Noll pepp. Lite pepp. Megapepp!

Just nu är jag inte sådär jättesuperduperpepp på att åka till Norrköping för att stå ute i X antal timmar. Anledningen? Det är 10 grader ute. 10! Det är ju hur lite som helst. Jag kommer med all säkerhet frysa, trots min snygga jacka. Jag har iofs planerat att ha på min ungefär massor tröjor. God bless H&M-linnen! Men jag är noll pepp. Det suger. Jag vill vara massor pepp. Det kanske kommer sen, när jag sitter på tåget. Måste ju åka upp till stan och byta min jacka, eftersom jag upptäckte att luvan på den saknades. Ska inte kassapersonalen se sånt? Kassa personal. Hmpf. Måste komma ihåg att ta med mig biljetterna, för guds skull! Annars kommer Kajsa döda mig, långsamt. Om jag själv inte redan hoppat framför tåget iofs O.o

Nej, men. Nu känner jag mig faktist lite mer pepp. Wihoo! Måste nog gå ner och göra lite mat. Mamma sa att jag inte fick åka om jag inte åt innan. Och jag veeet att det finns hamburgare i frysen. Nam nam. Hamburgers is the shiet! Jag har förresten bestämt mig för att sluta äta godis. Det ni! Inga mer Geléhallon, no more Winegums och absolut inga mer marshmallows. Nu ska det bara vara chips, ostbågar, chilinötter eller såndär naturgodis. Fast jag vill tillägga att choklad INTE räknas som godis. Det är ju trots allt gjort på bönor. Bönor är nyttigt!

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

P.s Tryck
HÄÄÄR, och njut till Antony and the Johnsons från Dalhalla, 2 juni i år.
It still makes me fucking cry like a fucking baby.


Round and round and round we go.

Det känns som att min hjärna åker Tekopparna och jag har ont överallt och jag vet inte vad som är fel. Det är mest bara jobbigt och jag måste vara okej tills imorrn för då SKA jag se The Ark. Jag ska njuta av varje sekund. Iaf vill jag kunna njuta av varje sekund. Det kan ju vara lite jobbigt när man kämpar för att hålla balansen. Trots att min hjärna uppenbarligen besöker ett (dåligt) nöjesfält gick jag på stan med mommo idag. Jag hjälpte henne hitta nya byxor och två nya tröjor. Det blev så fint så. Jag köpte en jacka, en halsduk och en fulsnygg väska som jag ska ha imorrn. Bra skit! Och jackan var såå snygg ^^, Me happy. Despite huvudsnurr. Jag trodde det skulle gå över när jag fick i min lite näring (läs; cola) men det gjorde det inte, och nu är jag mest sugen på kebab. KEBAB för fan. Ge mig! Det är lite oroväckande att jag inte kan styra mina fingrar som jag brukar, jag måste nog korrekturläsa den här texten sen för jag känner att jag skriver fel. Jag har nog en hjärntumör. Synd för er om jag skulle dö, då har ni ju inget upplyftande att läsa. När jag orkar skriva vill säga. Fast den här snurrigheten sätter fart på min hjärna känner jag, Jag skriver iofs bara skit men oj, orden bara rinner genom mina fingrar. Som posei i natten. Ehm ja.
Det kanske är så här det är att vara hög? Fast jag har ju inte tagit nått som jag kan bli hög på, om inte Ibumetin röknas. En chokladmuffin kanske. Det kanske var en sån Rainbow-cookie! Eller vad de nu kallas, skojigt ska det iaf vara. Har jag hört. Och på tal om skojigt, igår såg jag Epic Movie och jag skrattade så mycket att jag var tvungen att sätta på pause för att kunna ha hostattacker. Skojigt. Se den!

Nu ska jag gå ner och se om det finns något att äta. Kanske har något trollat fram en kebab åt mig. Men det är väl föga troligt. Jag hatar att Mantorps Pizzeria har så inte god kebab. Den smakar bara skumt. Jag vill ha sällskap.

Hej då!

What's inside a rock?

Ibland älskar jag P3. Ibland är nu.

Who says i'm not a teenage girl?

Ikväll sänder P3 Live spelningen med Antony and the Johnsons från Dalhalla tidigare i år. Ni måste lyssna. För ert eget bästa liksom. Åh, det var så bra. Jag måste se till att dricka vatten, så jag inte blir uttorkad sen. Fick höra ett smakprov tidigare idag, jag och mamma satt i bilen på väg till Ikea och jag hade, tacka gud för det(!), bytt radiokanal. Tyckte jag kände igen låten och sen kom jag på att det var ju Antony and the Johnsons. Lycka!

image436

Polly Vegas, my porno name.

Det här skrev jag igår, men blogg.se fick i vanlig ordning superdamp och ville inte alls fungera.

Alltså, jag har tänkt på en sak. Ibland när man läser såna Fråga-om-sex-och-förhållande-spalter. (Har man väl börjat med
Kropp & Knopp i KP så måste man liksom gå över till tyngre grejor...) Ibland kommer det upp frågor eller typ klagomål från tejer som inte vet vad de ska göra när deras respektive tittar på porrfilm eller porrsurfar. Tjejerna känner sig sååå kränkta. Jag fattar inte varför. Vad är det att gnälla om liksom? Porrsurfande innebär inte otrohet. Iaf inte om du frågar mig. Jag menar, alla människor har väl behov och bara för att man råkar ha en partner betyder ju inte det att man ger upp alla sina intressen. Eller? Nu kanske porr inte riktigt kan räknas som ett intresse...men ni fattar. Jag menar, jag slutar ju aldrig titta på skor bara för att jag precis har köpt ett par. Nu är väl skor och fruntimmer kanske inte riktigt samma sak, men ändå. Och hela texten blev mest skit. Men det jag vill ha sagt var att tjejer är gnälliga om helt fel saker. Jävligt gnälliga. Liksom, det är skillnad på att titta på andra och att faktiskt släta av någon annan med andra intentioner än att ha kul. (jag är ganska anti-förhållanden...)

Jag är helt klart född i fel kropp. Jag skulle ha vart kille. Oförmögen att prata om och uttrycka känslor. (jag har inga fördomar!) Hade jag vart kille hade jag vart gay, drag queen och hopplöst förälskad i Mark Levengood. Så är det.

Nä, man kanske ska göra något vettigt?

//Yours truly, Malu

Hååning.

Honey, i'm home!

hejdåLund!

Jag har väl egentligen inte så mycket att säga. Idag ska jag åka hem, bokade precis en sista-minutenbiljett. Bra skit. Klart billigare än hitresan... SJ är utsugare. Ibland. Väldigt ofta då jag är ute i sista minuten för att köpa en biljett. Typisk liksom. Eh ja.

Det är kallt och jag har nästan allvarliga funderingar på att köpa en jacka. Gjorde ett försök igår men hittade ingen, å andra sidan tittade jag ju bara på H&M. Men i min värld kan man liksom inte köpa kläder någon annanstans än H&M. Köpte en trevlig bok på Lagerhaus. Eller jag tror iaf den är trevlig för jag har inte tittat i den än. Jag slog in den tillsammans med isformen jag köpte. Bara för att det är så kul med paket liksom. Isformen gör för övrigt ank-formade isbitar. Skoj, skoj. ^^,

Ska väl gå och äta lunch antar jag. Vad är sjömansbiff? Har jag ätit det tidigare? Går det ens att äta? Är det lök i? Jag tycker inte om lök, det är äckligt. Inte mindre gott, inte bortpetbart, bara äckligt.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Dö, blogg, DÖ!

Gaah! Allt jag skrev försvann! Förbannade jävla skitbloggshelvete! Nu måste jag ha en brownie. Skit.

Tuff-tuff. Tooot.

I'm off! Time to go. Tåger går ganska snart, jag ska bara platta mitt hår och sånt. Sakna mig massor! Jag kommer hem på...eh, tisdag tror jag. Yeah. Fyll mina dagar i Lund med sms så blir jag klaad. ^^,

Puss & snusk

// Yours truly, Malutta Korvsnutt

Joråsåatte.

Jag har tänkt på en sak. Varför är det så stor skillnad på hur media behandlar Carolina Gynning och Linda Rosing? Båda har ju gått ungefär ganska exakt samma väg. Utvik, BigBrother och mer utvik. Om jag skulle välja skulle jag hellre välja Gynning är Rosing. Why, oh why? Det är dagens stora mysterium, kanske mest för att jag inte har så mycket annat att tänka på.

Carolina Gynning är liksom glamour och Linda Rosing är white trash. Och det tycker jag också, fast att jag ska vara feminist-alla-tjejer-får-göra-som-dom-vill-girl-power-aktig. Men någonstans kanske man måste dra gränsen, och det råkade vara precis mellan Gynning och Rosing.
Åsa Linderborg på Aftonbladet skriver att allt handlar om klass. Jag vet inte, kanske gör det det.

Jag läser för övrigt Carolina Gynnings bok Egogirl just nu. Kanske var därför jag kom att tänka på det hela... Boken är hursomhelst lite intressant. Det trodde jag faktiskt inte. Tji fick jag. Bra skit!

Nu ska jag packa!

över och ut.

Tänd ett ljuuus, och låt det briiinnna.

Det är ungefär bara tre månader kvar till första advent. Bara så ni vet ^^,

Tuffa tåg.

Veeet du?! Jag ska till Lund imorn! Sköna, gröna, härliga Lund. Hade nästan glömt bort att köpa biljett. Det hade ju kunnat sluta dåligt. Då hade jag fått åka typ halv sju på måndagmorgon. Ja, men jo. Det var väl bara det jag ville säga. Om det nu är någon som intresserar sig. Kom och vinka av mig vid tåget, aight? Måste komma ihåg att ladda min iPod. Måste lägga in Hellogoodbye.

Dags för te!

Du är snygg för att jag säger det.

Jag funderade på att gå på RixFM-festivalen för att se Sebastian. Men sen kom jag på att han har så feta lår så jag står nog över.(det hade han iaf sist jag såg honom) Sen tänkte jag att jag ju kan se BWO istället, men dom låter så hemskt live så jag skippar nog det också. Jag har kanske lite för höga krav ibland. Ytlig kanske vissa skulle kalla det, men det är så jag vill ha det. Jag behöver inte dela med mig av mina innersta tankar. Jag gör det om jag vill och jag kräver inte att någon annan ska berätta sitt livs historia för mig.

Eller nått i den stilen. Jag trivs bäst med att hålla saker för mig själv. Jag är inte som Linda Rosing som måste gråta ut i pressen när Playboy-planerna inte riktigt gick som dom skulle.

Nu ska jag nog göra lite marinad till mitt kött. Hell yeah. Vad sägs om örter, vitlök och lite citroon? ^^,

Pacemaker

Jag tror bestämt att det blev en Lasse-kväll. Du hade tid. Över gränsen. Hugger i sten. Om du lämnar mig nu. (det där funkar nästa att läsa som en mening...) Jag lyssnade på P3 idag och dom hade "Flipp eller Flopp", eller nått i den stilen. Det var med två "panelmedlemmar" som skulle gissa flipp eller flopp samt vilken artist det handlade om. Dom visste alltså inte vem det var dom hörde. Lasses nya spelades, Om du lämnar mig nu, och den ena gissade på att det var Thåström och Lisa Ekdahl och den andra gissade på att det var Ulf Lundell och Lisa Ekdahl. Jag ville krevera. Man kan ju inte tro att Lasse är Ulf Lundell! O.o Eller? Han är ju gubbe...>.<
Kanske dagens största i-landsproblem, men jag störde mig på det hela dagen. Eller iaf tills jag tröttnade på att bry mig. Ungefär fem minuter senare. Och nu sitter jag och skriver bara för att jag inte har nått vettigare för mig.

Och äsch, nu ska jag sluta. För jag har allvarliga funderingar på att sova. Imorrn är sista dagen på min penicillinkur och sen bör jag vara fit for fight till The Ark nästa vecka. Kommer bli kalas ^^, Min kamera kommer gå på högvarv. Woho! \o/

Shut up or go to hell.

Jag vet inte. Varje gång dom bråkar om något så tänds det en liten låga hos mig som faktiskt önskar att dom skulle gå skilda vägar. Jag vet, det kanske är fult att önska något sånt. Men jag kan inte se att hennes liv skulle bli sämre utan honom. Att de sen inte kan argumentera för fem öre gör ju inte saken bättre. Ursäkta, jag bara måste skriva av mig. Dom kan tjafsa om samma sak i flera timmar utan att komma någonvart. Det enda de maler på om är vad just hon/han tycker. Jag lyssnar, ibland frivilligt, ibland ofrivilligt. Dom verkar liksom inte fattat hela den där grejen med att kompromissa. För att ta ett exempel, idag, A sa att hon tröttnat lite på hela grejen kring bilklubben, hon tyckte att det blivit lite mycket. Och jag kan hålla med, även om jag inte ens är med. Men dom åker ju ofta på dom där töntiga träffarna eller såna slingor i skogen där dom bara kör. L tyckte självklart inte likadant. Men dom kan liksom inte ge sig med att komma överens om att dom är oense, dom ska sitta och mala på om samma sak hur länge som helst. Jag överdriver inte, meningen ; "Men jag tycker inte så" upprepades säkert femton gånger. Var. Det är som att dom inte lyssnar på varandra utan bara är så måna om att få tala till punkt. Jag har ibland medlat lite emellan dem, men det blir ganska tröttsamt. För ibland känns det som att det är mitt fel, fast att jag vet att det inte är det. Och jag kan inte rå för att ta åt mig av saker som egentligen gäller mina syskon. Jag antar att jag väljer att ta det som dom inte få höra, saker som jag inte vill att de ska höra. Det kan inte bara rinna av mig.

Det är inte helt frivilligt ja sitter där och lyssnar. Det är oftast över maten de ska dra upp saker och ting, och vad ska jag göra? Resa mig och gå? Iofs, det kanske är det jag ska göra, för jag orkar verkligen inte lyssna på dem mer. Lös det själva eller ta hjälp av någon. Men inte mig. För jag skiter i vilket. Om han stannar eller går.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

[....]

image435

Jag saknar OC.


MatMatMat!

Torsdagar klockan 20.00 är min nya favorittid. För då är det Niklas Mat på ettan. Inte nog med att han är lite snygg, han gör ju mat som får mig att dregla. Jag tror att jag är lite smygkär i Niklas. Skulle vara helt okej om han kom hem till mig varje dag och gjorde lunch. Heeelt okej, jag lovar. Jag tycker om mat, därför tycker jag om folk som kan laga mat. Eller ja, jallafall folk som kan laga god mat. Fast det finns ju mycket god mat. Nu blev jag hungrig igen...

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

O.o

Jag har fått den där dumma jävla björnen på hjärnan. Gummy bear. TA BORT DEN! Den är grön och jag vill äta upp den. DÖ! Den sitter som ett smäck på min hjärna och vägrar släppa taget. Den kommer äta upp min hjärna. Nu måste jag liksom straffätaupp alla gummy bears som jag kan lägga mina vantar på. (tumvantar \o/) Straffätas. Jag kan inte ääta upp den. Den är ju så söt...Skit också. >.<


Skin deep.

Nu vet jag vad jag ska tatuera. Jag vet bara inte vart. Men det får väl lösa sig sen. Kanske till och med kan åka till tatueraren imorrn och kolla läget liksom. Bara för att. Vet ju inte hur det står till med tider och så, dom kanske har hur mycket som helst att göra. Och jag känner att jag vill ha min tatuering nu, nu, nu! Jag tror att den kommer bli så himla fin. Och jag funderar på att göra den så att jag kan lägga till andra saker sen. Lite smått och gott ^^,

Imorrn ska jag träffa Henny. Bra skit, har inte sett henne på evigheter. Men så håller hon sig ju inte inom landets gränser heller. Tror att en lunch eller en fika står på schemat. Eller nått i den stilen... Måste byta min tröja som jag köpte på H&M också, den var så liten! Och jag som alltid brukar ha 34. Hmpf.

Miljöboksbov.

Mina böcker har inte kommit och nu har jag glömt bort vilka jag beställde förutom miljöboken. Jo, en bok Stieg Larsson, han ska ju vara så himla bra så jag får väl ge mig i kast med det. Jag som "aldrig" läser kriminalromaner. För det är väl en kriminalroman? Eller deckare? Watever, bok som bok. Läsas ska den iaf. Kommer inte ihåg vilken jag beställde som sagt, men jag antar att det var den första i trilogin.

Oj, nu kom mormor på besök. Bästa att gå ner och vara lite social. ^^,

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Hej! Sara, miljöaktivist.

Jag är inte det minsta trött och har inga planer what so ever på att sova. Fast jag borde kanske. Det är inte bra att vända på dygnet. Hoppas att mina böcker kommer imorrn. Då ska jag sträckläsa mina nya miljöbok. Och jag ska bli bäst i hela världen på att vara miljömedveten. För det behöver man inte två lungor till. Undra om jag är miljöfarlig? Typ använder upp för mycket syre eller nått. Kanske vore bäst för planten om jag bara la mig ner och spontandog. Fan va tråkigt. Hur ska jag då kunna blir miljömedveten? Det blir ju mer miljömedvetslös. Fast som död kan man ju bidra lite också, dom kan ju tex få göra biogas av mig. Och då kan jag ju bli bussbränsle. Tänk om man kunde välja det, istället för att bli nergrävd kunde man bli biogas. Fatta va coolt. Då gör man ju nytta. Då skulle jag vilja köras upp av Lars Winnerbäck-bussen som går i stan! ^^,

Liksom, "Ta din miljömedvetenhet till en ny nivå". Kanske vore något att försöka marknadsföra...
Om jag bara pratat i nattmössan säg gärna till. Jag vill ha någon att föra vettiga diskussioner med. Pronto!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

The Ark <3

image433

Woho! \o/

​​​​©

Det finns saker jag ogillar lite mer än andra saker. Det finns ju massor jag ogillar, det vet ni som läser här. Men vissa saker har man ju extra svårt för.

Jag ogillar skarpt, för att inte säga hatar, att gå på en fest där man måste sova kvar. Spelar ingen roll hur rolig festen är, jag kan älska människorna, men ändå. Att vakna på morgonen och äta frukost med gårdagens festdeltagare känns som att delta i något sorst kollektivt one-night-stand. Det är usch. Jag vill helst kunna ta mig hem, kunna sova i min egna sköna (obekväma) säng och kunna vakna med min mjukisdelfin. Eller ja. Inga kollektiva one-night-stands för mig inte. Nepp.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.



Du är sötare än choklad.

Just nu är det jag och en chokladkaka. Schweizernöt. Yummie in my tummy. Funderar på om jag ska ta tag i mitt liv, men liksom...Det är söndag. Då behöver man inte göra nått. Kanske dricka en kopp te och äta en tomat. På sin höjd. Jag har inte odlat tomater den här sommaren, jag brukar alltid göra det annars. Eller ja, jag gjorde det nog inte förra sommaren heller. Så jag tar tillbaka det där. Jag ska börja odla choklad istället. Eller kanske rentav städa på mitt rum. Det ser lite katastrof-aktigt ut. Jag har en matta på golvet. Men inte en sån matta man kan köpa på typ Ikea, utan en matta av kläder. Borde kanske tvätta. Äsch, jag som alltid har vart så renlig av mig. Jag svammlar mest. Svampbob visas på Nick nu. Fast det är stenålderssvampbob och me not like. Nää, jag ska nog se lite Masters of Horror och drick lite te. Join in?

Winnerbäck - Om du lämnade mig nu

Efter att ha lyssnat på Winnerbäcks nya singel ungefär en miljon gånger blev jag sådär jobbigt sugen på att gå på hans spelning i vinter. Det finns biljetter kvar och allt så det är ju bara beställa. Jag vill helst av allt ha den nya skivan nu. Nu. Nu. Eller kanske nu. På tal om inget, men låter inte Miss Li ungefär precis som Lisa Ekdahl?

Corren söker folk som vill skriva om musik. Mamma sa att jag borde skriva och säga att jag vill skriva om musik. Men liksom, jag kan inte skriva. Jag gillar musik, men jag kan ju inget fancy fackspråk. Ska man inte kuna svänga sig med sånt om man ska skriva om musik? Och har jag så himla bred musiksmak att komma med? Man kanske inte måste ha bred musiksmak... Får fundera så saken.

Nu måste jag duscha. Middag ute ikväll. Fancy smanschy!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Hej Hej Drömmar!

I natt drömde jag om Nic Schröder. Fråga inte ens varför, jag har inte en aning. Vi sprang jallafall omkring i en skog och skulle leta efter sagoväsen. Vi hittade ett Skogsrå som hade skurit sig sjävl i armarna, hon fick en självlysande Hello Kitty-grejamoj av mig. Och sen dog Nic och när jag vaknade var jag helt deprimerad. Ibland funderar jag på om min hjärna har för lite att göra. Lite understimulerad liksom. Borde kanske hitta på nått som den kan sysselsätta sig med om dagarna. Blogga om vettiga saker till exempel. Men äsch, jag antar att drömma är som dom är. Och att min hjärna ibland är lite mosig efter för mycket te och för mycket gladmusik. Och igår var ju dessutom en väldigt bra dag. Fast det förklarar ju iofs inte varför Nic Schröder lallade runt med mig i skogen. Kanske är nått freudianskt...

Nu ska jag dricka flädersaft!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Herregud!

Vad är detta för människa?! Är hon född på medeltiden? Igår? Har hon bott under en sten?

"Jag tycker att det blivit för slapp attityd till sex, nu finns de till exempel så kallade ?knullkompisar?, säger hon."

Knullkompis. Nyhet? Knappast. Herregud... Och jag som var på sånt bra humör idag! Vem jag knullar med har väl inte hon med att göra. Inte ens om jag skulle ha oskyddat sex har hon med det att göra. Det är ju helt upp till mig om jag vill riskera liv och lem. Typ. Förvånar mig inte ett dugg om hon skulle konvertera till Kristdemokrat inom en snar framtid. Alltså, okej, jättefint att de vill minska könsjukdomar hos ungdomar, men att säga åt dem att de inte får ha sex är ju knappast rätt metod. Har förbud någonsin fungerat? I N F O R M A T I O N, kvinna. Information. Och ingen mesig halvdan stammande sexualkunskap i skolorna. Säg som det är "Om du får aids så dör du", "Klamydia gör så att du inte kan få barn" (det skulle iofs inte skrämma mig...)
Det roliga är ju, gissa vart människan sitter i landstingsfullmäktige? JÖNKÖPING! Hela Sveriges Bibelbälte! Hallelujah. Sex är en synd, och hööör sen!

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

(Nu ska jag skriva ytterligare en insändare om abort. Jag påstod aldrig att det skulle användas som preventivmedel)

Hear ye! Hear ye!

Allas vår samhällskritiker Timbuktu goes krönikör. Det låter ju jättefint och allt såntdär. Han kan säkert ha något vettigt att säga ibland och tanken är ju god. Att han vill använda sitt mediautrymme till något vettigt. I en interjuv på aftonbladet.se får han frågan "Vad kommer dina krönikor att handla om?", och han svarar som följer;

"Jag reagerar ständigt över att medias innehåll blir mer och mer tanklöst. Och om jag nu ska uppta tid i media så vill jag uppta den med något som är av substans. Det jag har funderat mycket över är hur personlig man ska vara."

Aaw, va fint. Han vill fylla vår värld med meninsfulla saker att läsa om. Men...vänta nu. Vilken tidning är det han ska skriva för? Dagens Nyheter? Svenska Dagbladet? Nej. Aftonbladet! Det måste ju vara det bästa valet en man kan göra! Denna tidning, som skriver om de mest väsentliga sakerna. Eller...vänta. Aftonbladet. Tidningen som krälar vid journalistikens fötter. Låt mig citera Jason 'Timbuktu' Diakité ; "Jag reagerar ständigt över att medias innehåll blir mer och mer tanklöst."

Och så väljer han att skriva för punkt SE!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

\o/

image431

Jag har just förhandsbokat Lars Winnerbäcks nya album.
Excellent!

Barbrokräääm.

Jag har precis avnjutit en tallrik av min egenkomponerade Rabarberkräm. Fantastiskt utsökt! Ja. Ville bara säga det.



Soundtrack: Kräm (så nära får ingen gå) - Kent

Yo, word man! Peace out.

Jag tänkte införliva er i lite ord som ingår i min vardag. Håll till godo!

PEP-mask. Pulmozym. Inhalator. Duroferon. Hypertont natriumklorid. Emla. Port-a-cath. Andningsgymnastik. Inhalation. Mediciner. Kalcipos D. Bricanyl. Penicillinkur. Gripper-nål. Bentäthetsmätning. Lungröntgen. Sjukgymnast. Sterilt vatten. Sprutor. Bisolvon. Lungtransplantation. E-vimin. Lufttub. Slem. Blodprov. Gångtest. Infektioner. Creon. Hosta. Dietist. RfCF. Salt. Läkare. Lund. Sjukhus. Tapperhetsmedalj. Vitaplex mineral. Nålar. Heparin. Sjukvård utan humor. (bah!) Plåster.

Frostbiten

image429

Jag gav min bror filmen Frostbiten i present, eftersom han ville ha en film, "typ komedi eller skräck". Han fick båda, enligt baksidan av fodralet är nämligen Frostbiten en komedi/skräck. Det var ju inte utan att jag undrade lite var komiken i det hela låg. Dom kassa skådespelarna? Eller ja, den kassa skådespelerskan som gjorde Saga (Grete Havnesköld som gjorde Lotta på Bråkmakargatan).

Alltså, jo...Frostbiten är, för den oupplyste, något så extremt fascinerande som en svensk vampyrfilm. Den är väl egentligen inte jättekass, men allt är ju på svenska och det stööör. Känns som att de skrivit dialogen på engelska och sen bara översatt. Allt låter helt fel och påklistrat. Fast det kan ju iofs vara skådespelarnas fel. Skolteateraktigt skulle jag vilja kalla det. Inte för att jag skulle kunna göra det bättre, men seriöst, större talanger måste det väl ändå finnas i Sverige? Aja, det blev som det blev.

Bästa repliken var iaf när Saga fajtades med Vega (kompis som blivit vampyr) och Vega kläcker:
Men asså, kan du bara sluta kasta tomtar på mig!"

//Yours truly, Malutta Korvsnutt

Cyanide & Happiness

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Dom är liksom roliga. Megabra ^^,

Hairy Potter.

Idag ska jag se Harry Potter och Fenixorden.




Jahopp, jahopp. Då är det bara två filmer kvar sen är aaallt slut. Over och finito liksom. Hursom, filmen var väl bra, men jag kom inte ihåg ett dugg, trots att jag läst boken. Shit happens all the time. Till mitt förtret, och säkert till min kära systers förnöjsamhet, upptäckte jag att Ron ibland är snygg. Vilket han ju egentligen inte är. Eller hur det nu hänger ihop. Nu ska jag gå ner och tjuvläsa i en av Kajsas Harry Potter-böcker. Tror inte att jag har läst Harry Potter och Halvblodsprinsen. Sen ska jag äta tåååårta. Woho!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt

Dö, värme, DÖ!

Seriöst nu, om det blir varmare är jag den som tänker spontandö först. Och hör sen.

And for you my child...a brand new Mercedes!

Jag tycker om att göra människor glada, och nu menar jag inte på det där visa-mig-näck-i-webcam-sättet. Som när man ger bort en present som är precis vad personen önskat sig, eller om man ger ett råd som gör att han/hon/whatever når upp till ett mål. Eller som att jag betalar mat och skolgång för mitt fadderbarn. Ehm ja.

Hursom, mina bröder fyller år i helgen och jag är inte den som köper nått bara för att man ska, jag vill ju att dom ska vilja ha det jag köpter, men hur lätt är det när man frågar "Vad önskar du dig?" och allt man får som svar är ett slött "Jag vet inte" tillsammans med en nonschalant ryckning på axlarna. Gaah! Och om det mot all förmodan skulle svara så brukar de oftast säga "En dator". Jomen tjena. Klart jag har pengar till en dator! Eller ja, det är klart, det väl använda ordet "Pengar" kan ju också komma att passera deras läppar. Men nej, jag vägrar. Pengar är så jävla opersonligt. Dessutom, pengar får dom av både mormor, farmor, mamma och pappa, så varför ska jag ge dom det? Bah! Nej, men jag ska nog hitta nååått dom vill ha. Och jag ska kanske nämna att jag inte har tvillingbröder, dom råkar bara fylla nära varandra ändå. Förutom att den ena blir 21 och den andra 15. Tror jag...

Jag hoppas iaf på en god tårta. Något måste jag ju få ut av allt letande efter bra presenter. Eller?

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Cyanide and Happiness.

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Haha, best ever! :D

Dagens i-landproblem.

Jag är såå mätt.

Ponnyhäst!

image426

aaw. Birk
(och lite av emmas ben, men det bara bleeev så>.<)

Birk <3

Idag har jag hälsat på Birk. Min lilla pluttegullhäst, om man får säga så. Fast det får man inte för det är fult. Men hursom, jag sprang ju på Emma på Skänninge marken och idag var vi och hälsade på Birken. Han var precis lika söt och knäpp som vanligt.  Han har alltid vart galen och pigg och idag var inget undantag. När vi kom så sprang han omkring i hagen och lekte lajbans.

Tydligen har han fått något som kallas "headshaking syndrome" och, ptjaa, dom vet inte riktigt vad det är. Men det har kanske något med nääsan att göra, iaf enligt de undersökningar de gjort på honom. Han är väl genomgången nu so to speak. Han går iaf och kastar med huvudet när han blir riden. Inte så mycket i skritt men mer i trav och galopp. Någon dag stog han med hela huvudet i vattenhinken för att lindra det han har problem med. Stackars ponnyhästen :( Tydligen är det där nått som kan gå över i höst, så man får väl hoppas på det. Jag har aldrig hört talas om det förut...

Men hursom, i övrigt var han ju sitt gamla vanliga full-i-fan-jag. Jag tog lite kort men sjääälvklart dog kameran mitt i allt. Men några bilder fick jag jallafall. Finns väl på BD sen om någon nu är intresserad av att se min gamla flamma. ^^,

Nu ska jag äta chips och vänta på CSI. Tidsfördriv ftw!

//Yours truly, Malutta Korvsnutt

Holy christ.

När mamma och jag var och handlade förut kom jag på mig själv med att titta på en snyggsöt kille som jag tyckte att jag kände igen. Jag kunde inte placera honom först men sen slog det mig, den snygga killen som jag praktiskt taget dreglade lite över, var en kompis till min lillebror. Som är 15 år. O.o 15 år! Ja, herregud, nog för att jag mentalt sett inte är äldre än 15, men jeez. Jag ska nog hålla mig ifrån det där. Det ger dåliga vibbar.

Bara för det var jag tvungen att köpa chips som tröst. Och nya Solo. Och en cooola. (jag är numer beroende)

//Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Raaw.

Aahh! Vet ni vaaad? Ikväll är det en dinosauriefiiiilm! Min lycka är ju gjord! WOHO. Nu behöver vi ju inte bry oss om det faktum att just den filmen fakiskt ligger i filmlådan ute vid tv:n och att jag har sett den minst en miljon gånger, det är ju bara små detaljer som inte behöver studeras närmare. Synd att jag avinstallerade min husdjursdinosaurie Terence. O.o


Hope there's someone..

Plinke-plonke-plinke-plonk.

Life sucks, and the you die. Right? ^^,

// DD

Mitt kungarike för en bit mat.

Jag känner att det är min skyldighet att skriva något, men nej. Vem bryr sig om skyldigheter när Orland Bloom spatserar omkring i tights på MIN tv? Seriöst? Nu har jag plöjt igenom hela trilogin med håriga fötter och vackra alver. Jag vill ha mer! Eller så är det bara en hungerkänsla jag har i magen, man kan ju aldrig veta. Isåfall måste det ha vart avsaknaden av mat jag grät till, inte för att slutet liksom typ är såååå sorgligt/vackert.

Förresten, på tal om inget så tog halva jag årets första dopp igår. Jag föddes som badkruka och kommer att dö som en, that's for sure. Är vattnet inte över 30 grader varmt så vill jag helst inte ens se åt det. I constantly thank god for bubbelpooler. Yeah.

över och ut.

Fishy, fishy, fishy...

Jag drömde att jag dödade akvariefiskar. Sen vaknade jag med en känsla av att allt var jobbigt. Det kändes verkligen bara så jävla tungt. Jävla akvariefiskar! Jag hade tydligen lagt is i akvariet och när det hade smält så hade fiskarna dött, inte av att det blev kallt, utan av att det var bakterier i isen. Invecklat. Och jag kände mig helt jobbigt. Dessutom sov jag dåligt. Varför vet jag inte. Dumt. Jag vill ju sova!

Nu ska jag ha Sagan om Ringen-maraton med mig själv. Fast jag kommer säkert tröttna efter första filmen. Egentligen vill jag ju bara sitta och dregla ver Legolas. Men första ska jag göra en kanna te eller tre. Te i kopiösa mängder är fint.

över och ut!

\o/

IKEA-katalog! \o/

Jag ska shoppa ny säääng! Äntligen!

Come out, come out where ever you are.

Såhär i Pride-tider. Årets tema på Priden är ju som bekant sport och det gnälls endel om hur svårt och jobbigt det är att komma ut som homosexuell i tex ett fotbollslag. Jag tvivlar inte på att det kan vara jobbigt, och ännu jobbigare sen om lagkamraterna är lite homofobiska av sig. Men ibland känns det som att folk gör hela den här komma-ut-ur-garderoben-grejen större än vad den egentligen är. Okej, det ska väl sägas att jag faktiskt inte egentligen har ens ett uns av aning. Men det är bara en känsla jag får. Jag skulle liksom inte bry mig nämvärt om någon  i min bekantskapskrets kom ut, jag menar, det är ju fortfarande samma människa. Nu har kanske inte alla samma öppna syn som jag har. Men jag tror nog att många inte tycker att det är lika avvikande längre. Halva sveriges kändiselit är ju gay. Jeez. Usch vad jag låter kritisk, men jag tycker ju såhär. Gör inte så stor grej av komma-utandet som tror jag inte heller att andra gör så stor grej av det.

//Yours truly, Malutta Korvsnutt

Sara, gnällkärring. Trevligt att träffas!

Ja, men guuud. Eftersom ni tjatar såå mycket. Här är den. Min insändare. Alltså, bättre har jag ju skrivit. O.o OCh jag vill tillägga att det INTE är jag som satt rubriken. Jag har nog valt något annat...

Kära abortmotståndare.


In other news, kom nyss hem från Skänninge marken där jag inhandlade en förträffligt snygg The Ark-tröja. Det var evigheter sen jag köpte en tröja på en marknad, det går liksom emot mina principer lite. Men, det var ju Ola på den liiiiksom. Ooh, och jag träffade Emma, det var ju evigheters evighet sen jag såg henne! Vi ska åka och hälsa på Birk någon gång. Lilla gullehästen, man saknar ju nästan hans hyss. ^^,


Snape, Snape, Severus Snape. Dumbledore!

Hellogoodbye - Here (in your arms)

Idag har varit en såndär bra dag, jag menar, jag har till och med matchande underkläder. Allt har klaffat! Jag medicinerade mig på morgonen, okej, förmiddagen och sen gjorde jag inte så mycket. Spelade lite Nintendo i väntan på något. Bar runt lite på min katt. Han blev mest störd, eftersom han låg och grisade sig i min säng. Han ville nog sova. Sen gick jag en promenad. Det var varmt och skönt och jag hatar promenader. Men jag gjorde det ändå. Jag är såå stolt. Så stolt att jag tycker att jag förtjänar att åka och köpa en cola och lite godis till Project Runway. Och eftersom det här är en bra dag så borde Vincent åka ut också, men det kanske är att hoppas lite för mycket?

Sen funderar jag på att se Linas Kvällsbok, eftersom jag bara såg början på den förut. Kanske kan bränna ut den om jag kommer på hur man gör. Jomenvisstserru.

För övrigt tror jag att min insändare till Corren var liite för ironisk för att få komma med. Folk borde lära sig förstå ironi lite bättre. Eller så tyckte de helt enkelt att man inte kunde ironisera över abortmotståndare. Om så är fallet vet jag inte om jag gillar Corren längre. Skittidning. Synd bara att jag inte sparade en kopia av det jag skrev. Blaj!


För övrigt II så är jag jättesugen på marshmallows. Och en såndääär tårta skulle säkert inte sitta helt fel heller. *drwl* Och nej, rubriken har absolut inget med texten att göra. Man borde kunna ha ingen rubrik. Hmpf. Uuh! Imorrn ska jag klippa mig! Eller ja, jag ska ju inte klippa mig själv med jag ska gå till en frisööör! Det ni. Måste nu alltså bara komma på hur hon ska klippa mig. Det löööser sig.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.


EDIT!

Min insädare kom med ändåååå! Fast den kanske inte var såå ironisk nu när jag läste den igen. Den var inte ens bra. O.o Självkritik is the shit! Men hursomhelst, den kom med. Yeah!
In you´re face abortmotståndare!

Det var verkligen en bra dag idag. ^^,

STOPPA PRESSARNA!

Ett mirakel har skett! Prisa gud! Dagen som kommer finnas i (min) historiebok för all framtid!

Jag, Sara Johanna Gullberg, har gått en promenad.

[Plast för beröm]

Jag har till och med skaffat bildbevis. Eller ja, känner man inte till Mantorps geografi kan det ju vara lite svårt att hänga med, men jag gick till kyrkan och vände. Allt går ju inte lika dansande lätt för mig som för andra, ni vet. Halv lunga och allt. Sen fotade jag ju massor på vägen. Och alla bilder kan ni se
här.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Alltså, snälla...

Och jag vill inte ha sex med någon som äter upp spannmål vi hade kunnat ge till Afrika.
Eller typ...

Jag trivs med att vara en vandrande djurkyrkogård. Det ger en inre frid. Bwahaha!