Chicken, good!

Jag tänkte, såhär i grilltider, dela med mig av mitt absoluta favoritrecept på kyckling. Eller ja, det är ju inte hur man göör kyckling, utan en helt fenomenalt god marinad till kyckling. Eller för all del annat ljust kött. Den är så fruktansvärt god att jag nästan vill säga bättre än sex, men det uttrycket känns så 90-tal. Ni får helt enkelt bara tro mig när jag säger att det är helt klart värt att testa. Ja, förutsatt att du inte avskyr citron. Eller vitlök...

Use this:

3/4 dl färskpressad citron
1 msk nymalen svartpeppar (för det vet ju alla att nymalen svartpeppar är godare)
4 vitlöksklyftor alt. den hela vitlöken som finns att köpa, efter smak.
4 msk olivolja

2 tsk salt
1 hel kyckling eller ett gäng kycklingfileér.

Do like this:

Blanda allt i en trevlig och fin skål. Vitlöken krossar du om du inte jävligt haj på det där med att skiva smått. Om man vill kan man även riva lite av citronskalet i marinaden, det känns kulinariskt och sådär. Lite Jamie Oliver-aktigt so to speak. Eller Kock-Tina också för den delen. Om man vill vara lite svensk liksom. Om du har en hel kyckling föreslår jag att du styckar den och lägger bitarna i en plastpåse, har du kycklingfilé gör du likadant, fast utan det där med att stycka. Häll marinaden i påsen och mojsa runt allt och ställ det sedan i kylen. Lääänge. Helst över natten men minst 2 timmar. Grilla kycklingen på lämplig grill och servera med typ...tja, varför inte lite tzatsiki? Och kanske potäter eller ris, vad vet jag? Cous-cous kan nog vara gott också, om man nu tycker om det.

Smaklig spis!

// Yours truly, Malutta Korvsnutt.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Whohoo :D Ska testas!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback