Det är klart, det är jättekul att höra, utan tvekan. Det är kul att någon ser upp till mig, att någon tycker att jag är så jävla bra. Men ändå.

It's not like it's never crossed my mind..


Hur hade det vart om jag varit frisk?
Vad hade jag gjort idag? Mamma satte mig på hästryggen när jag var två år, för att fysisk aktivitet är bra för den som har Cystisk Fibros. Sen dess har jag fortsatt rida, med några uppehåll. Men om jag nu inte hade vart sjuk, vad hade hänt med mig då? Hade jag inte börjat rida hade jag inte gått på Vreta, då hade jag inte träffat alla nya kompisar. Undra vad jag hade läst då? Hade jag haft samma intresse i samhället och politik? Hade jag ens vart samma människa? Nästan alla resor jag har vart på har vart med andra människor med samma sjukdom som jag. Hade jag haft förmånen att sett det jag sett?

Ibland kan jag sitta och dagdrömma om att jag egentligen är frisk. Det är bara det att läkarna har gjort världens dundertabbe. Från det att jag var två år. (som om det nu skulle vara möjligt) Egentligen är det alla de mediciner som jag har tagit under mer än 18 år som gjort mig sjuk.
Hur skulle man reagera om man fick ett sånt besked? Självklart skulle man väl bli strålande glad, jag menar. Det finns ju inget bättre än att vara frisk. Eller vad vet jag, jag har aldrig vart speciellt frisk... Men visst låter det bra fint ändå? Vad skulle man känna sen? Ilska? Mot vem, den läkare som behandlat dig det senaste året, eller den läkare som var med och ställde diagnosen?

Folk pratar ibland om vad som är viktigast här i livet och de allra flesta nämner saker som familjen, vänner, hälsan och att vara lycklig (som man självklart blir om man har dessa saker). Men jag då, som aldrig kan få hälsan? Om jag då sätter mitt värde på något annat, som materialistiska saker, är jag ytlig då?
Kan man inte vara lycklig utan hälsan? För det känns faktiskt som att jag kan det.
Tro det eller ej...

Ni betyder mer än ni tror, mycket mer än jag visar.



How will you die?

You scored as Eaten. Your death will be death by wild animals.
You will probably get eaten by a bear or shark something
because you don't know the natural safety precautions and are ignorant.

Eaten

93%

Gunshot

67%

Natural Causes

60%

Disappear

60%

Disease

60%

Bomb

53%

Drowning

33%

Stabbed

33%

Cut Throat

33%

Suicide

27%

Posion

27%

Accident

27%

Suffocated

27%

How Will You Die??
created with QuizFarm.com

What group are you?

Emo

70%

Rocker, Mosher

45%

Goth

40%

Trendy

35%

Skater

25%

Chav, Townie, Rude Boy, Ned, Kev

15%

Prepy

0%

What Group Are You? Chav, Rocker, Skater, Emo, Goth, Trendy, Prepy Ect
created with QuizFarm.com

Todays menu :

Dagens
Soundtrack:
Panic! At the Disco - A Fever You Can't Sweat Out.
Klädsel: Gröna kortbyxor och brun hippietröja
Humör: TipTop
Att göra: Laga mat, makaroner och kooorv.
Samvete: Nej
Garv: Systers nya blogg,
http://irritation.webblogg.se/
Längtan: 11 oktober, Malin
Husdjur: Hasse
Tankar: Folk som jobbar på Apoteket är inkompetenta, utan undantag!

Panic! at the disco

Panic! at the disco 

Yeah. 11 oktober, Debaser, Stockholm. Wiiie!