McLovin'.

Förlåt, men jag blir så sjukt trött på folk som tycker att porr är något dåligt. Jag fattar inte varför. Visst finns det offer i branschen, men det finns det i många branscher. Många gånger har faktiskt dessa människor själva valt att spela in porrfilm. Och varför är det så svårt för folk att tycka att det är okej, när det är självvalt? Du behöver ju faktiskt inte befatta dig med porr om du inte gillar det. En bensinmack i Piteå har efter fackets tjat tagit bort porren från sina hyllor, eftersom en anställd inte ville befatta sig med det. Ponera att jag skulle jobba på CityGross, och att jag skulle råka vara gräsätare, okej, vegetarian, skulle jag då dra in facket för att få CityG att sluta sälja kött bara för att jag inte gillar det? Porr är inte ondska i en annan skepnad, det är väl ett uttryck precis som vilken konstig konstform som helst.

Nej, nu ska jag packa upp lite lådor. Tråk. Imorrn måste jag köpa en ny rullgardin. Och en duschgrejamoj. Nu vet den där man viftar med...Det känns så äckligt att ta den som sitter där. Det är liksom andra människor som använt den. Euw.

Movin' on up.

Mobilt bredband for the win! Vi är flyttade nu, sånär som på innehållet i frysen. Jag saknar redan min Ben&Jerryglass. Nils och Majs-Miffot undersöker huset och jag tror att Majs är mest upprörd. Hon kommer säkert att protestbajsa någon annanstans än i kattlådan precis som hon brukar när något inte är som hon vill. Men det gör inget, om jag inte vore så civiliserad som jag är skulle jag också protestbajsa. Jag ville inte heller flytta. Nu har förresten Nils lagt sig på mitt golv, han snarkar redan. Han är så cool, min lilla Nils.

Nu antar jag att jag måste plocka lite, men jag har verkligen ingen lust. Framförallt inte nu när jag istället kan sitta och surfa medans alla andra jobbar. Mwahaha. Nu är jag sugen på cola också.

Väl mött i flyttstöket.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Selmadagen.

Imorse åkte jag och min kära bror till Boxholm för att hämta hem lilla Selma. Jag fick välja mellan två ungefär likadana kattungar. Hur lätt är det att välja mellan två små fluffbollar som är precis lika söta? Jag ville ta hem båda två. Men då hade nog mamma blivit lite lätt upprörd. Nils tyckte att Selma kom lite för nära maten och fräste och hytte med näven. Majs-Miffot är skitsur. Jäkla bitterfitta. Selma heter för övrigt Selma-Justus, efter min fina Justus. Om det nu är någon som bryr sig. Nils heter Nils-Edwin, efter en fin ponny med blå ögon. Alla dessa katter, jag kommer att bli en crazy cat lady. For sure. Men det gör inget, jag gillar henne i Simpsons. Hon kastar katter efter folk. Det ska jag också göra.

Var det dimmigt igår?



Soon to come.

Selma - Snart i en blogg nära dig. (min blogg alltså)

Nu är Selma här.

Kokos i bollen.

Jag älskar body scrub! Jag tycker om att scruba tills huden blir helt rosaröd och det nästan gör ont. Man känner sig som en helt ny människa när man har skrubbat av sig lite död hud och ser ut som en rosa gris. Mitt body scrub luktar dessutom kokos, bättre kan det ju inte bli. Och nu luktar jag ännu mer kokos, eftersom mitt body butter också luktar kokos. Jag luktar nästan som en grekisk strandraggare. Så hett! Eller en Piña Colada. Jag väljer nog drinken.


Mini-Me.


Om jag säger att det här är jag, tror du mig då? Jag skulle inte för en sekund tro mig själv. Jag ser ju inte sådär idag, självklart inte. Men ändå. Kolla näsan liksom, jätteliten och söt. Sen kan man kanske diskutera klädvalet, men det var det säkert inte jag som valde. Tapperhetsmedaljen däremot, den hade jag med all säkerhet förtjänat! Alltså, va tusan, ja, jag vill ju bara att ni ska tycka att jag var jättesöt. Det är klart att det är så. Vem försöker jag lura liksom? Hittade precis kortet i min viktiga-papper-låda. Jag har inte alltid varit äckelsmal, jag har varit rultig och knubbig också. Roligt!

Du vet inte om det än.

Jag knarkar Säkert! och undrar i mitt stilla sinne om det är tillåtet att skriva så träffsäkra texter. Som om hon tagit första bästa tåg rakt in och skrivit av, likt en fuskande unge på nationella.

Idag träffade jag Mallan och imorrn börjar hela flyttkarusellen. Sen kommer jag att vara utan internet på obestämd tid. Kommer inte kunna läsa mejl som jag inte får och kommer inte kunna klaga över att jag inte har något att blogga om. Tack för den här tiden får man väl säga. Lite vemodigt, men vad gör man? Jag tycker förresten inte om Lars Winnerbäcks nya singel. Jag gillar Lasse när han är med Hovet ochinte med det nya töntiga bandet. Hovet, kom tillbaka! Musik gör så konstiga saker.

Hårresande.

Jag drömde en mardröm inatt. Jag vaknade och var helt skräckslagen. Det är inte ofta jag drömmer mardrömmar, men ibland så händer ju även det. Och det var inte ens en läskig mardröm egentligen. Men just då var den skithemsk. Jag drömde att jag skulle till frisören, för jag ville så gärna vara fin i håret, nu när jag ska träffa Mallan, och eftersom hon är frisör kan hon se att mitt hår är en risbuske, så jag skulle liksom fixa till det innan, dölja det värsta typ. Vem som helst kan väl egentligen se att mitt hår är fult, men ändå. Jag gick till frisören och hon klippte av mig allt hår i en hiskeligt ful kort frisyr och det var ungefär där jag vaknade och var ett vrak. Hemskt! Jag hatar mardömmar om mitt hår. Jag har inte så mycket att skriva om egentligen, jag borde göra något vettigt. Typ medicinera mig.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.


Sneak peak.



Mitt nya rum. Det saknas bara lite möbler och mina fina TV.

Extreme home makeover.

Mitt nya rum är klart! Det är nymålat, nytapetserat och nygolvat. Och jag har inte sett det än. Det är så spännande! Jag har visserligen valt både tapet, färg och golv, men ändå, det är något annat att se en tapet i en bok och att se den på väggen. Jag har fortfarande inget riktigt grepp om när vi flyttar, men jag har hört rykten om att det ska vara till helgen. Jag har inte ens börjat packa än. Och vad har jag att packa egentligen? Alla mina böcker och mina filmer. Kläder är ju bara mosa ner i såna svarta plastsäckar. Jag har ju inte direkt några dyra eller ömtåliga kläder.

Imorrn måste jag bygga en annons för min byrå, jag vill inte ha kvar den och jag vet inte ens om den skulle få plats. Jag skulle gärna vilja kasta ut bokhyllan också, men då har jag ingenstans att ställa mina böcker, givetvis. Men den är ju trasig och ganska ful. Äsch, jag får se hur jag gör. Men om det är någon som vill ha en Malmbyrå med sex lådor är det bara att säga till. 900 spänn eller natura.

Soffliggare.


Jag hittade en fin soffa. Eller ja, tre. Enfärgat är så tråkigt och den enda enfärgade jag kan tänka mig är svart och det skulle inte funka. Katthår är en förbannelse. Jag måste ha en faiblesse för mönster. Tur att jag är så himla bra på att kombinera då. (host) Jag ska fundera över mitt soffval i natt. Kanske drömmer jag om rätt soffa, man kan ju drömma om saker såhär i midsommartid. För övrigt så åskar det nu. Jag älskar åska och jag borde stänga av datorn.

Sleep tight, don't let the bedbugs bite. <3

Hej Bullen.

Jag har ett problem. I höst har jag planerat att köpa en ny, flashig dator, mest för min egna fåfängas skull, men lite för att den jag har nu är cp. Men jag vill också köpa en nya soffa, då den jag har nu har passerat alla bästföredatum som finns. Min soffa är en Klippan-soffa fån 1982. Det säger det mesta. Även om det kommer att göra lite ont att säga hej då till min grönblommiga skönhet. Nu är ju bara frågan, vad bör jag prioritera? Dator. Soffa. Dator. Soffa. Flashig dator med fingersvtrycksinloggning. Skön, fluffig soffa med god sovpotential. Aargh! Så svåra val!

Sommarprat.

Idag började Sommar i P1 och det betyder att jag har lyssnat på Fredrik Lindström. Han pratade om det han brukar prata om. Människor. Sen sa han en superdupersmartig sak. (fritt citerat ur minnet) "Man väljer inte sina tankar och känslor. Men man väljer sina handlingar". Och det är ju faktiskt sant. Man kan bestämma sig för att man minsann ska tycka om kvällens familjemiddag, men då har man ju redan gått från känsla till handling. Fan vad jag känner mig djup.

Pappa har för övrigt gjort flädersaft så nu ska jag dricka fläderbubbel!

Love and War.



Jag har hittat den. Och som jag har letat. Jag såg den på SVT för ett år sen. Glömde bort både titel och vem som gjort den. Och nu läste jag om den i DN. Vad är oddsen liksom? Jag älskar den. Jag förstår inte alls vad det är de sjunger om, men man kan ju ana. Opera är bra för själen. <3

Himmelsk röra.

Att kombinera Johnny Depp och choklad tycker jag borde generera i någon sorts fin utmärkelse. Typ ett Nobelpris. Dessutom har detta hänt inte bara en gång, utan två. Även om han kanske inte hade sina snyggaste dagar i just Kalle och Chokladfabriken. Johnny Depp och choklad är ju nästan som gräddfil och gräslök. Fast kanske lite bättre.

Nu ska jag äta jordgubbar.

Mogen i midsommar.

Imorgon (senare idag) ska jag gå på jordgubbsjakt. På självaste midsommarafton. Det är som att leta julklappar på julafton. Dömt att misslyckas. Det kommer sluta med att jag får stå i ösregn, själv, på något såndär själplock och plocka halvmogna, jordiga jordgubbar. Härligt! Annars ska jag mest undvika sill, hälla i mig gräddfil och tugga på gräslök. Jag älskar gräslök. Och jag tycker inte så mycket om midsommar. Förutom den gången i Halmstad för hundra år sen. Det var skoj. Men så var det ju sol också. Och Halmstad. Schwedens summer capital liksom. Nu är det nog sleepytime. Jag ser i kors och får för mig att skriva massa saker som jag normal sett bara skulle skriva om jag vore full. Jag är sådär trevligt lagomtrött. Förlåt.


Edit:

20/6 Midsommarafton.
Det regnar inte alls. Solen skiner och det blåser bara lite lätt halvstorm. Jag behövde inte alls plocka gubbar själv för det fanns att köpa på Ica som faktiskt hade öppet till 13.00. 8 minuter över försökte en fullgubbe komma in på Ica, han möttes i dörren av en anställd (butikschef?) som sa att det var stängt. Fullgubben blev sur och svor värre än vad jag kan i mina mörkaste stunder (en helt vanlig dag). Nu är mina fingrar som russin för att jag har skrubbat potatis på det gamla viset. Pappa vill inte köpa en såndär smart snurrgrej som gör jobbet åt en. Men å andra sidan, varför köpa när Sara gör jobbet? Tss..  Sen ska vi äta midsommarlunch och jag ska hälla i mig obscena mängder gräddfil. Yummie.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

En midsommarnattsdröm.

Medierna säger; Midsommar - Värsta trafikhelgen EVER

Sara säger(sjunger); Midsommar - Lungor, lungor, lungooor. Lungor på löpande baaand.

Vad var det jag sa...

Inte för att jag egentligen bryr mig det minsta eller för att jag vill säga "told you so", men...
Sverige åkte ut ur EM innan det riktigt startat. Told you so.
Ska det vara landssorg och skottpengar på Lagerbäck nu?

Tro inte på allt du ser på tv.

När jag handlar brukar jag gå och citera reklamfilmer. Jag tänker inte ens på att jag gör det (Hur tv-skadad kan man bli?) Och jag citerar inte ens tyst för mig själv, jag gör det ju så att folk kan höra. Igår drog jag till med "Men pappa, vad fasiken är det här?!" när jag gick förbi frysdisken och jag kunde höra hur tanten vid godiset fnissade. Går jag förbi hårfägen kommer det ett "Because you're worth it" över mina läppar och "Nu måuste du deala meid daj" kommer som ett brev på posten så fort jag se en påse olw-chips. Jag vet inte om det här kan betecknas som charmigt eller bara plain madness.

Min favoritreklam just nu är ovan citerade; "Men pappa, vad fasiken är det här?!". Den för Dafgårds mat. Sällan har väl reklamsverige skådat en sådan underbar humor? Jag garvar varje gång, och jag skrattar hela vägen till CityGross.


När man inte får som man vill.

Snart väntar tio dagar av hääärlig penicillinbehandling. Igen. Om jag får det jag vill ha vill säga. Får jag inte den medicin som faktiskt hjälper mig, då får det vara. Jag ser ingen mening i att undergå behandling i tio dagar utan resultat. Förresten kommer det vara skitfint väder under dessa tio dagar. Tacka mig för det sen. Jag tar emot chokladogram och spontana presenter. Nu går solen ner bakom molnen, och jag funderar på om det är bäst att skicka ett sms eller att skriva ett öppet brev.

//

Post fula t-shirttryck.

Vad är grejen med att T-post inte kan skicka ut sina tröjor i tid? Nästa tröja skulle ha kommit den 6/6, idag är det den 16/6. Det är ganska mycket försent och tröjan har inte kommit. Jag vet att det står att det kan svaja till på en vecka eller så, men ska det vara så jämt? Sen kan man ju visserligen inte utesluta att det är allas vår favorit Posten som kanske är helt ute och cyklar, det vet man ju aldrig. Men anyway, jag gillar tröjorna skarpt! Och det är så kul att se någon med likadan tröja, det är som om man har en liten hemlighet ihop, fast att man inte känner varandra. Och fast att det egentligen inte är en hemlighet. Men ändå. Trevligt på sitt sätt.

Nu ska jag handla mat!

Om saker som stannar.

Jag kanske kan skriva arga manifest i feminismens tecken. Jag kanske kan skriva en ironisk insändare som 1% av läsarna förstår. Jag kanske kan det där med att uttrycka mig i fakta och raka linjer. När saker är synliga och konkreta är det lätt. Då fattar jag. Men när allt trasslar till sig för att det är inne i mitt huvud, då blir allt genast så mycket jobbigare(plus att jag är lite lat). Man säger ofta (läs; det står i Cosmopolitan) att män har svårt att prata om känslor. Om det stämmer så är jag man ända ut i fingerspetsarna. Utan tvekan. Jag gräver hellre ner mig i ett hål än tragglar mig igenom mitt eget huvud. Det är liksom lättare. Jag gillar att sopa saker under mattan så att säga. Sen blir det ett märke i mattan som aldrig går bort. Typiskt.

Dagens visdom;



"Vitlök är de intellektuellas ketchup"


(ordspråk, okänt ursprung)
Word!

Trippin'

Idag har jag inhandlat en iTrip. Det betyder att under resan ner till farmor kommer vi att kunna njuuuta av min underbara musik. Hela vägen. Pappa blev så glad när jag ringde och berättade den fina nyheten. Kajsa skulle säkert också ha blivit happyhappy om hon bara hade följt med. Det är jag nästan säker på. Jag minns när vi hämtade henne i Lund förra sommaren. Hon hade varit hos en kompis för att se det årets Harry Potter-film, och tog sen bussen ner till Skåneland. När hon hoppade in i bilen hade jag en Kentskiva i spelaren. Det blev högljudda protester. "Det här kan man ju inte lyssna på!", "Det här är skräp, stäng aaav!". Typ. Ja, Kajsa, sommaren -07. Sen frälste Tomas henne, han visade vägen in i Kent-religionen, så att säga. Jag vet inte riktigt vad jag pratar om, men jag har jallafall köpt en iTrip. Och det är alltså en FM-sändare. Jag kan lyssna på min iPod i bilen. Om ni inte redan visste det.

ajtrip.

Sko dig, kvinna!



Uuh. Skor är kääärlek. <3

Flyttfågel.

Den stundande flytten kryper allt närmare. Jag kunde inte bry mig mindre. Eller det är väl klart att jag är lite nyfiken, men det skulle jag för allt i världen inte visa. Jag har ju min stolthet att tänka på. Jag har ju min nonchalanta image att vårda. Men i ärlighetens namn, jag kan faktiskt inte ens den nya adressen. Jag vet att gatan heter Vitsippestigen, men vilket nummer det är har jag inte en aning om. Jag trodde väl aldrig att jag skulle bo på en töntig blomgata. Jag är ju en kryddbrud! Nejlikegatan och Grönpeppargränd FTW! Nu har jag dessutom helt glömt bort vad det var jag egentligen skulle skriva om. Så himla typiskt. Och nu tog min cola slut också.

Jo, vad jag skulle säga var att när vi har flyttat (efter 1 juli alltså) så kommer det tydligen ta 4-6 veckor att få internet fixat. Hur fan kan det ens vara möjligt? 4-6 veckor!? Jobbar inte folk med sånt, eller sitter dom bara och fikar hela dagarna? Vad sjutton ska jag göra i 4-6 veckor? Det är ju inte så att mitt liv händer på det, men jag kommer ju få jävligt tråkigt. Och ni också förstås, eftersom jag inte kommer kunna blogga lika ofta under dessa mardrömsveckor. Och hur ska jag kunna betala mina räkningar? Jag vet faktiskt inte hur man gör utan internet. Kris i Saraland!

ÅÅH. Jobbigt.

En fisk som heter Wanda.

Eller "Historien om Plums & Plask".

I måndags köpte jag två små guldfiskar som jag döpte till Plums & Plask. Plask, eller om det kanske var Plums, överlevde inte första natten. Jag hade en tyst minut, nynnade på en välkänd begravningshit och skickade Plask, eller om det var Plums, ner genom porslinsexpressen. Nu var stackars Plums ensam kvar. Jag ringde mormor som kom med två små fiskkompisar; Plums & Plask Jr. Plums tyckte kanske att det var inkräktande för han började genast jaga den minsta fisken. Den dog. Sen dog den andra. Nu var Plums ensam igen. Kanske var det så han ville ha det. Tyvärr verkar det också vara något fel på pumpen, den puttrar och låter lite lustigt. Plums svävar kanske i livsfara. Nu måste jag komma på ett bra sätt att rädda honom på.

Som i en serietidning dök det upp en glödlampa ovanför mitt huvud. Grannen har ju en damm! Så nu sitter jag bara här och väntar på att det ska bli lite mörkare och lite senare, så att jag kan vara nästan säker på att folk sover (men man vet ju aldrig). Sen ska jag smuggla över Plums till deras damm. Han kommer att få det så bra! Jag lämnar maten vid sidan av. Och kanske ett litet brev. "Ta hand om stackars Plums, han är ensam här i världen".

Superspännande! Fem av fem toasts!

Jag satt som på nålar innan namnen droppades. Det var så spännande! Jag saknade visserligen ett namn, eller två om man får vara extra krävande. Ronnie Sandahl och Mark Levengood. Fast för min del får man gärna byta ut alla sommarpratare mot Mark. Han skulle kunna prata om typ analklåda och det skulle ändå vara värt att lyssna på. Han är liksom så behaglig att lyssna på. Precis som Rebecca Vinterbarn-Elg.

Men anyway, att Fredrik Lindström ska prata kom ju som en skänk från ovan. Min husgud! Hurra.Och varför kallas Lars Winnerbäck för låtskrivare medan Peter LeMarc kallas sångskrivare? Är det någon skillnad? Och vad kan man vänta sig att Göran Hägglund ska spela för musik. Herregud så spännande. Jag tror att jag dööör. Jag ska jallafall försöka lyssna på nedanstående personer. (Ja, jag har copypasteat)

  • Fredrik Lindström - programledare, författare
  • Lars Winnerbäck - artist, låtskrivare
  • Jonas Wahlström - djurexpert, chef Skansenakvariet
  • (Yrsa Walldén - studerande, Lyssnarnas Sommarvärd)
  • Mattias Klum - fotograf, filmare
  • Robyn Carlsson - sångerska, låtskrivare
  • Nils Simonson - kirurg, föreläsare
  • Göran Hägglund - socialminister, partiledare kd
  • Annika Norlin - artist, låtskrivare, journalist
  • Stavros Louca - matematiklärare
  • Sissela Benn - skådespelerska, komiker
  • David Batra - komiker, programledare
  • Mia Skäringer och Klara Zimmergren - komiker, radiopratare

Sommar i P1

Snart (imorrn?) släpper Sveriges Radio namnen på 2008 års sommarpratare. Jag tycker att det är hur spännande som helst och hoppas innerligt på att Ronnie Sandahl ska få prata. Vad han nu kan ha för intressant att säga vet jag inte, men det skulle vara kul ändå. Det är alltid så superduperspännande att höra vad folk väljer att spela för musik. Ibland undrar man om dom sovit under en sten lite för länge (kasta sten i glashus, någon?), eller om det verkligen är okej att spela enbart egen musik. Jag ska ge er min alldeles egna musiklista. Dom låtar som jag skulle spela om (när) jag får mitt egna lilla Sommarprogram. Jag tippar på att typ 15 låtar är lagom. Det är var jallafall så många som Lars Winnerbäck spelade i sitt sommarprogram. Tror jag.

Det finns väl en förklaring till varje låt också, nått djupt och fint, eller bara en bra känsla (Studenten 04, Det gör ont) Och nu när jag knåpade ihop den här listan så är det ju en miljon låtar jag har fått stryka. Jag vill spela allt ju! Men anyway, utan inbördes ordning;

1. Dionne Warwick - Do you know the way to San José
2. Tchaikovsky - Valse des fleurs.
3. Kent - Chans
4. Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig
5. Panic at the disco - The only difference between martyrdom and suicide is press coverage
6. Hellogoodbye - Here (in your arms)
7. Panic at the disco - Lying is the most fun a girl can have without taking her clothes of.
8. Lena Ph - Det gör ont
9. Cornelis - Balladen om Herr Fredrik Åkare och Fröken Cecilia Lind.
10. Lars Winnerbäck - Solen i ögonen (live)
11. Billy Joel - Vienna waits for you
12. Säkert - Det kommer bara leda till nått ont
13. Antony and the Johnsons - For today I am a boy
14. Antony and the Johnsons - Hope there's someone
15. Loke - Allt du är

Fishy, fishy...

Jag har blivit med fisk! Det är så trevligt så. Jag fick nått impulsryck och inhandlade tidigare idag två orangea guldfiskar. Jag har inte bestämt namn riktigt än, jag har några förslag. Hjälp mig. Jag funderar på Sten & Stanley, Alfons & Molly eller något annat lite halvfult. Jag har inte en aning om vad det är för sort. Hane eller hona alltså. Det är fiskar liksom. Dom kanske bara ska heta Plums och Plask. Nåja, iden får utvisa. Jag glömde köpa fiskmat men jag fick med mig en såndär prydnadsgrej som ska vara på botten av akvariet. Prioriteringar is the shit! Nu ska jag gå ner och fota PlumsStenMolly & PlaskStanleyAlfons.

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Wulffmorgenthaler.



Ahahaha. Jag skrattade så jag tjöt.

När det blir varma sommardar'..

Jag sitter med ett tomt papper framför mig, eller ja, de hade varit ett papper om det inte vore för att vi lever i framtiden. Typ. Jag funderar på min sommar. Vad ska jag göra? Vissa saker står skrivna i sten men jag har ju egentligen inga direkta planer. Jag ska åka till farmor och jag ska se Winnerbäck. Det är det som står skrivet i sten. Jag vill åka till Naturhistoriska och titta på Dinosaurier, men jag vet inte riktigt vem jag ska tvinga med på en sån utflykt. Det är ju bara jag som uppskattar fossiler och uppstoppade djur. Jag gillar dinosaurier.

I år blir det det 16:e året i rad som jag åker ner till farmor. Fatta, i 16 år har jag tillbringat minst en vecka varje sommar på Österlen. Min yngsta bror var inte ens född när vi var där första gången. Han kom en dryg månad efter att vi kommit hem. 16 år känns som en hel evighet, ett helt liv. Hade jag varit en häst hade jag vart nära pension nu. Give or take 5-6 år.
Jag tycker om att vara nere i Skaune. Man känner sig liksom lite hemma och allt känns inte lika jobbigt där. Jag lämnar en del av mitt sjukliga bagage hemma. Men det är klart, mina hjärnspöken har jag ju alltid kvar. Det räcker med en låt på radion. Veckan vi är nere kommer Falsterbo Horse Show att rulla, jag ska tvinga min dearly beloved father att köra mig dit. Jag vill se hästar och hästfolk. Och sen ska jag äta obscena mängder mat på Kiviks Marknad. Langos ftw!


Shell we?




Ja, jag vill leva, jag vill dööö i Luuund.

Honey, I'm hoome! Jag har varit i Lund och vänt. Jag älskar Lund. Jag ska bo i Lund när jag blir stor. Eller, jag ska jallafall ha något sorts hus där nere. Där vill jag tillbringa sommaren. Det är grönt i varenda hörn och jag älskar fiskmåsar. (Fåglarna alltså, inte stockholmare) Jag har doppat fötterna i havet och ätit mat på stranden. Hade det inte varit för att jag vet att jag är i Sverige hade jag trott att jag var på solsemester och åt på en lätt sliten strandrestaurang med thailändskt krimskrams. Maten var ju helt okej god. Stark, om inte annat. Plus att vi fick beställa på knagglig english, så det kändes ju helt utomlands. "Do jo want tjickin ol fläskfille?"

När vi åkte hem fick vi sitta i kö på motorvägen på grund av någon "trafikomläggning". Jag vet inte ens vad det innebär, men jag vet att fyra kilometer kö är skit. Folk backade av motorvägen, på riktigt. Det var det enda roliga som hände. Inte för att jag förväntar mig att en 40 mil lång resa på en motorväg ska vara superkul, men ändå. Vi åt på Birger Kung och precis när vi skulle gå så började jag nynna på "..vi har solen i ögonen och spiiilld mjöölk öööverallt" bara för att jag satt med solen i ögonen när jag åt. När vi kom ut i bilen och radion gick igång var det precis den låten som spelades på P3. Vad är oddsen? Det måste betyda något, jag är nästan helt säker på det. "...men vi har skuggorna bakom oss trots allt"

Nu är jag trött och jag funderar allvarligt på att sova. Jag lovar att ladda upp bilder imorrn. Jag har till och med en liten film, fast jag vet inte hur jag skulle kunna få upp den i bloggen. Jag vill inte lägga ut den på dintub. Den är nog inte så himla intressant ändå. Ha.


// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Ska vi, ska vi byta grejor?

Jag vill slita min livmoder ur kroppen, stampa på den och kasta den i väggen. Köra den i mixern och sen långsamt och sakligt förklara ATT DET BLIR INGA JÄVLA BARN GJORDA HÄR så du kan lika gärna sluta med dina dumheter. Packa en väska och ta ut pensionen. Stick till Florida. Jag bryr mig inte, men stör inte mig mer! Jag skulle lätt byta erektionsproblem mot värk, utan att blinka. Jag är inte ens sugen på choklad, är det tacken man får?

Snart ska jag åka mot Lund, men först måste jag se dagens avsnitt av McLeod's Daughters. Jag vet att det bara är en serie, men jag tycker att det är så bra. Nästan i klass med OC. Igår begravde dom Clarie och jag tjöt som ett barn utan glass. Jag undrar vad som händer idag... Måste packa!

Rewind, please do.

Ungefär precis nu för ett år sedan satt jag med mig själv i kalkbrottet i Rättvik. Jag frös lite för det var inte samma värme då. Tur att jag hade en extra tröja. Spelningen som följde var verkligen magnifik. Det finns inte ord. Och det är ett helt år sen. Jag vill verkligen tillbaka dit. Helst nu. Fast ännu bättre vore det ju med ett nytt sverigebesök, utan tvekan. Jag skulle åka till djupaste Norrland om det krävdes.

Nu ska jag se på CSI och minnas fina stunder med Antony and the Johnsons. Yeah.

Ingen chans, Frans.

Efterlyses: Brun-utan-sol-smörj som gör att man inte luktar brun-utan-sol-smörj.

Varför måste man lukta sådär äckligt fööör? Jag vill ju vara lite fuskbrun (eller ja, i mitt fall mindre genomskinlig) men om jag måste lukta BUS så står jag faktiskt över. Jag vill ju inte gärna behöva duscha i lukta-gott-vatten efteråt. Det känns lite 90-tal på nått sätt. Eller så kanske jag helt enkelt ska skita i allt vad brun-utan-sol heter och vara "pale and proud". Pale is the new tan, liksom.
Det är för övrigt 29 hääärliga grader på mitt rum just nu. Underbart! Nu ska jag spela kort med mig själv. Adjöken!

Kakmonster.

Ibland känns det som att saker upprepar sig själv. Med ungefär två års mellanrum. Nästan så att det skulle kunna bli en liten tradition. Kanske inte världens snällaste tradition, men man kan ju inte få allt. Note to self; Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Och på tal om kaka så ska jag kanske ta och baka en, en kokoskaka kanske, det är inte så att jag saknar den, men jag tycker ju att den är rätt så god ändå.