Hudnära.

Jag sköter inte min hy. Eller det är ju inte så att jag missköter den, men för att vara ganska oskött så är den ändå helt okej. Jag menar, jag är inget pizzaface direkt. Och det jobbiga med att inte vara ett pizzaface är ju att när det väl dyker upp en såndär ful finne så lyser den som ett stoppljus. Att jag sen är ganska vit gör ju inte saken bättre direkt. Jag brukar sitta och fundera på hur fin min hy skulle kunna vara om jag bara orkade bry mig om den. Men det ska ju alltid vara så himla omständigt. En massa rengöringsmojs, fuktighetsmojs och ansiktsvatten och gud vet vad. Hade grottmänniskorna sånt? Nej, just det. Men sen kanske dom inte åt lika mycket chips heller. Tänk om jag skulle ta tag i det hela och bli len som en babyrumpa i nyllet. Häftigt.

Och på tal om hud så var jag på poolparty i torsdags. Det ligger en liten oas ute i Vikingstad där man kan bada och äta god mat. När man är inbjuden såklart. Jag badade inte, mest för att jag är en badkruka. Faktiskt enbart för att jag är en badkruka. Skulle jag inte vara det skulle jag säkert tycka att det är jättekul att bada. Ha.

Nu ska jag leta drinkrecept.

Moviecravings.

Jag vill ha Fantasia på dvd. Originalet från 1940 (eller när det nu var). Men den finns inte att få tag i. Om man inte vill betala typ tomtepallsbelopp för en film. Jag känner mig inte riktigt redo för det än. Läste någonstans på något forum för folk som samlar Disneyfilmer (HAHAHA) att tidigast 2010 släpps den igen. Det är ju aslångt kvar. Lyssnade igenom Nötknäpparsviten tre gånger idag och den är lika bra varje gång. Och jag blir sjukt sentimental. Jag måste få tag på filmen. Jag har den på min dator. Men vi vet ju all var min dator befinner sig just nu. Buhu.

Tomtar på loftet.

Idag har jag gjort mitt livs bästa köp. Ever. Jag har äntligen, efter hur mycket velande som helst köpt tomtepallen. Jag är lyrisk och superglad på samma gång. Jag är inte ens deppig över den summa pengar som jag faktiskt betalade för den. Jag är bara så nöjd. Nu är det visserligen typ fyra veckors leveranstid på den, eftersom den kommer från Italien och där har man semester och då har man verkligen semester, ingen gör något. Eller ja, så fattade jag det jallafall på tjejen bakom disken. Men hon kan ju fara med osanning. Men det spelar ingen roll, för pallen är min! Lycka! Nu ska jag fira med lite rosa champange. (Ja, mamma fyller år också, jag dricker inte pga en tomte. Fast jag borde nästan)


Kroppsligt umgänge.

I Köpenhamn pågår just nu utställningen Bodies. Och omg! vad mycket jag vill se den! Man kan se döda människor och äckliga lungor. Helt fantastiskt! Är det någon som vill fööölja med? Förslagsvis någon som förstår danska, för det gör inte jag. Tur att engelskan är uppfunnen för annars vet jag inte hur jag skulle klara mig. Jag höll på att gå under när jag, pappa och Kajsa var över sundet för att ströga och besöka Tivoli (inte så kul som jag trodde). Hur förstår folk vad dom säger liksom? Men anyway, jag måste se den där utställningen. Kosta vad det kosta vill. (och här åsyftar jag inte pengar, utan hälsa) Visst kan man väl åka tuffetåg hela vägen, från Linköping till Köpenhamn? Då är det ju nästan nemans problemas. Måste undersöka saken närmare. Dead people here i come. Yay!

Malmoe.

Är precis hemkommen från Malmö. Har mest gått omkring och sprungit in och ut i butiker som man egentligen lika gärna kan besöka på hemmaplan. Ja, förutom Lagerhaus då. Beloved Lagerhaus. Jag shoppade en gigantisk tekopp och lite krimskrams där. Sånt behövs alltid. Köpte ett fint örngott som jag funderar på att ge bort. Men jag vet inte, jag gillar det.

Det bästa med allt var att det nästan inte alls var jobbigt att gå så mycket. Jag behövde inte stanna och vara låtsasintresserad av fula skinnjackor eller konstiga glasskulpturer. Jag kunde gå som jag ville, woho liksom. Det tråkga med det är ju såklart bara att det bekräftar sånt där nyttigt som sjukgymnaster påpekar. Det blir ett såntdär ÅH-VAD-JOBBIGT-moment. Att allt det tråkiga faktiskt gör nytta. Så jag funderar på om jag ska fortsätta rida på den här positiva vågen och kanske börja gå en promenad varje dag. (HAHA, som om det skulle hända) Fast jag måste nog egentligen. Jag kommer ju givetvis aldrig erkänna att motion gör gott. Jag skyller på nått annat.

Tonight ska vi gå på förhandsvisning av en film. Hancock, med Will Smith. Jag tror att jag går mest för att få äta popcorn, men jag är inte säker än. Will Smith brukar ju vara helt okej som biounderhållning. Jag ville se Narnia egentligen, men det ville ingen annan och vid närare eftertanke gjorde det inte så mycket. Jag ska tvinga någon annan att se den med mig.

Nu ska vi visst äta här. Jag ska få kyckling Lycka!

Marknadsgalej.

Kiviks Marknad. En marknad med anor och bla bla bla. Det enda syfte med mitt besök var att äta Langos. Vilket jag också gjorde. Delikat! Jag skulle ätit Churros också, men jag hittade tyvärr inte den vagnen. Störande. Jag köpte tre sura remmar istället och glömde helt bort att äta kokosbollar. Jag älskar ju kokosbollar! Skit också. Tur att det är marknad i Skänninge i augusti.

Ooh, jag köpte ett snajdigt smycke till mitt septum också. Man ska säkert inte alls köpa såna smycken på marknader men det orkade jag inte bry mig om. Jag har alltid kunnat ha fulsmycken och går det inte den här gången så spelar det ju ingen större roll. Jag lär inte dö. Jag ska bara komma ihåg att rengöra smycket innan jag stoppar i det...

Jag har kommit på vad jag ska köpa till min mooooor till hon fyller år. Men det kan jag ju inte skriva här, det finns ju ändå en liten risk att hon läser. Fast att jag har sagt att hon inte får. Man vet aldrig med fruntimmer. Hennes present involverar jallafall ett besök på Ingelstad kalkon. (där jag också ska äta. Kalkon är gott)

Och på tal om marknad, det finns ju alltid såna tröjor med olika texttryck på. Den sämsta som jag såg idag måste ha varit en blå tisha med texten "Min tröja är blå när jag tänker på sex", tätt följd av "Analklåda" och "Det var bättre på den gamla tiden, när kvinnor var kvinnor, män var män och fikus var en jävla krukväxt".

Imorrn har det ryktats om Skånes Djurpark, men jag vet inte. Vi var ju på en djurpark förra året och helt ärligt, djur är kul, men jag är inte 7 år längre. Det skulle väl vara för att min kamera skulle få lite motion då. Och för att jag ska kunna slipa på mina kassa skills. Jag åker hellre någonstans och äter något gott. Jag tycker om mat.

Nu ska jag prova mtt smycke och sen äta lite sur regnbågsrem. Yummie.

Vi hade jallafall tur med vädret.

Okej, imorrn bär det av mot sydligare breddgrader. Tyvärr inte så mycket söderut som jag skulle önska. Jag får ju inte ens lämna landet liksom. Men anyways, jag ska ner till farmor i Ystad, och har du missat det bör du kanske sluta läsa min blogg, eftersom att du uppenbarligen inte läser den ändå. Logiskt. Lite över fyra timmars bilresa och jag kan sätta fötterna på skånsk mark. Nice!

Tyvärr har jag på grund av rådande datorhaveri inte kunnat uppdatera min iPod så jag får njuta av vad jag har. Och det får ju självklart övriga medresenärer också. Tacka min iTrip för det. (om det här hade varit en film hade det där varit produktplacering) Jag kan ju då passa på att säga att farmor bor precis brevid Wallander Studios, där kommisarie Wallander har sin lägenhet. Är han kommisarie? Skitsamma. Jag kommer ha fönster mot studion. Och oh, vet ni? I sommar ska de ju spela in en utrikisk version av Wallander, det kommer säkert vara massa fancy människor där. Coolt. Om det nu inte bara är något som jag har drömt förstås.

Äsch, måste kolla packningen en gång till. Jag har säkert glömt det viktigaste (plattången).

Au revoir och garnier!

Blondes have more itsch.

Jag är blondin igen. Men jag har intalat mig själv att det här var sista gången som jag blekte håret. Nu är det no more blonde som gäller. När det här blir fult så får det bli någon annan färg.

Egentligen hatar jag att bleka håret. Det finns inte ord för hur mycket det kliar. Och okej, då kanske jag inte borde göra det, men den känsla man får när man får skölja ur skiten ur håret och kan klia tills fingrarna blöder, den går inte att beskriva. På en skala så ligger den precis under att komma. (Ja, att komma, du vet precis vad jag menar) Så med tanke på det är det ju helt klart värt det. Dessutom blir man snygg i håret.

I brist på fungerande dator och av egen lathet så blir det inga bilder. Vet inte om det kommer bli några bilder alls under veckan i Ystad, det återstår att se. Jag har ju med mig kameran och det är ju det som räknas. Eller huuur? ÅH, jag känner mig så handikappad utan min dator. Buhu. För övrigt fick jag en räkning på min dator idag. Förra månaden betalade jag det sista (jag har varit ganska lat med att betala), trodde jag, men det visade sig att det var HELA 39 öre kvar. Jag trodde att dom avskrev såna små summor. Det kostar ju liksom mer att skicka ut ett papper på det...Knas.


Datakris.

Idag har jag lämnat ifrån mig min käraste ägodel. Eller okej, min nästnästnäst käraste ägodel. Nils, Majs och Selma ligger ju självklart i topp, men man kan liksom inte kalla dem ägodelar. Men anyway, jag har lämnat in min dator. Den är ju jättedöd. Eller den startar och så men skärmen fungerar icke. Tydligen hade killen på PCCity försökt koppla till en annan skärm också, men det hade inte heller fungerat. Det var för övrigt inte jag personligen som lämnade in min dator, eftersom jag var hos sjukgymnasten. Mamma och Ludde fick fixa.

Det skulle ta typ fyra veckor atta fixa den om alla delar fanns hemma. Men det vet ju alla vad som händer med dom där fyra veckorna när folk har semester. Gosh jag kommer aldrig få tillbaka min dator. Alla mina bilder. Jag dör. Alla bilder på Hassekatten när han var bebis. Bilderna från studenten och balen. Jag jättedör. All musik. Jag smådör. VARFÖR gör man inte kopior som man säger att man ska göra? Jag hatar mig själv. ÅÅH!

Arr.

Min dator är kaputt. Skärmen har lagt av. Och som lök på laxen så har det mobila bredbanet slutat att fungera. Don't know why. Pappa kommer döda mig lite. Jag återkommer till cyberspace när jag kan. Au revoir och garnier!


Det fungerar nu! Eller ja, min dator är fortfarande kaputt och jättedöd, men internet, syret i mitt liv, det fungerar! Hurra! Jag kan andas igen. Jag tror att jag har någon form av försäkring på min dator så jag får väl ta med den in till PCCity och dumpa den där. Det kanske bara tar 18 månader att få tillbaka den. Fast det känns pinsamt att lämna in den. Den är liksom full av Hello Kitty-klistermärken... Hoppas bara att den går att fixa, jag hade ju inte tänkt att köpa ny computer förens till hösten. Nu blev ju allt så jobbigt. Skit också. Jaja, det löser sig nog. Hos farmor behöver jag ju ändå inte ha någon dator, egentligen. Det är ju bara jag som tror att jag behöver det. I'm such a mes.

Victory shall be mine!

Alla mina saker har helt plötsligt blivit uppackade! Hur har detta hänt? Jo, med lite tålamod och en god plan så ordnar sig det mesta. Jag är så slug. Eller okej, mamma hjälpte till och packade upp, hon gjorde inte allt själv. Jag hade kännt mig lite elak om så hade varit fallet. Mitt rum påminner fortfarande om kaos, men kanske ett mer ordnat kaos. Jag kommer aldrig ha ett såntdär skandinaviskt avskalat rum som man kan se i flashiga magasin. Jag kommer mest bara ha det stökigt och hemtrevligt. Eller vi kan ju låtsas det. Sålänge jag vet var jag har alla mina saker så är det okej för mig. Och stora genier har väl aldrig varit kända för att ha ordning omkring sig? Jallafall inte på film.

Ska snart ta med mig Selma och krypa till kojs. Inte för att jag tror för en sekund att Selma kommer stanna i min säng, men ändå. Hoppas kan man ju alltid. Igår hade hon krupit ner i en av flyttkartongerna och lagt sig. Hon låg där hela natten och sov. När jag var hos pappa i helgen hade hon tydligen levt rövare inne hos mamma och Ludde om nätterna. När jag är här är hon en liten ängel. Nu har hon somnat i mitt knä. För andra gången på tio minuter. Nog med kattprat.



// Godnatt.

Allt är kaos och upp och ner.

Jag sitter här i mitt kaosinspirerade rum och i mitt knä ligger en sovande, luddig liten boll. Visst låter det mycket bättre när man säger "kaosinpirerat". Det låter som om det är meningen. Det ska stå lådor överallt, jag ska ha tv:n på soffbordet och dvdn i soffan. Det enda som är i ordning är min säng. Det saknas bara en sänggavel, men en sådan har jag bestämt mig för att tillverka själv. På bästa Ernstvis. Ikväll är det dessutom Ernst på tv, kan det bli bättre? Wounderbar!

Nej, nu måste jag göra något. Måste leta upp mina tofflor för jag fryser om tårna. Det är så kallt på mitt rum. Eller förlåt, det är svalt och skönt. Givetvis. Jag kommer sova SÅ bra.

FilmFilm!

Jag har förlorat 1½ timme av mitt liv. Tid som jag aldrig kommer att se igen. Bara för att jag såg en kass film, när jag lika gärna hade kunnat göra något annat superviktigt. Fan vad surt. Jäkla skitfilm. Jag har sett The Happening. Den föll på allt. Kass dialog, kass story, inget blod, dåligt slut. Inte ens ett fint foto kunde den pressa fram. Får man producera vilken skit som helst? Jag vet inte om det berodde på skådespelarna eller vad det var. Men filmen var verkligen skitkass. Zooey Deschanel (som här spelar Alma) var med i Liftranes Guide Till Galaxen och där tyckte jag inte att hon var dålig alls. Men här.. Men man kan kanske inte kräva så mycket, skådisarna hade ju trots allt inte så speciellt mycket att jobba med. Alltså, nästan så att ni måste se filmen bara för att dialogen var så skrattretande dålig. Det är ju nästan pinsamt.
M. Night Shyamalan har kommit så långt ifrån Sjätte Sinnet som det bara går. Om det här var hans vinna-eller-försvinna-film så kommer han med all säkerhet att försvinna. Kass. Den här filmen får 0 popcorn av fem möjliga liksom.

Äggstra gott.

Min pappa gör världens godaste Äggakaka. Utan tvekan. Jag skulle kunna äta hur mycket som helst av denna gudomliga maträtt. Fast att jag är fullkomligt skitmätt just nu. Jag ville bara berätta det.

Hårresande.

Okej. Jag har klippt mig. Eller ja, inte jag personligen, men jag gick till en frisör och lät henne klippa mig. Jag gick till samma frisör som jag brukar besöka. Jag blir alltid nöjd där. Men nu hände det något. Varför vet jag inte. Men mitt hår är inte riktigt så som jag vill ha det. Eller det är inte så att jag inte kan leva med det, det växer ju ut igen liksom. Men min lugg är så kort. Jag ser ut som en femåring. Det är jobbigt. Jag vill inte se ut så. Vanligtvis tycker jag att min lugg växer som ogräs, men det kommer den ju givetvis inte att göra nu. Murphys lag, ni vet. Åh, jag vet inte vad jag ska göra. Mitt hår är ju viktigt för mig. Buhu. Men jag vet, det växer ut. Jag behöver bara andas lite och om jag har snedlugg så ser det ändå ganska snyggt ut. Andas.

Sommaruppehåll.

Liksom, jag har inte så mycket att skriva just nu. Det är mest kaos och uppochner hemma hos mamma. Men just nu är jag hos pappa och här råder ett lugn jag njuter av varje minut. Inga lådor som måste packas upp och inga katter som springer bort. Jag har fått hem mina förstorade foton och jag provade dem i min nya ram. Blev snajdigt värre, som man säger. Kan inte ta några kort eftersom batteriet i kameran är dött och laddaren vet jag inte var den är. Jag orkar inte packa upp mina lådor  utan har satt min plan i verket nu, att vänta tills mamma får krupp på det hela och gör iordning mitt rum. Muahaha. Ibland är jag så smart att det är läskigt. Fast nu när jag tänker på det har jag faktiskt en bild på en av tavlorna. Jag kan ju lägga upp den. Som sagt, smart så att det är scary. Ehm, ja. Allt låter så nedstämt, men det är det inte för jag är glad och trevlig och nymatad. Okej, tavelbilden är skitdålig, men skitsamma. I am very nöjd. Ja, det är mitt foto. Det är en Magnolia. I lööve it! (Har ni sett reklamen för den där tidningen Chic? Jag hatar den! Mer om det i ett argt inläggh senare) Njut av mitt foto sålänge. Yeah!


Att hålla låda.

AAH! Det är kaos här och jag orkar inte packa upp något. Eller jag vet liksom inte var jag ska börja. Så. Mycket. Skit. Varför ska man vara så materialistisk? Så typiskt mig, kan inte kasta saker. Jag kommer bli som pappa, som har lite för mycket saker kvar. (det står bla en trasig bil och en trasig motorcykel i hans garage) Jag vet inte hur jag ska förvara mna kläder. Har inte plats för varken garderob eller någon byrå. Men vad bra att vi flyttar till ett mindre hus liksom. Verkligen skitbra!

Nu ska jag sova. Ingen rullgardin har jag fått uppsatt heller. Kul att sova i solsken. Gaah. Jag vill ha ett mörkt och svalt rum. Jag dör. Adjö och godnatt.