Hello från Halmstad!

Jaha, det är väldans trevligt här i Halmstad! Igår var vi på någon Wild West-restaurang. Det bjöds på dans av några chicks. Vi skrattade mest, det var roligt... Jag åt Nacho Macho Taco, eller vad det nu hette. Nått i den stilen, kanske annan ordföljd.

Ikväll är det nyår och jag är inte det minsta pepp. Men jag hoppas att det kommer. Har köpt på tok för mycket dricka för lilla mig. Men jag kan i sann nyårsanda bjuda bort det. Då kanske jag blir poppis...Eh, ja.
Har inte riktigt koll på vad det är vi ska göra, men det löser sig väl antar jag...Vet att vi ska på någon fest iaf. Det blir nog bra, det är bara lite för mkt info för att ta in i min vintervilande hjärna just nu. Typ.

Har inte bokat några biljetter hem ännu, men borde kankse göra det, så det inte blir för dyrt. Ska nog kolla det nu vid närmare eftertanke. Japp. Sen måste jag take a shower. Det är knöligt att växla mellan svenska och engelska dessutom, inte för att jag pratar mycket engelska, men ändå.. Det blir mycket svengelska.

over and out och happy nytt year!

Halmstad, nästa.

Okej, snart så ska jag åka men jag kan inte släppa känslan av att det är något jag har glömt. Jag hatar att känna så! Jag har packat ner mediciner och göra-sig-fin-grejor, som ju är det viktigaste. Typ. Borde kanske äta nått..Synd att jag har total torka på god mat. Eller ja, jag kan ju äta upp min goda kycklingsallad förstås. Den lär ju ändå inte vara speciellt fräch när jag kommer hem. Får ge den till Bobo när han kommer. Hemma lär den nog ätas upp, no doubt. Jaja, det lööser sig. Som man säger.

Nu ska jag spisa! Håll till godo med tittut-Hasse och Lussebulle-Hasse under tiden jag är borta.

               

puss & snusk.

[fyndig och rolig rubrik]

Alltså, jag kom på en sak, jag har ju ändå köpt en klänning till nyår så så himla tråkigt pessimistisk kan jag ju i nte vara. Eller? Sitter just nu och gör absolut ingenting. Kanske borde packa, som vanligt är jag ute i sista stund. Hasse ska flytta hem till mamma (igen) för att bo där när jag är borta, sen ska han bo där när jag är i england också. Inte ens någon idé att ta hem honom emellan. Han kommer bli en förvildad villa-katt. Han kommer få krupp av att bo på 41 kvm sen. Muwahaha. Lilla kattenliten...

Glömde raka benen när jag duschade, men jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag är ju trots allt feminist. Feminister ska vara håriga. Har jag hört. Kanske ska sluta raka mig under armarna också. Hoho, upptäckte att min deo uppenbarligen innehåller alkohol. Jag som trodde den var utan. Ont. Borde inte sånt stå på förpackningen? Eller så såg jag kanske inte...Aja, life is pain. ^^,

Förresten så hatar jag nyårsraketer och kommer tvärvägra visa mig ute under tolvslaget. Jag skiter i om jag får sitta själv. Jag är som en hund, jag tycer inte om när det smäller. Usch. Pallar liksom inte...Enda gången jag tyckte det var fint var när vi var på Gran Canaria (var annars...?) och stog i poolområdet på hotellet i Arguineguin. Fyrverkerierna var så långt borta så de hördes inte så mkt och det smällde dessutom i olika figurer och grejor. Fräsigt. Såna ser man inte här hemma...

Nu måste jag börja packa!

puss & snusk

Nyår är överskattat.

Jaha, joho. Imorrn åker jag till Halmstad med Malla och Jamie. Trevlans! Hoppas jag, det tar ju flera år att åka! Flera år på en buss...Herregud, jag måste fixa min mp3. Ny musik i massor och mängder, tur att jag fick lite ny musik i julklapp. Woho! Tur också att jag har några album på datorn. Puh.

Borde kanske packa eller nått? Vad behöver man ha med sig? Ja, förutom kläder liksom... Mediciner! Får inte glömma, då blir det jobbigt. Mucho jobbigt.

Idag har jag bara degat, jag har inget utav värde att dela med världen. Förutom det faktum att jag tycker att nyår är fruktansvärt överskattat. Bläh. Men nu ska jag egentligen inte vara så pessimistisk. Jag ska vara mitt vanliga glada jag som skrattar åt allt och som får andra att skratta. Som vanligt liksom... Och som får umgås med väl valda delar ur familjen Eriksson med respektive. Bra skit!

Nu ska jag laga mat.

puss & snusk.

Wohoo!

Mitt internet fungerar! Wohoo!

Dödsstraff; Straff eller befrielse?

Jag är emot dödsstraff av den enkla anledningen att jag ser det som en befrielse för den skyldiga och för det faktum att man i vissa fall faktiskt tar livet av helt oskyldiga människor. Vissa männsikor (läs; extremhögern) vill tillämpa dödsstraff på våldtäktsmän. Jag vet inte huruvida de (mindre) etablerade högerpartierna stöder det förslaget, men många högersympatiserande människor hyser sådana åsikter. Dödsstraff på den/dem som utför en våldtäkt.

Jag tycker att de som gjort sig skyldiga till något så jävla äckligt som en våldtäkt ska få lida. Inte dö, efter döden är de inte längre medvetna om den skade de har orsakat. Jag tycker att man bör hänga ut människan, samtidigt som jag inte tycker det. Eftersom den skyldige ifråga förmodligen har släkt.

Dödsstraff är bara en enkel lösning på ett etiskt problem. För vem skulle inte vilja se en våldtäktsman lida? Men det är klart, enligt de mänskliga rättigheterna så får man inte utsätta en människa för tortyr och grym eller omänsklig behandling. Det är ju lite dumt, för vissa skulle verkligen förtjäna hårda straff. Varför kan man inte införa tvångssterelisering av våltäktsmän? Jag menar, något måste ju göras. Och kan man inte bara sluta dalta med folk och faktiskt se till att de får de straff de förtjänar.

Gosh!

Mellandagsträngsel.

Hohoho. Nä, men idag har jag vart nere på stan och brottats med andra reashoppande fjortisar, tanter och barnfamiljer. Varför utsätter jag mig för det hela? Jag hittar iaf aldrig nått som är på rea... Så gentligen är det ju fullkomligt onödigt för mig att springa där. Det jag köper, om jag köper nått, är ju iaf inte på rea. Men okej, jag ska erkänna, jag köpte faktiskt en klänning, på rea! För den banala summan av 129 riksdaler fick jag en nyårsblåsa! Hur bra som helst! Dessutom stog det att den kostade 159:- men dom måste ha missat nått där, jag sa inget. Sen hittade jag två finfina tröjor på (gissa tre gånger) H&M.

Mamma provade gift-of-the-day-klänningen, hon såg seriöst ut som en tårta. Jag har inte skrattat så mycket på länge:'D Min mamma, en tårta. Åhh, jag fick så ont i magen efter det... Synd att den inte passade för den var jävligt snygg och jävligt billig. Nästan så att man vill köpa den bara för att den var så billig. Vilket kap!

Åt lunch på Café och kök, eller vad det nu heter. Där, på Gränden ni vet. God pasta och goda mackor. Yeah. Sen stog jag i kö i hundra år inne på Cubus för ett par röda stumpbyxor. Bah, butiksfolket är ju inte vidare effektiva.

           

      
Måste visa min fina Svampbobmugg som jag fick i julklapp och mina söta Hello Kittygrejor.

Puss & snusk.

"Världen suger verkligen"

Möög. Vaknade imorse och kände bara en sak "Fy fan vad världen suger". Fråga mig inte varför för det vet jag inte, men jag bara kände så. Antar att det är min nyårsdepression som kommer smygande runt knuten. Jag HATAR nyår. Jag vet att hata är ett starkt ord (Det sa iaf Pörnill) men jag hatar verkligen nyår. Kanske ännu mer sen jag kom på varför. Fast jag kopplar egentligen inte ihop det med det. Måste vara nått undermedvetet.
Vi närmare eftertanke hatar jag nog mitt undermedvetna också...

Idag ska jag ner på stan med mor. Fast jag vet inte varför för jag har inga pengar what so ever att handla för. Har knappt ens råd att bussa till Halmstad. (som för övrigt kostar en halv förmögenhet för en skumpig jävla bussresa, med ett byte dessutom) Som sagt, världen suger. Vill ställa mig på min balkong och bara skrika, men eftersom det är så förbannat kallt ute kan jag inte det. Jävla skitväder. Ingen snö är det heller. Det skulle kännas mindre kallt om det var snö, då är ju ändå kylan värd liksom. Fan, jävla skit. De kan inte ens spela bra musik på radion. Jag menar, vem vill höra tre-från-en med Take That? Oavsett återförening... Bah!

Idag tänker jag vara sur och tvär. Bah! Humbug. Nu måste jag föna mitt hår. Som för övrigt är jävligt fult, in need of klippning ffs! Jag hatar mitt hår också. Bläh. Och nu ringde mamma, hon kommer om en halvtimme. Med min telefon...Aaw, världen kanske inte är så dum trots allt.

Jo.

puss & snusk

Sentimental så det förslår.

Jag är helt otrolig. Och då menar jag inte på nått bra sätt. Har nyss sett X-men - Last stand och jag tjöt. Sitter nu och ser på slutet av Konungens Återkomst. Och jag tjuter. Vad är det för fel på mig? Varför tjuter jag för allt som jag tycker är fint? Eller ja, Extreme Home Makeover går ju att diskutera, men ni fattar va?
Jag är otrolig. Kan ju tjuta för minsta lilla... Herregud. Kan man söka hjälp för sånt?

Ska kanske sova snart. Upp imorrn och phona mamma för att se om/när hon ska in till stan. Be till högre makter att hon ska det, eftersom jag vill att hon tar med sig min telefon som jag glömde hos pappa. Jag är halv utan min telefon! Tänk om någon måste måste måste ha tag på mig? Iofs har jag en hemtelefon, men ändå liksom. Ehh..ja.

Aja, ska kasta lite burkar sen ska jag sova. Jag somnade i soffan hemma hos pappa idag, vi hade gäster. Jag kände mig väldigt social. Hell yeah! (jag somnade trots att det stog vingummisar på bordet)

puss & snusk

Kattkavalkad.

Doris


Hasse


Nils


Muffi

Juldagen, efter.

Jaha, juldagen alltså. Börjde ju som sagt här. Molle, Bolle och Jolle kom först, bråkade lite om vem som skulle ringa pizzerian, den var inte öppen iaf. Fast jag tipsade om en annan, så efter en halvtimme kom pizzorna. Herregud, skitstora. Kartongerna tar upp halva köket och jag vet i faen hur jag ska kunna knöla ner dom i en påse för att kasta...Den dagen den sorgen. Dvs idag. Fan.

Sen ringde Malla och sa att de var på väg. Wiie! De skulle bara köpa lite proviant på Donken och jag fick beställde en kycklingburgare. (med tanke på att all jag hade ätit var "frukost" hos mamma och två varma macks) Tanja och Timmy kom förbi en sväng också. Trevlans! Med tanke på att jag inte träffat henne sen...hon flyttade?
Åkte in till stan och skulle gå in på Platens, men de ville ju självklart inte släppa in Mallan, eftersom det var 20. Ålderssnåla jävlar. Det är ju bara fem dagar kvar till hennes 20e år. Doh. Knallade iaf hem till Petter och socialiserade med diverse folk. Träffade Ella. Kul! Sen skulle folket ner på stan igen så det var bara traksa med liksom. Vi hamnade på någon fest ovanför pizzerian mittemot Filmstaden. Inte en aning om vad det var för folk faktiskt. Var en kille som sa att han kände igen mig, jag har inte sett människan förr, men jag är ju å andra sidan lika bra på att komma ihåg folk som Björn är händig.

Nu ska jag äta lite frulle och sen åka hem till pappa för att äta jullunch. Jag älskar pappas revbensspjäll. Just det, i vanlig ordning har jag inte ens tillstymmelse till baksmälla. Vad fan beror det på? Hur bra som helst ju! Woho.

puss & snusk

Juldagen, före.

Aah, det känns som om jag har stressat. Jag vet inte riktigt, eftersom jag aldrig någonsin stressar. Hur känns det? Aja, hursom helst. Snart kommer Bolle, Molle och Jolle hit och våldgästar min lilla etta. Trevlans! Sen kommer Malla, Jamie, Mia, Fia(?) och Tanja. Kanske Ullis? Hoppas på det, det skulle vara himla kul!

Har akutdiskat min melonljushållare för att den ska vara fri från stearin. Eller ja, stearin, det vet man ju inte om de är, den är ju trots allt från Ikea. Haha... Men nu har den stått i rinnande varmvatten ett tag. Kanske går att använda som glas sen. Den är ju fiin.

Jag har inget bra att spela musik på, liksom, datorn suger ju ljudmässigt och den lilla cd-spelaren som står i köket är ju bara bra pinsam. Den ser ut som en köttbulle och knastrar när man petar på den. Fast den är bra till att lyssna på radion på, sålänge man inte petar på den vill säga... För då knastrar det som sagt. Inte bra skit. Känner att jag mest bara skriver för att jag inte har nått bättre för mig. Jag kanske borde göra nått vettigt? Frågan är bara vad... Jag täbker inte göra nått ansträngande. Jag har ju ändå lov.
Fixa frisyren kanske. Leta upp kläder? Kan man ha på sig en Hello Kitty-tröja när man går ut? Eller blir man fetstämplad som tönt då? Knivigt läge, får rådfråga mina kära vänner senare. Jag har verkligen inget kul att ha på mig. Jag kanske ska gå näck? Blir dock kanske lite kallt... Hm.

Teatime Darling!

puss & snusk

Nu är julen över...nästan ^^,

För att underlätta för er, kära läsare ska jag sammanställa en lista på mina nyfunna grejor och grunkor. Och självklart för att jag själv ska kunna hålla reda på vad jar har fått. Varför glömmer man sånt så himla fort? det är ju ganska otroligt...Jag har säkert glömt hälften imorrn. Hur som helst. Här kommer den!

-En elvisp
-En Svampbobmugg och en Svampbobtallrik. (som jag ska äta mina frukostflingor ur!)
-Antony and The Johnsons - I am a bird now. (wweeii!)
-En wok
-En unik box med fyra filmer av Hasse & Tage
-Hello Kittygrejor, en liten godisburk, ett rör med nonstop och ett tuggummipussel.
-En tavla med Mars (Jag är född i Mars^^)
-The hills have eyes. (sådärversionsominteärklipptellernått)
-En mjukisnalle från CF. (köp och stöd forskingnen för bövelen!)
-Och sist, självklart, pengar.

Jag är tokigt kär i mina Hello Kitty- och Svampbobgrejor. De ska få hedersplatsen hemma hos mig. Självklart. Sen ska jag sträckse Hasse & Tagefilmer. Ska ägna timmar åt att titta på Picassos Äventyr, Släpp fångarne loss, det är vår, Äppelkriget och Ägget är löst.
Hurra. Äppelkriget ligger lite extra varmt om hjärtat då den delvis utspelas i Kivik. Vid Kungagraven, där har jag vart. Ooh, status...Riiight.

Men iaf...Julafton har överlag vart trevlig. Föutom vissa mindre störande individer. Men vad fan, man får väl bjuda till lite på självaste julafton. Jag spelade ju toll och med NDS med S...(han är 4 år, mer behöver inte sägas) Och det var alltså jag, Sara Johanna som gjorde det. Jag hatar barn.
Nu när jag tänker på det så har jag nog lämnat det där tvspelet någonstans, jag tror det är på. Hm, måste undersöka...Jag är spelberoende. Dessutom får jag krampp i händerna. Jag är fan otränad.

Nu ska jag gå och krama på mina nya saker. Äta lite Hello Kittygodis och kanske lyssna på Antony.  Jag hör väl av mig här imorrn. Innan utgång och allt.

Puss & snusk

Hasse och Tage.

Tage
Denna finns nu i min ägo. Härligt!
Tack pappa 


Julaftonsmorgon.

Bah, väcktes nyss av mamma som sa att det fanns gröt till frukost, men om jag ska vara ärlig så är jag inte det minsta hungrig alls. Måste spara mig till jullunchen och mammas julbord. Woho.
Hasse väckte mig vid halv fyra kanske, han var instängd på mitt rum och ville komma ut. Nu är det fulla rulle på honom. Han är överlycklig över att ha så mycket plats att springa på.  Lite skillnad på en etta och en villa.

Ska snart fixa till och gå bort till pappa. Måste bara dricka upp mitt te. Gott.

Happy Chrismukkah!

You are my sister.



It makes me fucking cry. Lika a baby.
Mer Antony till världen!


(Har du för övrigt Antony Hegarty och Boy George med Happy X-mas (war is over) så får du mer än gärna skicka den till mig)

Dan före dan...

Än så länge iaf, vet ju inte när jag kan ränkas bli klar med det här inlägget. Men jag har ju iofs inte så mkt att säga... Har vart hemma hos pappa ikväll. Umgåtts med farmor. Alltid lika trevligt (notera ironin för fan) Ibland undrar jag hur man står ut, hon är snäll, men hon kan fälla vissa kommentarer som man blir lite smått irriterad på. Saker hon lika gärna kan hålla för sig själv.

"Tycker du verkligen att du blir snyggare i den där nosringen? Jag tycker snarare tvärtom"

Jag vet, jag får väl liksom räkna med det. Jag vet ju hur hon är...Men kunde hon inte bara säga att hon tycker att jag är ful? Aja, det är bara över ju så det är bara knipa käft ^^,

Det stog en bra sak i Corren idag, på Ordet Fritt. Jag citerar ur minnet;

"Det sägs ju att när det regnar så gråter gud, nu har det regnat sen riksdagsvalet"


Allvarligt, jag kunde inte ha sagt det mycket bättre själv! All heder till den människan som kom på det. Verkligen. Han ska fan ha cred alltså. Underbart!

Men hursom, kanske ska fundera på att sova, ska upp imorrn, klä på mig mina fina julkläder och sen knalla bort till pappa för att äta jullunch och förhoppningsvis öppna några julklappar. Sen lite innan Kalle Anka ska jag knalla tillbaka till mamma för att äta ännu mer och kanske till och med öppna några julklappar. Wiie. Roligt. Vet inte ännu om jag ska åka hem på julafton eller om jag ska åka hem på juldagen. Men det märks.

Det jag vet är att jag ska ut på juldagen. WOHO! Kommer bli trevlans! På annandagen bjuds det till julbord hemma hos far. (fan vad man sparar in på mat dom här dagarna!)  Julmat är så gott! Det här blev ett jobbigt inlägg, inte som jag vill egentligen, men vad fan. Det är jul! Mer Sara åt alla!

Puss & snusk

Potpurri.

När jag nyss för cirka en halvtimme sen stog i duschen kom jag på hur många roliga saker som helst som jag ville blogga om, men som vanligt så kommer jag inte ens ihåg hälften. I vanlig ordning liksom. Fan. Jag måste börja för anteckningar. Det kan ju iof vara lite komplicerat att göra det i duschen...Får utveckla nått bra sätt. Kanske måste rådfråga Martin Timell eller Ernst Kirchsteiger. Jag måste kanske tänka på det estetiska i duschen och då är det ju helt klart bäst att fråga Ernst. Dessutom kanske han kläcker ur sig några härliga fraser som jag kan få ensamrätt på. Självklart ska det vara royalties på dom, jag ska bli rik, rik rik! Moahahaha!
Ehm, ja. Var var jag nu?

Jo, ni vet han som van Idol (världens mest onödiga tävlig), ved heter han? Markus? Läste någonstan att han sagt "Jag sjunger med könet". Antar att det är därför hans musik inte tilltalar mig. Alla vet ju att snoppar faktiskt är ganska fula. Och inte speciellt musikaliska.

Idag är det ju som bekant "dan före dopparedan" (I andra sammanhang kan dopparedan vara väldigt kul...), det är alltså julafton imorrn. I ett sista försök att uppbåda lite julstämmning fusktände jag alla fyra adventsljus imorse (läs; förmiddags) när jag åt frukost. Det var jättefint ett tag. Till Hasse svassade förbi och släckte tre av ljusen med sin svans. Jag höll andan och trodde att min lilla gullegris skulle brinna upp men det gjorde han inte. Puh. Däremot luktar det bränd Hasse-svans. Och hans svans är lite krullig. Han kanske bara ville göra sig fin inför jul med en ganska riskabel permanent? Vem vet, han är katt och kan inte tala.

Nu måste jag ta tag i mitt liv. Undrar varför mamma inte ringt. De skulle ju plcoka upp mig så jag kan få fira jul hemma. Eller har de, ve och fasa! glömt mig? Då hoppar jag fårn min balkong, på riktigt. Good Bye cruel world!

Time to do some damage!

over and out och till er alla från oss alla, A really Happy Chrismukkah!

Handsfree; för folk i tvångströja!

Ni vet i början av mobiltelefonens era, då man trodde att alla som talade i handsfree var fullkomligt galna och borde låsas in för gott? Då var en människa på stan som talade med sig själv (fast i själva verket i sk. handsfree") en helt absurb syn. Man fnissade lite för sig själv och skvallrade till sitt sällskap. Om man hade något med sig, annars gottade man sig själv.

Idag kom jag på mig själv med att tänka "Jaha, ännu en till med handfree" istället för "Men herregud, människan är ju inte klok!" Så rent teoretiskt skulle man alltså kunna traska omkring på stan och prata högt med sig själv. Alla börjar ju ändå vänja sig vid att folk pratar i handsfree. Och med "alla" menar jag förstås inte alla, det var bara lättare att skriva så. Med alla skulle jag kunna mena de födda efter ett visst årtal, jag kan bara inte räkna ut vilket. Dessutom vill jag inte gissa, det kan ju sluta pinsamt.

Men hursom, jag måste börja prata för mig själv när jag går på stan. Undra hur många som komer tro att jag pratar i handsfree och hur många som kommer tro att jag är spritt språngande galen. Måste börja föra statistik eller något. Antal konstiga blickar  = hur många som tror jag är galen. Antal som inte bryr sig = hur många som tror att det är handsfree det handlar om.
Bra skit!

För övrigt blir jag, inte irriterad, men typ irriterad light när någon kommenterar min blogg utan att säga vem det är som kommenterat. Inte för att jag ogillar att få kommentarer, men jag vill ju veta av veeeem. Jag är som Nicke Nyfiken. Jag är fruktansvärt nyfiken. Det är faktiskt illa.

Men nu ska jag kanske ta och städa lite. Eller nått. Måste ju vara fint till julen och allt. Har hört det ryktas om att jag ska få besök på juldagen. Fia och Mia, och jag hoppas ju självklart att Malla och Jamie vill komma också. Eller hoppas, jag förutsätter att de kommer :p Men men, man får se hur juldagen ser ut. Bara jag får komma ut så blir jag nöjd. (läs; bara Sara får hångla så bli hon nöjd)

Tack och hej - leverpastej. (äääckligt!)

Förbannade gnällkärringar.

Förbannade pensionärer. De pratar om att unga saknar respekt gemtemot dem, men de glömmer att för att få respekt måste man förtjäna den. Fan, jag blev så irriterad. Stog och väntade på bussen vid Ekholmen, det var rusningstrafik + julrush. Ni kan ju själva tänka er hur trafiken var... Hursom, bussen skulle avgå 15.58 och när den var två minuter sen började pensionärerna klaga. De var ett helt gäng. Jag menar, herregud! TVÅ minuter, kom igen! Det står dessutom i turlistan att man får räkna med fem minuter hit eller dit. Läs innantill för fan. Pensionärshuliganjävlar.
Men iaf, bussen kom ungefär tio minuter för sent till Ekholmen, den ska åka bort till en vändplats och, ja vända såklart. Gejen var bara att en hel drös med idioter lägligt hade parkerat sina bilar i vändplatsen. Smidigt! Bussen kom ju inte runt och blev helt enkelt stående där ett tag. Busschauffören kunde inte göra nått annat än att vänta. Gosse om pensionärerna satte igång att pladdra och klaga och tråka. Jag ville bara spy på dem.
När bussen efter mycket väntan och klagan från kärringar och gubbtjyvar lyckats backa sig ur och vända i den något ockuperade vändplatsen och gamlingarna kan börja stiga på vad tror ni är det första de gör?

SJÄLVKLART! Börjar de klaga på den stackars busschauffören som sitter bakom ratten. Gode gud i himmelen, var det kanske hennes fel?! "Du hade väl kunnat backa?" "Väldigt bra service det är på den här linjen" Jävla gamla bittra människor! När bussen sen körde började de skriva och ha sig för att DE inte såg vart bussen åkte (som åkte ordinarie tur) "Hallå! Vart åker du egentligen?! Jag ska av nästa hållplats bla bla blaaa"

Fuck. Och de ska snacka om bristande respekt?

Fuck heller. Pensionärsjävlar.

Top 3 Lars Winnerbäck.

3.

På tredje plats kommer nog Lasses födelsedagsspelning den 19 Oktober 05. Ett fullt Cloetta Center som sjunger för Lasse kan inte annat än hamna på listan. För att inte tala om den lilla trevliga påsen med trevligheter man fick. Jag har fortfarande kvar ballongen, och godiset. Ja, självklart skivan också, men jag vet inte riktigt vart... På spelningen, som var tre dagar efter att jag kom hem från två veckors festande i Turkiet, hade jag säkert runt 39 graders feber, men vad gjorde man inte för Lasse. Jag och 
Tanja stog på sidan och jag satt på räcket, såg hur bra som helst. Anna Ternheims Elegi vill jag gärna höra igen... Jo, en klar tredjeplats på min top 3-lista.

2.

Rockslottet i Finspång den 13 Augusti 05 med systeryster. Jag vet inte vad det var som gjorde den här spelningen så himla bra. Det var egentligen en impuslgrej och jag till och med bjöd min syster på kalaset! Vädret var underbart. Killarna var snygg och vi såg en såå snygg Martin Rolinski-kopia. Jag kan bli knäsvag än idag...Hursom helst, Lasse och Hovet gjorde en kanonspelning. Jag älskar den lugna versionen av Kom ihåg mig. Man vill ju bara tjuta ögonen ur sig.

1.

Orubblig på tronen ligger självklart den lilla intima exklusiva spelningen för 200 trogna fans på Södra Teatern den 7 Juni 04. Jag fattar inte att jag, lilla jag kunde vinna biljetter till den spelningen. Jag är fortfarande förundrad. Men som bevis har jag ju den signerade biljetten och äran att kunna säga att jag fick hålla i Dregens drink. (Han är för övrigt grymt kort!) Hjärter Dams sists sång kommer alltid påminna mig om Malins och min lilla utflykt. Malin älskar mig för evigt för att jag tog med henne. Eller jag har iaf för mig att det stog så i ett sms hon skickade till mig.

Det var allt för inatt, tack för att ni lyssnat! Godnatt!

over and out.

Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå.

Jag har tänkt på en sak, det är konstigt att man kan ha olika sorters små relationer med folk på msn. Folk man kanske inte ens träffat eller ens har planer på att träffa. Men ändå, man pratar varje dag.Man skaffar sig en bild av hur personen är. Jag har jättelätt för att märka när något inte är som det ska med någon av mina nära vänner. Det märks så lätt på hur folk skriver när något är fel och hur de annars brukar skriva.

Jag har folk på min msn-lista som jag aldrig har träffa men som jag har pratat med i evigheter, känns det som. Sen finns det förstås dom där som man pratar med, som man träffar och som man nästan aldrig, eller aldrig mer pratar med. Oftast utan någon speciell anledning, det bara blir så liksom. Ja, det är klart, man har ju sina aningar om vissa "Jaha, där levde man inte upp till bilden den personen hade byggt upp/ Jaha, jag var inte tillräckligt snygg". Eller nått i den stilen. Men jag är inte den som misströstar. Det är ju deras förlust, inte min.

Ankan har jag pratat med i evigheters evighet. Känns det som, vi kan inte riktigt komma fram till när vi "träffades". Men nu dejtar vi dagligen, haha. Nä, men allvarligt, jag har aldrig träffat människan, men ibland är vi läskigt synkade. Tänker fruktansvärt lika och säger samma saker. Vi skulle kunna vara Knatte, Fnatte och Tjatte, fast i två personer liksom. Vi tänker dock inte alltid lika i allt och ibland kan jag bli fruktansvärt irriterad. Men det syns ju inte lika mycket på msn som det skulle göra i verkligheten. Kanske både på gott och ont. Men hursom helst så ska vi gifta oss i Las Vegas någon dag.

Det finns endel människor, för min del killar, som på något sätt alltid kommer finnas kvar på hjärnan. Vare sig man vill det eller inte. Varesig man har kommit över dem eller inte. Jag har en sån. Han har funnits där ett tag och han kommer nog inte att försvinna på ett bra tag. Jag vet inte vad det är som gör att han är kvar där, men han var bara så...Bra på något sätt. Han är min "dåliga kille". Ipso facto, alla tjejer har en sån. Den tiden jag träffade honom var konstig, lustig och kaotisk, men jag gick som på moln. Men det kom jag först efteråt. Hur bra som helst, eller hur? Jag har aldrig varit speciellt bra på närhet, det vet jag, och det kände han också. Jag frågade honom vilken hans favoritlåt med Lasse var och han svarade "En svår och jobbig grej". Jag tänkte inte mer på det förens jag långt senare lyssnade på texten och fattade vilket jävla pucko jag var. Jag menar, hur tydlig ska en kille behöva vara? Fast å andra sidan vet jag ju inte om det hade gått bättre omjag hade fattat.
Men han kommer nog inte lämna mitt huvud på länge, även om jag vet att jag har bränt mina broar.


Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig.
Jag räcker inte fram.
Men, Du har så svårt att vara ensam,
så Du går till "lilla mig".
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej.

Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå.

Addcitive.

Ni måste prova det här spelet. Jag är beroende.
Mitt rekord är 46960. Vad blir ditt?

Titta så söta kaninen hoppar. Skutt, skutt, skutt.

Jag är en skumtomte.

Jag vet inte vad det är, men när jag ser Dressman's reklam, ni vet den där några killar gå på catwalken och visar kalsipper, så mår jag så dåligt. Jag stör mig på att killarna har feta lår. De är väl egentligen inte alls feta, men jag kan inte låta bli att störa mig ändå. De liksom gnider sig mot varann...Huu. Jag ryser av bara tanken. Jag är skum idag.

Måste vara överkonsumtion av skumtomtar. Fast jag har ju inte ätit några på lääänge. Har bara ätit massa geléhallon och nonstop. Jag skulle ju egentligen snickrat ihop ett pepparkakshus, men jag har liksom inte orkar köpa nått. Så jag åt upp utsmyckningen. Gott. Skulle ju iofs kunnat baka till ett egenritat pepparkakshus av degen jag har i kylen men...Näää. Orka? Då skulle jag ju kunna kalla mig pepparkakshusarkitekt. Hell Yeah!

Har för övrigt fått höra på ryktesvägar (okej! Jag frågade syster) att det kommer vara småglin hos oss på julafton. Usch! Julafton är heligt, inga småglin ska få förstöra! Uhu, jag kommer sörja hela julafton. Alla som läser min blogg regelbundet vet att jag absolut inte har något till övers för barn. På allvar. Dessutom brukar jag ha en förkärlek för att spy galla på deras föräldrar också. Eftersom alla föräldrar tycker att just deras barn är så himla speciella. Gosh. Hur ego kan man bli? (Som sagt...)

Nu byter vi ämne!

Slötittar lite på något program om "Americas Next Top Model", det handlar om hur det var bakom kameran, typ. Men hursom, jag tror det var i säsong 5 som Kim var med. Kim r även känd som "den lesbiska tjejen". Helt underbart att vi sätter stämplar på folk jämt och ständigt. Men iaf, hon är snygg och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att släta av henne, precis som hon och en annan gjorde i limon. (Ni som såg programmet vet säkert vad jag pratar om) Mer Kim åt folket!

Nu måste jag göra lite te och ta mitt penicillin. Frisk to be liksom.

over and out.

Snart är det jul, här i...min lilla etta!

Idag har jag julstädat och jultvättat. Såhär i jultider kan man sätta julframför allt! Hur juligt som helst! Imorrn ska jag julshoppa med Pewrski, Ikano har öppet länge så man kan gå där och dega och ha sig. Hur bra som helst. Måste komma ihåg att köpa inslagspapper och julklappar till pappa, Bobo och Malin. Eller köpte jag till Malin igår? Jag har sån bra koll. Jag brukar glömma bort vilka jag har köpt till och sen är det några som får två julklappar av mig. Festligt värre. Men jag ger iaf inte bort egenhändigt brända filmer med svart/vita omslag...

Hursom, nu är det julstädat här hemma och jag funderar på om jag ska äta kebab eller pizza ikväll. Det är svåra beslut man måste ta ibland alltså... Har massa rena fina kläder nu också. Det är trevligt! Jag älskar rena kläder. Hittade förövrigt ett par jeans igår. Till mig själv! Hallelujah! Det händer typ..aldrig? Jag impulsköpte dem på en gång. När jag hittar byxor har man inget annat val än att köpa dem. Jag behöver bara gå upp liite så sitter de perfa! Jag är glad, glad glad!

Kanske borde ta tag i mitt liv och besluta om jag ska färga håret eller inte. Men som dom säger, once you go black...Faan!

Brev från Afrika och mitt fadderbarn.

Antal julkort mottagna: 3 + ett brev från mitt fadderbarn.

Antal julkort skickade: 0 (och ja, så ska det förbli.)

Fick värsta ångesten när jag såg att jag hade fått brev av mitt fadderbarn. Fast jag blev samtidigt helt glad, för det är ju ett tecken på att ungen faktiskt existerar. Hon har målat några krumilurer på brevet men jag har inte ritktigt lyckats räkna ut vad det är ännu. Det kanske bara ska vara krumilurer. På senaste brevet tror jag att hon hade ritat sin by och en kossa. Eller kanske en get. Vad det nu kan tänkas att de för djur. Men det var iaf något med ben. Måste måste måste verkligen skriva ett svar. Det får till och med gå före Malins brev.
Malla kommer ju ändå hem snart...Ehm, ja.

Men aja, fick mina böcker idag också, snabb leverans är bra skit! Så nu ska jag plugga Popvänstern och läsa Brev till Samhället. Tror att Popvänsterna kan vara riktigt intressant och jag tror (tyvärr?) att jag kommer känna igen mig själv där en hel del. Både på gott och ont antar jag... Jag är en sucker för politiska böcker. Jag har iofs inte läst ut Överklassen i Sverige än, jag bara somnar hela tiden. Kanske ska ta det som ett tecken och lägga den boken i vila. Inte för att den är tråkig, men jag kanske borde sluta läsa precis innan jag ska sova? Borde fixa en prenumeration på nått lättsmält, typ Kalle Anka. Väldigt lättsmält och inget kan ju slå en Don Rosa-serie innan sömnen. Aahh, Don Rosa...

Time to get busy. Eller nått.

over and out.

Julkort - Fullkomligt onödigt. Eller?

JulkortJag hade tänkte skriva ett långt inlägg om hur mycket jag hatar julkort och om hur urbota löjligt jag tycker att det är. Men så kom posten. Vad låg där om inte ett julkort från Malla och Jamie? Kan jag spy galla på julkort ändå? Sure, det är väl trevligt att få, men jag skulle ju aldrig få för mig att skicka några själv. Över min döda kropp (Det är därför jag har förberett ett gäng kort som kommer att skickas när jag är död. Not) Jag kan liksom inte förmå mig att tycka att det är kul och trevligt, varför vet jag inte. Kanske det där med att man promt ska skicka julkort till människor man nästan aldrig träffar. Jag fattar inte vitsen.

Andra onödiga jultraditioner är...ehm. Sill, för det äter inte jag. Och rödbetssallad. Kalle Anka börjar faktiskt i ärlighetens namn bli lite tjatigt. Jag avlider hellre än ser på Tjuren Ferdinand. Herregud så trist! Det enda roliga är Piff & Puff och det nya som visas i slutet. Typ.

Nu ska jag åka och handla juliga saker som förhöjer stämningen hemma hos mig. Om det nu är möjligt.

Klart slut!

Mensa.

131-135
Detta motsvarar 98:e till 99:e percentilen, dvs 98% av befolkningen har en IQ mindre än eller lika med 131; 99% har en IQ mindre än 135.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Du har mycket goda möjligheter att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Vi rekommenderar att du omgående anmäler dig till vårt antagningstest för att se om du kan bli medlem.




Borde jag göra det där testet kanske? Då kan jag stila med att jag är medlem i Mensa. Men liksom, hur imponerande är det på en skala? Typ noll. Men ändå, jag är smart :D


Söndag.

Jaha. En hel vecka kvar till julafton. Jag har inte handlat alla mina julklappar ännu, men jag är inte det minsta stressad för det. Faktiskt. Fattar inte varför folk blir så himla stressade av jul. För mig är det värsta avkopplingen att se alla andra stressade människor. Jag vet att jag har tid på mig och jag har inte någon brådska. Det enda som stör mig är att jag inte vet vad jag ska köpa till Malin. Jag vet ju vad hon önskar sig, men jag kan inte bestämma mig. Jag får väl försöka utgå från mig själv och vad jag skulle vilja ha helst. Eller nått. Jag vill ju helat av allt ha en Kitchen Aid-assistent, men ändå liksom...Haha.

Veckan är hursom uppbokad med diverse grejor och saker. Inte vidare spännande saker kanske. Förutom lunchen. På onsdag slutar skolan, sen är det loooov! Härligt! Panikbokade precis den enda lediga tvättid som fanns, på onsdag mellan 12-17. Precis när jag ska äta lunch med mormor. Får ändra för jag måste verkligen tvätta innan jul. Det finns iofs lediga tider på julafton, men det känns bra jävla surt. Man kan inte tvätta på julafton! Då ska man se på Kalle, öppna julklappar och trycka i sig julskum. No doubts. Måste köpa julklappspapper för övrigt. Även om jag inte har en enda julklapp att slå in. Måste köpa ett fint kort till mamma. Hon kommer få årets bästa present. Jag är såå snäll. Det finns inte ord för det ens.

Nu måste jag laga mat. Det kurrar i kistan. Ska för övrigt få mina pengar som jag lagt ut på körlektioner, gosse, gissa om de kommer lägligt! 1300 rakt ner i kassan bara. Fint!

over and out.


Julkänsla tack!

Godjul

Sara <3 Paint. (Jag har photoshop, men jag fattar inte hur man använder)

The apple of my eye.

Jag har bakat lussekatter! Eller ja, mamma bakade och jag stoppade i russin. Jag gjorde en stor insats! Sen har jag provsmakat knäcken och ätit upp nonstopen som skulle vara till pepparkakståget. Men jag åt inte upp alla, faktsikt. Det var maaasor över. Allt som jag provsmakade var hur gott som helst. Speciellt lussebullarna...Måste nog ta mig en innan jag ska sova.

Hasse tyckte det var helt underbart att ha ett helt hus att springa i och jag befarar att han kommer bli gravt deprimerad nu när han bara har dryga 41 kvm att röra sig på. Han har mobbat mitt hjärtegryn Nils så till den milda grad att han (Nils) till och med har sprungit. Han rörde på sig! Haha. Jag tänkte "råka" ta med mig NIls hem istället för Hasse, men...Nils fick inte plats i kattburen. O.o HAN ÄR FÖR FET FÖR KATTBUREN! Min lilla kissekattbebis... Jag tänkte först att han kanske kunde backa in, men det gick inte heller. För stor om gumpen. Hade han gått rakt in (med lite puttande hjälp förstås) så hade han inte kunnat vända sig om. Nu är ju iofs kattburen modellen mindre, men ändå. Min katt är stor. Men jag tycker om honom ändå ^^,
 

         

♥ ♥ ♥

Weekend på landet.

Jaha, då ska jag spendera helgen på landet då. Det känns lyxigt att kunna säga att "I'm gonna spend the weekend in the country house". Väldigt överklassmässigt. Haha. Men nu är jag iaf hemma hos mamma och imorrn blir det julpyssel för hela slanten! Lussebullar, knäck och pepparkakshus. Eller ja, mamma skulle visst göra ett pepparkakståg, men jag antar att det går lika bra. Vi gör ett pepparkakshus varje år, ett år gjorde vi en stor gran. Den var fin. Och god. Höhö.

Borde kanske sova eller nått för jag gissar på att det inte blir någon lång sovmorgon imorrn. Det ska visst handlas på morgonen och det vill jag inte missa, måste ju se till att få proviant för dagen. Ni vet, julskum.

Godnatt!

En liten önskan såhär i juletider:

JAG VILL HA SNÖ.

AFA.

Alltså, jag har inte myclet till övers för AFA (antifacistisk aktion) men att framtställa dem som terrorister är för mig lite väl magstarkt. Kvällen Insider handlade om "Sveriges nya terrorister", alltså, extremvänstern. Så då tar de och buntar ihop alla aktivister och stämlpar dem som AFA. Verkar ju himla klyftigt. Eller vad säger ni? Det var inte AFA som placerade den där bomben på nått McDonalds. AFA är inte emot MCDonalds... Ellerär hamburgare rasistiska?

Nej, jag orkar inte. Antar att Insider bara gjorde programmet för att jämna ut. De har ju gjort några program om extremhögern liksom. Med tanke på det krassa innehållet kan det inte finnas mycket att gå på även om AFA i vissa städer är väldigt duktiga på att dumma sig. AFA's tillvägagångssätt går absolut att diskutera och det de gör tycker jag inte hör hemma alla gånger. Ibland funderar man på om de har alla hästar hemma.

Jag må vara väldigt mycket vänster, men jag sympatiserar inte så mycket med AFA. Även om jag ibland bra gärna vill gå ut och sparka skiten ur nazister som förstör lördagsshoppingen för ett otal linköpingsbor.

Nu ska jag nanna kudden.

2007

Jag fick ytterligare ett nummer av Illusterad Vetenskap idag, fast att jag inte har någon prenumeration. Fast det gör inte så mycket, tidningen är ganska trevlig att bläddra i. Fast det är klart, jag föredrar National Geographic. Finare bilder. Men hursom, i det här nummret fick man en almanacka för 2007. Jättebra tänkte jag! Fast...motiven. Djur som parar sig? WTF liksom? Den kan jag ju inte hänga upp. Jag kan inte ha djurporr i mitt kök! Eller ja, det kanske inte är djurporr, men ändå.

En almanacka med djur som sexar loss
[...]

blogg.se suger.

Nej man dra på trissor! Blogghelvetet funkar! Det var väl på tiden. Lite INFORMATION skulle kännas jävligt rätt nästa gång. Man blir så jävla irriterad när det inte funkar. Man försöker uppdatera men ingen funkar, och när det väl fungerar så blir en miljon inlägg av samma sort. Fuck. Man kan ju bli trött på mindre. Och jag skiter i dem som säger att man inte ska klaga, jag klagar väl om jag vill. Jävla dipshits. För många gånger har det var trubbel och problem med blogg.se utan att jag har kunnat hitta någon information. Nu kom det iofs upp information, dock lite försent. Funderar skarpt på att hitta en annan blogg, men det känns jävligt surt eftersom alla mina inlägg finns här.

Nej, jag har inte alls vaknat på fel sida. Jag är bara fucking skithungrig. Maaat tack!

Tomteljus.

Jag har gjort ljus. Dom blev jättefina! Köpte en "Tomteljus-sats" från Panduro förra året och jag orkade bara göra ett ljus då. Så nu har jag avancerat ocg gjort hela två stycken. Det är väldigt lätt, man smälter lite av all den stearin man får, stoppar i lite färgpigment och häller upp i en form. Inget stöpande här inte. Formgjutna ljus is teh shiet! Ja, man får ju dekorera dit tomtenäsa och skägg efteråt men det är a piece of cake!

    
Tomteljus; Vit stearingoja, "julröd" färg. Form med veke. Konservburk att smälta allt i. Bara till att börja!

Och TADAA! Färdiga ljus!

Tadaa!

Notera tv-bilden i bordet och det faktum att mina dvd-filmer är sorterade i färgordning.
Och ja, det är en chipspåse. Creme Cheese för den som vill veta. GOTT!

Over änd out.

Allt som har en mening.

23 Maj 2007

DET ÄR JU HUR JÄVLA LÅNGT KVAR SOM HELST! Fuck.

Missbruk is teh shiet!

De pratade om missbruk förut i P3. Jag vet att endel kanske tycker att jag borde hängas när jag säger att missbruk är ett lyxproblem. Men jag tycker så. Just det missbruk som det pratades om idag var sexmissbruk. De som pratade om det och "led" av det var upprörda över att de inte fick någon hjälp från kommunen de bodde i. Men hallå, man kan faktiskt inte förvänta sig hjälp för något som man själv har försatt sig i. Tycker jag. Det gäller alla missbruk, såväl sex som alkohol eller droger.

Man ska inte förvänta sig att det står någon där och hjälper en, men det är bra att det finns hjälp. Fattar ni tankegången? Det är ju det, att folk förväntar sig att det självklart ska få hjälp för något som de själva har orsakat. Jag menar inte att de inte ska få hjälp, men det stör mig att de förväntar sig det.

I övrigt har jag åsikter om missbruk som man inte får säga högt.

Nu ska jag missbruka min plattång!

Dagens Look-a-like:

Fiskbullar
Pilgrimsmusslor?

Pilgrims
Fiskbullar?

Tips tips: Jag äter inget av det.

Happy Chrismukkah.

Borde jag skriva ett brev till mitt fadderbarn? Jag fick ju ett i typ...januari. Jag kanske borde skriva ett svar? Men vad ska jag skriva? God Jul? Hoppas att du får många julklappar? De kanske inte ens firar jul och julklappar tror jag inte ens existerar i deras världsbild... Vad skriver man till ett fadderbarn? Det bästa vore dessutom om jag kunde skriva på franska, men jag vet i fan om mina kunskaper går att damma av. Je suis not so bra på francais. Hm, jag måste verkligen skriva nått. Kanske skicka med något kul. Vad gillar en liten tjej på fem år? En målarbok? Pärlor att göra halsband av? (Kära vänner. Förvänta er inga logiska presenter från mig till era framtida barn. Förvänta er inga presenter alls, vid närmare eftertanke. Inga paket = mer kläder till mig)

Äh, jag får hitta på nått kul helt enkelt. Inge stort för då kanske hon (hennes familj) måste betala för att kunna hämta ut paketet, och det skulle ju liksom förta effekten av mitt bidrag.

Nu vankas det mat! Indisk kyckling. Mmm...

Hjärnkirurg to be.

Mikale Persbrandt har framiden utstakad för sin son Igor. Han ska bli hjärnkirurg och gud vet vad. Aftonbladet har i vanlig ordning kopierat en interjuv från en mer seriös tidning och publicerat på internet. Men allvarligt, om jag hade Mikael Persbrandt som pappa skulle jag inte våga annat än att gå på de där pianolektionerna och köra på crossen jag fick när jag var tre år.

O.o

Öfverklassen i Sverige.

Hoho, har börjat på min nya bok "Överklassen i Sverige" av Annette Kullenberg, den kom ut första gången på 70-talet. Nu har den kommit ut igen, passande nog med en bild på Prinsessan Madelene på omslaget. Familjen Bernadotte tillhör överklassen...
Annette har interjuvat folk från (vad hon anser vara?) överklassen och de är fan tysta om vad de anser om det hela. Svarar undvikande liksom. Man kan ju bli knäpp på mindre. En utav dem, en 30-årig affärsjurist från högborgelig förmögen familj vill inte ens kännas vid att Sverige är ett klassamhälle. Jag menar, herregud! Vad lever han i för verklighet? Sure, det var kanske på 70-talet, men ändå.
Samtidigt som han säger att Sverige inte är ett klassamhälle vill han flika in att man visst kan göra en klassresa. Ehh? Det gååår ju inte ihop! Dipshit.
Det känns så äkta och härligt att "öfverklassen" förnekar sig själva. ^^,

Nu ska jag ta tag i mitt liv! Fundera på om jag ska följa med mamma o Ludde på den där fika-grejen med Miataklubben (gud förbjude!), jag följer bara och enbart med för att få övningsköra, det vill jag poängtera!
Hata Miata! (det rimmar ju till och med liksom, det säger ju allt...)

Ingen har alla svar.



"Om man äter en köttätande växt, är det vegetariskt då?"

bunny







Musik är bra för själen.

Hans röst får mig att fullkomligt störtböla. Jag fattar inte varför. Det är bara så innerligt vackert så jag vill bara lägga mig ner och dö. Eller nått. Det spelar ingen roll vad han sjunger om, det är rösten det handlar om. (Sen jublar jag lite inombords eftersom han sjunger tillsammans med Boy Geroge. Jag gillar Boy George.)

Antony Hegarty.



Barn är äckliga. Religion är dumt. Man kan visst tjäna pengar på sin musik utan att det är fult.

Fjortis-panik.

Ibland undrar jag hur folk är funtade. Såhär en fredagkväll är klotterplanket på Luwnaj fullt av meddelande i stil med "Åhhh guuud, jag sitter hemma en fredagkväll, hur keff är inte det?!". Jag menar, herregud, man dör inte av att sitta hemma på helgen. Man måste inte göra nått vareviga helg. Du är inte ett offer bara för att du är hemma. Undrar i mitt stilla sinne hur dessa ungdomar kommer att bli. Ska de gå ut varje helg när de är studenter också? På csn-lån? Tillåt mig småflina.
Eller tja, vad vet jag, man kanske kan hänga ute på krogen och dricka sig full på csn-pengar. Men det känns som om det skulle bli väldigt mycet nudlar och väldigt mycket second-hand då...

Men iaf, det är inte panik om man inte har något att göra en fredag- eller lördagkväll.

paraply

Tomtenatta.

Ikväll var det Tomtenatta på Gränden. Trevlans! Jag drog med mig mormor och glodde runt lite. Det hela resulterade i en väska, en ny mascara (äntligen!) och ett nagellack. Fick även äran att se Linda Sundblad uppträda. Fast jag måste ju säga, det måste känns ganska otacksamt att uppträda sådär, alla är så upptagna av sig själva och sin shopping att nästan ingen märker att hon står där och sjunger.

Hon ville ha upp tio tjejer på scenen när hon skulle sjunga
"Oh Father", det knallade glatt upp tio tjejer, men när de fattade att Linda liksom ville ha lite drag i det hela och att de skulle dansa loss lite så stog de bara där som fån och glodde. Jag menar herregud, jävla fjortisbrudar! Det är ju mer pinsamt att bara stå där och glo än att svänga lite på höfterna, hur svårt är det? Gosh. Jag måste nog önska mig Lindas nya album i julklapp bara för att gottgöra hennes tradiga besök i Linköping. Gud så pinsamt. Jag liksom skäms å deras vägnar. Precis som när jag ser på Idol och det är någon som verkligen inte kan sjunga, men som inte fattar vinken.
Aja, i bästa modebloggsanda kommer iaf två bilder på mina shoppingfynd. Bara för att liksom.

           
                   Hasse ville vara med på ett hörn också...

Pepparkakor.

Det är jul i mina ben! Det luktar pepparkakor i min lägenhet! Jag har bakat! Bara en plåt iofs, men ändå. Har inte provsmakat än, men jag utgår från att det smakar pepparkaka även om degen är köpt... Har gjort Nilspepparkakor och en julgris. Bildbevis? Självklart!



Samling!

     
Trycka, mosa, pressa.


Pre ungsvistelse.


Post ungsvistelse.


Notera att Nils-kakorna blev väldigt knubbiga...
(I rest my case)


Åh. Herre. Gud.

Det här måste vara det sämsta som har producerats sen någon uppfann Wasa Sandwich. Linda Rosing sjunger. Hur ser kvinnan ut? Hon kan ju skrämma barn! Hur mycket ska hon prova på innan hon fattar att hon inte passar? Jag är väl egentligen inte den som vill döma, men herregud, kvinnan ger mig inget val. Klicka er in på aftonbladet TV och titta på videosnutten.

Herre min skapare.

Ta konsekvenserna av ditt handlande.

Hah, Aftonbladet har någon artikelserie om hur kvinnor spricker, blir inkontinenta och lider efter förlossningar. Folk skriver av sig i det tillhörande forumet.  Det roliga är att man får absolut inte påpeka att kvinnorna (i de flesta fall) faktiskt själva gett sig in i graviditetens djungel med allt som hör därtill. Man vet faktiskt om vad som kan hända under en graviditet/förlossning. Välkommen till verkligheten liksom...
I Sverige är det så jävla märkvärdigt att föda barn och alla ska tycka att det är fint och gulligt och vackert. Man får absolut inte säga något dumt om den blivande mamman. Man får inte, gud förbjude, ifrågasätta hennes val. Men däremot att ifrågasätta en som inte vill ha barn, det är helt okej. Kör på bara!
Om man i forumet klagar på att fd. gravida kvinnor klagar är man genast omogen, rädd för att själv föda barn eller bara rent ut sagt elak. Självklart är det det allt handlar om! Absoluuut! Det kan kanske inte vara så att man är trött på att folk inte kan ta konsekvensrna av sitt handlande?
För det är ju bara det det handlar om. Om du blir gravid måste du kunna ta konsekvenserna av det hela. Du kan inte efteråt sitt och klaga på ditten och datten.
Om jag inte sköter mina lungor får jag ju ta konsekvenserna av det, jag har faktiskt ingen rätt att klaga.

Öff, jag blir bara så irriterad.


Hurra!

Min luft har kommit! Nu kan jag andas! Jag missade till och med bussen bara för att jag så gärna ville inhalera. Nästan otroligt. Har knölat in alla tuberna i tubhörnet och tagit ut en köket. Dom är inte direkt inredningsvänliga, men vad gör man...? Han som skulle leverera tuberna ringde innan, dethar de aldrig gjort förut. Men iaf, jag svarde och han sa att han var från Schenker och jag fattade inte att det var tuberna det handlade om. Hade fullt upp med att hålla Hasse och Doris innanför dörren när han kom med tuberna. Kattuslingar! Nu har jag iaf luft, jag tror att jag ska andas lite, bara för skojs skull liksom. En gång fick jag helium istället för luft, tyvärr så uppmärksammade pappa det innan jag hann börja andas. Synd, det hade kunnat blivit lite kul. Fatta, helium! :D

Busen

And there it goes...

Jag kom på nått så himla jättebra igår när jag just skulle somna och jag lovade mig själv att blogga om det. Problemet är bara att jag har glömt vad det var. Hur fan kan man vara så glömsk?! Det var så himla bra och jag kände att jag hade massor att säga. Behöver jag ens tillägga att det hade något med politik att göra?

Fan, fuck och skit också.

Ni får helt enkelt nöja er med en bild på Juliette Lewis rumpa.
Juliette and The Licks gör kalasbra musik.

Juliette



Fara för allmänheten.

Jag satt i godan ro och spelade Ice Climber när larmet började tjuta. Ja, ni vet sånt larm som går ut om Sverige skulle hotas av typ krig, eller "övrig fara för allmänheten". Man hinner ju glömma att sånt testas ibland, men den är kul när det går igång och man tror att det ska bli krig. Ja, förstå mig rätt. Jag tycker inte det skulle vara kul med krig, men det är kul när man inser att det bara var ett test. Det är lite spännande eller nått.

Idag ska jag tvätta fönstrena. Jag har ju bara två så det borde vara snabbt överstökat. Borde ha gjort det för hundra år sedan. Jag ska alltid dra ut på saker.

Har allvarliga problem med att få Doris att gå på lådan. Katten fattar ju som en badboll! What to do? Jag kan se när hon smyger iväg och hon ser att jag ser att hon smyger iväg för att sätta sig i ett, enligt henne, lämpligt hörn istället för den prima kattlådan. Kattfan! Jag är medveten om att hon inte är så gammal än, men det gick ju bra att gå på toa i början, så jag fattar inte vad det är nu...Jag hålle den ren och fin för att hon ska vilja gå där, men ändå. Hon sätter sig mycket hellre bakom min tv-bänk eller mitt på köksgolvet. Veterinären nästa kanske...? Det kanske är nått fel på henne...?

over and out.

Dagens-vill-ha-jävligt-skitmycket:

HasseTage
        
Hasse och Tage.

Good Morning Starshine, the Earth says Hello.

Jag är fortfarande helt såld på Antony and The Johnsons.





Sentimentalitet.

Jag är en väldigt, väldigt sentimental människa. Jag gråter liksom till Extreme Home Makeover. Jag gråter när Oprah handlar om feta barn eller om hon ger bort saker till de som behöver och alla blir lyckliga. Jag gråter när den lyckliga nyplastikopererade människan i Extreme Makeover får se sig själv i spegeln och blir överlycklig och känner alla andra bekymmer bara rinna av. Jag skulle med all säkerhet störtböla när Bambis mamma dör (nej, jag har aldrig sett filmen) Jag tjuter när Vivian får sin Edward. (det finns inget vackrare...)

Det här tjöt jag till alldeles nyss. Hur sad som helt ju. Böööl.

Wroom. Aaah!

Halka

Jag har bokat.

1 December.

Jag har ingen adventsljusstake. Måste införskaffas. Och något att hänga i köksfönstret. För i ärlighetens namn känns stjärnan som jag fick av farmor lite liten. Den ser ut som en flugbajs, typ. Det sitter en så bra spik i köksfönstret så det vore ju dumt att inte använda den liksom. Får köpa den där fina ljusgrejen från Ikea. En rund sak med massa ljus på. Fint. Måste måste köpa en kakburk så jag kan baka pepparkakor snart! Degen bara ligger och...degar i kylen ju. (ha-ha) Jag vill baka Nils-pepparkakor och lussekatter. Fast jag får nog baka lussekatter hemma hos pappa eftersom jag måste ha degblandargrejen. Jag kan inte baka annars. Dumt.


Advent