Panic! at the disco.

I just don't get it. Jag gillar låten. Men videon. Förklara?

Panic! at the disco

Öronmobbning på hög nivå.

Lucas Prata - And she said. Herrejesus, har aldrig hört en så dålig låt.

Basshunter - Boten Anna. Kommentater överflödiga.

Lisa Miskovsky - Mary. Så jävla bra är den inte. Även om Jocke Berg haft ett finger med i spelet.

Håkan Hellström - Klubbland. Han mobbar mina öron.

Rhianna - Unfaithful. Helt värdelös låt, människan är iaf inte skapt för monogami.

Cascada -Every time we touch. Give me a break! Smäktande ballader får mig att vilja kräkas över min frukost.

Helena Paparizou -Heroes, Mambo. Allt som denna kvinna gör, bläh. Eller för att citera Summer; Euu!

Gnarlz Barkley - Crazy. Mina ööööron, jag skiter i hur hyllad han är i media. Uschalingen!

Mange Schmidt - Glassigt. Jag är trots allt inte fjorton längre.

Shirley Clamp - När kärleken föds. Hon har totalslaktat den här låten. Fan ta dig Shirley!

Snook - Längst fram i taxin. Jag är bara så trött. Och det där med Strindberg i videon får mig att fundera lite...Han var ju inte direkt känd för sin kvinnosyn.

Örf, jag kan inte komma på fler just nu. När ska radio börja blanda musik?


Godnatt!

Busselulle.



Den här tillägnar jag min syster.
Smaklig bulle!

Happy Hanukkah!

Isbjörnsgubbe

Isbjörn? I herenow name you Esbjörn!


Julstämning

Jag är så sjukt sugen på jul. Jag vill baka pepparkakor och sprida juldoft i min lilla lägenhet.
Jag vill dricka glögg och äta lussebullar.
Jag vill ha paket!

Till varje pris.

Jag har tänkt på en sak. Alla dessa ungdomar som förespråkar SD, om man frågar dom vad de egentligen tycker så har de inte så stor koll. Nu gäller inte det alla, självklart. (jag bara använder "alla" i brist på fantasi) Det känns som att endel bara väljer nått parti för att kunna provocera och uppröra. Sen vad just det valda partiet står för spelar mindre roll. Bara man upprör och liksom gör revolt på något sätt. Man vill märkas och synas. Jag fattar inte varför. Det är som att man tror att de ska hjälpa att välja något radikalt. Menar inte att det inte hjälper, men de gör det som ett uppror mot att "politikerna lyssnar inte på oss unga". Men frågan är ju om dom gör det om man väljer den radikala vägen? Kan man inte bara vara seriös? Kostym och lunchmöte liksom...

Jag vet inte, jag kan inte riktigt formulera mig lika bra som det låter i huvudet. Eller så blir det helt enkelt lika bra i skrift. Som med mycket annat. Men det kanske är någon som förstår?

over and out.

Mrs Muffin.

Muffin




Det var två muffins i en ugn, så sa den ena muffinsen:
-Va varmt det är här!
Och den andra svarade förskräckt:
-Hjälp, en talande muffin!

___

I'm the new cancer, never looked better
And you can't stand it
I know because you say so under your breath
You're reading lips, "When did she get at all confident?"
Haven't you heard that I'm the new cancer?
Never looked better
And you can't stand it




Saker och ting går ibland som man vill. I'm glad they do.



Vinterland.

Snö

Snö.
Ack vad skulle jag inte ge för en resa till Idre.

My precious.

Det här är min mamma. Bilden kanske inte direkt gör henne rättvisa, men jag tycker ju om henne ändå. Hennes hår bruka vara rödare och jag brukar säga att hon ser ut som en clown. Fast i själva verket är det fint. Men jag har så svårt för att säga fina saker. Det har jag alltid haft. Men nu ska inte det här handla om mig, utan om min mamma. Jag tror inte att hon vet hur tacksam jag är emot henne. För jag visar det inte. Jag kan helt enkelt inte, jag vet inte hur man gör. Hon har alltid påminnt mig om mina mediciner, stått ut med mig när jag varit omöjlig (dvs alltid) Jag kommer förmodligen aldrig att inse hur mycket hon egentligen har gjort. Hon klarade av att plugga till sjuksköterska, som ensamstående mamma till fyra barn. Det skulle jag aldrig klara (mest för att jag aldrig kommer bli ensamstående mamma till fyra barn) Nu jobbar hon som sjuksköterska på sjukhuset i Linköping och har dessutom utbildat sig till sexolog (vad nu en sån gör..?)  Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Man jag är så enormt tacksam för att hon har gjort allt som hon gjort, och fortfarande gör.




Det här är min pappa. Här är vi på väg till Danmark, vi sitter altså på tåget över bron. Ganska trevligt. Om det bara inte hade vart så förbannat varmt. Men iaf, pappa. Samma sak här, jag inser inte hur mycket mina föräldrar gör för mig och jag känner mig hemskt otacksam. Pappa har engagerat sig massor i RFCF (som är en organisaion för de som har CF och deras anhöriga, www.rfcf.se) och han är dessutom ordförande i Östergötlands länsförening för CF. Men allt sånt har jag inte fattat förens typ nu. Han har doktorerat och kan titulera sig Ph Dr Mats Gullberg (visst låter det himla fint?:D) Fast helt ärligt så vet jag inte alls i vad det är han har doktorerat. (jag vill också doktorera!) Han hade en fancy fest och fick en fin hatt och jag fick en fin klänning och god mat. Det är bra skit. Han är smart också, och han kan vara sådär jobbigt opartiskt så jag blir helt knäpp. Dessutom gör han en kick ass god flädersaft och är grym på att baka scones! Eller mat överhuvudtaget. Hastbullar är det bästa som finns.

Jag ville bara berätta.

Klart slut.

Kolla mig! Kolla på min bild!

Happy HippoJag har tänkt på en sak. Vad är det med folk som alltid envisas med att skicka blider på sig själva via msn? Jag menar, vill jag ha en bild kan jag väl be om det? Eller behöver ni ständigt bekräftelse? "Det här är jag, fast typ förrförra sommaren" Och om jag nu skulle vilja ha en bild så vill jag ju inte ha en som är gammal, eller hur? Hallå, folk förändras. Bild efter bild. Och jag är väl medveten om att jag inte behöver acceptera dom heller. Men det är just hela grejen med att ni ens skickar bilderna. Varför? Har ni lite för stort ego kanske? Det värsta är dom som skickar en bild och sen förväntar sig att jag ska tycka till och säga "Gud, du är ju ashet!". Vilket ju aldrig kommer att hända.
Okej, visst, jag unnar folk att vara nöjda med sig själva, men om ni nu måste ha bekräftelse hela tiden så kan ni ju innerst inne inte vara så himla nöjda. Jag skulle aldrig få för mig att skicka en bild till någon bara för att liksom. Jag behöver inte den bekräftelsen.
Billig bekräftelse på msn, nej tack. Jag klarar mig så bra ändå.

(Flodhästen har absolut inget med texten att göra. Den är bara söt :))

Liftarens Guide Till Galaxen.

Marwin

Jag måste verkligen köpa filmen.

LiftarensGuideTillGalaxen

So long, and thanks for all the fish.



Snart...




Julgran

Call me whatever you like.
Jag längtar.




Turkiet -05

           
Tjoflöjt!

Snart ett år sen. Tiden gå fort. På ett sätt vill jag göra det igen och på ett sätt inte.
Been there, done that liksom.
Men jösses, jag hade kul!


Kval inför val.

Jag kommer säker bli så grymt jävla besviken över resultatet i dagens val så jag ska med all mån undvika att ens titta lite på kvällens valvaka. >.< Jag vill inte se på när Sverige går mot sin undergång so to speak.
Bara massa hobby-moderater som röstar för att det är så "jävla coolt att vara höger, det känns liksom lyxigt" och "vafan, man kan ju inte vara vänster, det är bara vänsterpack som är det, du vet, palestinasjal och aktivister" och "jag måste ju fan rösta för att kunna behålla mina pengar som i sin tur gör att jag kan köpa flaska efter flaska med skumpa och spruta på några lättklädda stureplanschicks"
Jo, tjena.

Jag ska bli politisk flykting tillsammans med Ankan. Vi ska rymma till..eh. Någonstans.
Folkpartiet har kört sig själva i botten pga att de gick med i alliansen, jag tror bestämt att de tappade en hel del väljare pga det. Och sen föll resten efter dataintrånget.
Vem fan vill samarbeta med Kristdemokraterna liksom? Hu, det ger mig rysningar. Deras totala avsaknad för sympati för sina medmänniskor. "Nej, homosexuella ska inte få adoptera för barn behöver båda en manlig och kvinnlig förebild. Ja, och dessutom kommer dom bli mobbade!"
Och alla ensamstående? Och vem ska mobba barnen? Kristdemokraternas ungar? Jag lovar att de säger åt sina ungar att mobba "annorlunda" barn.

All kärlek är bra kärlek!
Länge leve Mark
Jonas  (och deras små knott)

A walk down memory lane?

Jag älskar barnprogram. Fast det har jag inte kommit på förens nu. (och nej, Svampbob är inte barnprogram, det är kvalitétsprogram) Eller alltså, jag gillar inte dagens barnprogram, iaf inte alla. Det känns som att det inte längre spelar någon roll vad man visar. Tacka vet jag Alla vi barn i Bullerbyn, det var kvalité!

TrasdockornaTrasdockorna!

Lite trasiga
och knasiga!
I vårt trasdocksgäng
Lite trasiga
och knasiga!
Det är vår refräng

Är din näsa sned
eller armen ur led
och din tå är gul och blå
"lappri" säger trasdockan
- Du är lika bra ändå


Denver - The last dinosaurDenver - The last dinosaur, jag har alltid varit sjukt såld på dinosaurier så det här var ju som att vakna upp till en dröm. Det handlar typ om...Denver? Jag minns faktikst inte så bra, men några kids hittade nått gammalt dinosarieägg, med Denver i, och vips så kunde de resa tillbaka i tiden. Till dinosaurietiden! (alltså, rätta mig om jag har fel, för jag minns inte) Fatta va coolt. Det skulle jag betala multum för att kunna göra. Och så skulle jag ta med mig en gullig liten  dinosauriebebis tillbaka :)
Sing along! Kolla in introt
här.




Dino Riders
Som sagt, I'm a sucker for dinosaurs. Men fatta, hur coolt var intde det här programmet! Dinosarier OCH vapen! Woho liksom! Kommer ihåg att morfar alltid hade hyrt det här när vi kom och hälsade på. Så vi fick titta på Dino Riders och äta glass, Gb's trefärgade :)
Spana in vad det hela handlade om här.














Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles. Kommentater överflödiga. Jag diggade i hemlighet han den elaka. Vad han nu hette...? Inte den där hjärnan utan han den andra. Sen diggade jag den röda sköldpaddan. Han var ju klart coolast!











Sen vet jag inte om det bara är jag som minns Kathy - Den lilla larven. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag bara hörde den på skiva. Alltså, inte cd-skiva, vi snackar såndär gammal skiva. Coolt va? Men det handlade iaf om en knubbig liten larv som hette Kathy, som tillslut blev en fjäril, såklart. Kan inte hitta något om det på intääärnet. Jag är inte ens säker på att den hette så, man jag är säker på Kathy-biten iaf. Aja, det gillade jag iaf :)

Klart slut.

Djurförsök.

Jag fick förra veckan i uppgift att argumentera emot djurförsök. Jag tycker att jag klarade uppgiften över förväntan, jag är trots allt för djurförsök.
Men iaf, djurförsök. Hur kan man välja tio labbråttor framför cancersjuka barn?
Man får skilja på plågsamma djurförsök och djurförsök som bedrivs i medicinskt syfte. Sanningen är att de flesta djurförsök, tyvärr, görs på måfå utan någon speciell sjukdomsbotande bakgrund. Nawe.
Och det kan tyckas vara jävligt onödigt. De provar saker på djur bara för att "se vad som händer". Just såna djurförsök är fullständigt onödiga och borde granskas hårdare. Jag upptäckte att det var väldigt svårt att hitta något om sminktester på djur. Det fanns helt enkelt inte så mycket fakta. (eller så letade jag på helt fel ställen..?) Det gick att få fram en hel del om just medicinska djurtester och vad som kunde användas istället och olika stiftelser som jobbar för "en forskning utan djurförsök" .
Det hade vart lättare att dra upp just sminktester under argumentationen eftersom det är svårare att försvara. Medicinska tester räddar ju ändå människor.

Djurens Rätt går ofta på om djurens lika värde med människor. Vi är ju trots allt djur allihopa. Och det är ju sant, men i slutänden handlar det änå om att värdera vad man vill rädda. Skulle du rädda dig själv eller en apa? När vi argumenterade drog vi till med ett "gulit by association"-knep och nämnde Hitler, som ju värderade människor olika och ansåg att det var helt rätt att utföra tester på mentalt handikappade, små barn och homosexuella. Sen är det ju vida känt vad han tyckte om judar...

Men som sagt. I slutändan handlar det ändå om vad man vill rädda.
Jag kommer nog inte att ändra min ståndpunkt. Jag är beroende av djurförsök. Jag menar, de har faktiskt botat möss med Cystisk Fibros. Botat. Fattar ni vad det innebär? Det betyder att de faktiskt inte är så långt ifrån att kunna bota människor. Det är lång väg kvar, men ändå inte. (ja, ni fattar)
De har alltså botat möss i fosterstadiet, och om det någonsin skulle komma att funka på människor skulle man alltså kunna bota människorfoster. (hoppet är med andra ord ute för mig :P)

Jag är för djurförsök.

Fahrenheit?

Jag ångrade mig och tog bort det inlägget jag just skrev. Det blev liksom inte bra. Jag är ju så fruktansvärt lättprovocerad. Bara för att corren ägnade lite papper åt något som hände för 5 år sen behöver ju inte jag brusa upp mig. Nej. Det är ju onödigt. 5 år är ju trots allt ingen lång tid. Sår läker sakta och vissa sår läker aldrig.

Men allvarligt, är det inte att strö salt i såren att år efter år ta upp det där som hände för 5 år sen? Borde man inte gå vidare. Move on liksom. Det blir inte bättre för att USA bombar Irak och dödar ännu fler oskyldiga. Det bygger inga nya torn.

Move on dude.

Carpe Noctem.

.
Piercing.

Jag tänkte bara visa...
Det gjorde inte ens ont. Jag som satt och väntade på värsta dundersmärtan.
Ingen valuta för pengarna inte. Bah! Men fan vad stolt jag är!
Nu måste jag bara komma på vart jag ska sätta nästa...

Klart slut.

Jag älskar Robert Aschberg.

Ja herregud. Nu har jag fått mig ett gott skratt.
Faktiskt flera om jag ska vara ärligRasism..
Sverigedemokraterna är för roliga!
Okej, för det första inleder Jimmie Åkesson med att påstå att "programmet är otroligt vinklat". Som vanligt. Lilla gubben då, man behöver inte vinkla programmet för att ni ska framstå som idioter, sånt fixar ni så fint själva. De måste ALLTID påpeka hur otroligt vinklat programmet är, förmodligen i brist på annat att säga. Sverigedemokraterna vill ta krafttag mot kriminaliteten som härjar. Men grejen är att många av alla namn som de har på sina valsedlar har någon form av brott bakom sig. Det går inte riktigt ihop där. Jag har lärt mig ett ord för det. Jag tror det var...hycklare? Jo, det tror jag bestämt att det var Hycklare!
Eller skrymtare.
Ögontjänare
Lismare.
Farisé.
Hypokrit.

I rest my case.

Kvinnan som det starkaste könet.



Ja, varför inte? Är män så himla rädda förtjänar de inte att kallas det starkaste könet. Kvinnor är ju de som förväntas klara av barn, karriär och sig själva. Är inte det ganska starkt? Folk, och då framförallt män går ofta på om att feminister vill trycka ner män och själva sätta sig högst. Som matriark. Men varför är det så himla fel? Män gör och har gjort likadant i alla tider. Är det inte dags för en förändring? Eller iaf en utjämning. Jag vill se fler kvinnor på höga positioner inom politik, inom tekniska områden och allt där män är överrepresenterade. Jag är medveten om att få kvinnor intresserar sig för, säg teknik. Kvinnor ges ingen chans till att utveckla sig så som de egentligen kan.
När en kvinna vill skaffa barn får hon vara beredd på att förlora det jobb hon har, även om hon har vart det troget i flera år. Det är självklart inte alla arbetsgivare som är sådana att de hellre vill avskeda än ge föräldraledigt, men de finns och de är onödiga. Vill man skaffa barn ska man få göra det, och självklart, lika mycket mammaledigt som pappaledigt och delad föräldrapenning.

Man är faktiskt två om ett barn. Det är inte bara mammans ansvar. Slut på diskussionen.

Jag är sån att jag kan säga att jag är feminist bara för att provocera. Många killar vänder och går. Det visar ju bara att de inte har några som helst hållbara argument om jag skulle inleda en diskussion. Jag önskar att jag någon gång kan få dikutera saken med en vettig människa som har saker att säga, hållbara argument och som inte bara fnyser “Feminist, jaha, du är en sån du!”
Man blir liksom så trött…
De har ju inte en susning om vad de pratar om. Eller snarare inte pratar om. Det handlar bara om okunskap. De tror att feminister är manshatande håriga kvinnor som fått för lite kuk. Alternativt manshatade flator (läs; Tiina Rosenberg) Visst de finns, men jag representerar inte dem. Jag hatar inte män och jag har inte fått för lite kuk. Jag vill bara att det ska vara jämställt! Är det så svårt att få innanför skallbenet? Jämställt. Lika lön för lika arbete. Rätt att vara gravid utan att riskera att sparkas. Lika mycket mammaledigt som pappaledigt.
Listan kan göras ganska lång.

Fyll i och skicka in.





Det var aldrig mig det var fel på.
Det var dig.

Malin, kom hem snart. Jag saknar oss. :)

Mobbnings-tv ftw!

Idol. Alltså seriöst, nu börjar klagan på Idol-juryn. Igen. Folk som går ut i Aftonbladet och berättar hur hemskt kränkta de är av att bli sågade av "fucking jävla kuk-juryn".
Men allvarligt, ni vet vad tusan ni ger er in på! Och sjunger man dessutom som en tondöv säl, och därtill bestämt hävdar att man är nästa Britney Spears så har man ju liksom bett om det. Du får skylla dig själv liksom. Du kan inte komma och påstå att du nyss upptäckt Idol och inte har en aaaning om vad du ger dig in på. Ingen skulle iaf tro dig.
Jag förstår mig inte på de människor som kan stå framför juryn (som ju faktiskt sitter inne med en hel del kunskap) och totalvägra ta in vad de säger. Vad är det som gör att de ens orkar bry sig om att käfta emot? Det är ju alltid de som sjunger absolut sämst som ska käfta emot också. Why?

Men sure, vill ni skämma ut er på tv så är det ju upp till er, helt och hållet faktiskt. Och i ärlighetens namn så blir det jävligt bra tv. Eller vad säger jag. Jag kan inte ens se på det för jag skäms, å era vägnar.
Ni vet vad ni ger er in på, försök inte inbilla oss något annat.

Jävla rikspuckon.